Zonneboiler Scheulder

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een zonneboiler in Scheulder? Via een zonneboiler systeem genereer je feitelijk gratis warm water. Je bespaart ongeveer de helft van de energiekosten voor warm water. Dit duurzame product komt tot stand door 2 aspecten: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een buffervat voor warm tapwater. Door gebruik te maken van deze website lees je toepasbare toelichtingen die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Scheulder.

zonneboiler systeem installeren in 6307

 • Een zonneboiler is een interessante manier om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • De gemiddelde kosten bedragen €4000.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1650.
 • Een gemiddeld gezin in Eijsden-Margraten gebruikt 1740 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 20%. Dat komt overeen met potentiële besparing tot wel €55 op jaarbasis.

ProvincieLimburg
GemeenteEijsden-Margraten
Postcode6307
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31740 M3
Stroomverbruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Een zonneboiler installateur in Scheulder vergelijken

Het belangrijkste deel van onze energiekosten komt door het verbruik van gas. Om ons huis te verwarmen, en uiteraard voor warm water uit de kraan. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en zoek naar een vakbekwame zonneboiler installateur in Scheulder! Via onze vergelijker bekijk je eenvoudig een betrouwbare installateur in jouw eigen regio. Informeer ook eens bij het Energieloket van de gemeente Eijsden-Margraten. Of benader de website kvinl.nl voor een schema met erkende installatiebedrijven in de buurt. Bijgaand check jij diverse aanbevelingen.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een dergelijk systeem gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Kijk goed na recensies en kleine lettertjes (certificaten). Onder andere Sterkin, Solar Keymark, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector gebruikt zonne-energie om water op te warmen. De werking van het systeem: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Door de zonneschijn vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Gebruikmakend van het gesloten systeem wordt de hitte overgebracht op het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In de herfst en winter wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. In dit scenario kan de naverwarmer dit compenseren (standaard centrale verwarming).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit is sterk in opkomst. Zo’n zonneboiler combiketel is een slimme combi van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Deze milieuvriendelijke installatie zorgt voor het warme water en uiteraard centrale verwarming. Dit milieuvriendelijke product bevat o.a. geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een pomp. Is er maar weinig zonlicht? In een dergelijke situatie regelt de CV-brander de rest. Bijzonder een rendabele oplossing voor grotere huishoudens die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

Een zonneboiler is heel interessant voor mensen die relatief veel warm water gebruiken. Door lage aanschafprijzen, hoge tegemoetkomingen, een interessante besparing en minder CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Scheulder. De (zonneboiler werkt ook uitstekend in combinatie met een innovatieve warmtepomp of zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Als randvoorwaarde moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), dat valt dus best wel mee. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. In aanvulling daarop moet je rekening houden met een warm-water buffervat. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Vandaag de dag zijn er systemen met het voorraadvat voor heet water (buffervat) onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De meest recente kosten zonneboiler Scheulder schommelen tussen de €2775 en €4500, met installatie. Deze milieuvriendelijke installatie hoort mee te gaan voor om en nabij de 25 jaar. De uiteindelijke prijs is gebaseerd op de hoeveelheid zonnecollectoren, de inhoud van het buffervat t.b.v. verwarmd water, het onderhoud en de installatie prijzen. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een interessante subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl bekijk jij meer specificaties.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In het volgende schema bekijk jij voor een paar voorbeelden de geschatte kosten en een schatting van de besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, hoe interessanter de besparing. Een doorsnee gezin verbruikt 50 liter water per dag, per bewoner. Vuistregel: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dit komt neer op €175 op jaarbasis (gasprijzen september 2022). Het gastarief gaat toenemen, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud vatHoeveelheid collectorenGeschatte kosten Besparing per jaar
100 liter1€2.300 – €2.525€70
100 liter2€2.950 – €3.050€105
200 liter2€3.100 – €3.975€125
300 liter3€4.475 – €5.150€185
zonneboiler-kopen-scheulder

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Van belang zijn naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Zodanig weten we naar wie de informatie toegezonden zal worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is handig om boven water te krijgen hoeveel elektriciteit & gas er in het huishouden gebruikt wordt. Met het verbruik kan de installateur een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Beschrijf het huis

  Omschrijf uw woning. Denk aan de grootte en welke isolatie er is aangebracht. Relevant is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Specificeer uw wensen

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of misschien een combinatie met zonnepanelen en ketel? Omschrijf daarnaast welke alternatieve energiesystemen er aanwezig zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en klik op versturen. Je ontvangt binnen een week een offerte op maat afkomstig van een zonneboiler monteur in Scheulder (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze werd jaren geleden verder verhoogd. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan deze aanvragen. Via het RVO platform treft u een apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle artikelen die staan op deze lijst zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies variëren van €625 tot €1000. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Scheulder

 • S.Smit Solar Multisystems (Atag Solar collectorII 7,5m²-KS 800A+), vermogen 3373 [KW], €2294 subsidie.
 • Technea Duurzaam (Technea 1000L 2Wtw 4xVacuumbuis 9,36m²), vermogen 2668 [KW], €1814 subsidie.
 • ZBPro (HR 300 – 16), vermogen 1685 [KW], €1146 subsidie.

Naast de welbekende ISDE-subsidie van het RVO faciliteert de gemeente Eijsden-Margraten een speciale duurzaamheidslening of regeling. Check www.eijsden-margraten.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Scheulder aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? In dat geval is zonnepanelen met een zonneboiler combineren een uitstekende optie. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je stroomverbruik stijgt. Je stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Mogelijk zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Scheulder!

 • Warmtepomp: onttrekt warmte uit bijv. de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletkachel / Pelletketel: zonder gas toch een warme woning. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een afgebakende plek in huis. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Restwarmte wordt geleverd door een industrieterrein. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!