Zonneboiler Windraak

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Een zonneboiler kopen in Windraak? Dankzij het zonneboiler systeem genereer je warm water met behulp van de zon. Je bespaart grofweg de helft van het gasverbruik voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie bestaat uit 2 aspecten: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Geholpen door onze website bekijk je veelzijdige details aangaande een zonneboiler kopen in Windraak.

zonneboiler systeem installeren in 6153

 • Een zonneboiler is een populaire manier om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • De gemiddelde kosten bedragen €3300.
 • Subsidies lopen op tot wel €1350.
 • Een standaard woning in Sittard-Geleen stookt 1370 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 16%. Dit draait uit op een mogelijk besparing van wel €65 per jaar.

ProvincieLimburg
GemeenteSittard-Geleen
Postcode6153
Netnummer046 (+3146)
Gasverbruik M31370 M3
Stroomverbruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Een zonneboiler installateur in Windraak vergelijken

Een steeds groter deel van van onze maandelijkse energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm water uit de kraan. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en zoek naar een vakbekwame zonneboiler installateur in Windraak! Middels onze vergelijker tref je snel een betrouwbare installateur uit de omgeving. Tevens kun je terecht bij het Energieloket gemeente Sittard-Geleen. Of probeer de website echteinstallateur.nl voor lijstjes met vakbekwame installateurs in de regio. Onderstaand ontdek jij diverse aanbevelingen.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een systeem moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Kijk goed na verhalen van andere klanten en kleine lettertjes (certificaten). Bijvoorbeeld Solar Keymark, Sterkin, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van de warmte van de zon om water te verwarmen. De werking van het systeem: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Door middel van warm zonlicht kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Via het gesloten systeem wordt deze warmte overgebracht naar het buffervat voor warm tapwater. Van november tot en met februari wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Geen nood, dan springt de naverwarmer bij (gasgestookte ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Zo’n zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een speciale zonneboiler + HR-ketel. De installatie kan gebruikt worden voor warm tapwater (douche, keuken) en verwarming (CV-installatie). Dit duurzame product houdt in: een pomp, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en zonnecollectoren. Is er (in de winter) weinig zon? In die situatie regelt de CV-brander de rest. In de eerste plaats eenvoudig toe te passen voor gezinnen met 4 personen of meer die beschikken over vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor mensen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Door o.a. lagere prijzen, overheidssubsidie, een forse besparing en minder CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Windraak. Deze installatie is nog energiezuiniger als je het combineert met een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Allereerst moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn 2 – 5 m2 groot, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Ook moet je rekening houden met een warm-water buffervat. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Hedendaags zijn er oplossingen het voorraadvat voor warm water achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De kosten zonneboiler Windraak vinden we terug ergens tussen de €2800 en €3650, waarbij installatie is inbegrepen. De installatie heeft een geschatte levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. De feitelijke prijs komt tot stand door het type zonnecollectors, de inhoud van het buffervat voor warm tapwater, de plaatsingskosten en onderhoud. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een duurzaamheidssubsidie. Als je iets verders scrollt vind je een gedetailleerde omschrijving.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In de onderstaande weergave check jij voor verschillende voorbeelden de aanschafprijzen en mogelijke besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, des te interessanter een zonneboiler is. Een regulier huishouden verbruikt standaard 50 liter p.p. per dag. Experts zeggen vaak: een huishouden van 4 personen bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dat komt neer op €125 op jaarbasis (gasprijzen september 2022). Het gastarief gaat toenemen, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenVerwachte prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.300 – €2.575€40
100 liter2€2.900 – €3.025€95
200 liter2€3.125 – €3.975€130
300 liter3€4.400 – €5.150€155
zonneboiler-kopen-windraak

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Denk aan naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Belangrijk, want zo komen wij erachter naar wie de productinfo verstuurd zal worden. Je ontvangt een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is belangrijk om inzicht te hebben in hoeveel gas & elektriciteit er op je aansluiting verbruikt wordt. Middels deze statistieken kan de deskundige een beter voorstel doen.

 3. Beschrijf het huis

  Vertel ons wat meer over de woning. Denk aan aantal kamers en de isolatiewaarden. Belangrijk daarbij is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Naar welke opties kijk je specifiek? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of juist een combiketel inclusief zonnepanelen? Omschrijf daarnaast welke CO-2 besparende producten er in de woning zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en verstuur jouw aanvraag. Je krijgt binnen een paar dagen een offerte op maat via een zonneboiler monteur in Windraak (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze mogelijkheid is 2 jaar geleden verder verhoogd. Elke huizenbezitter die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan deze aanvragen. Via RVO.nl staat een apparatenlijst met daarop alle systemen. Alle artikelen die staan op deze lijst zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies wisselen tussen de €625 tot wel €1175. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Windraak

 • Eco2All (ECO-1000HSS-3DTH), vermogen 3167 [KW], €2154 subsidie.
 • Technea Duurzaam (Technea 200L 1Wtw 1xVacuumbuis 2,34m²), vermogen 568 [KW], €386 subsidie.
 • Termicol (T2IA4/500S), vermogen 2629 [KW], €1788 subsidie.

Naast de genoemde ISDE-subsidiefaciliteert de gemeente Sittard-Geleen mogelijk nog een extra vergoeding. Bekijk www.sittard-geleen.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Windraak aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? Dan is een zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker aan te raden. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en zorgt voor een verwarmde woning (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je stroomverbruik stijgt. De elektriciteit kan worden opgewekt met zonnepanelen. Tevens zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Windraak!

 • De warmtepomp: ontneemt warmte via de lucht of stromend water.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Het systeem draait op speciale houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een klein gedeelte van een kamer. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Maakt gebruik van restwarmte van industriële ondernemingen. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!