Zonneboiler Valkenburg

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Een zonneboiler kopen in Valkenburg? Middels een zonneboiler systeem heb je warm water op zonne-energie. Je bezuinigt plusminus de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit duurzame product komt tot stand door 2 delen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een warm-water buffervat. Door middel van onze website vind jij waardevolle raadgeving over een zonneboiler kopen in Valkenburg.

zonneboiler systeem installeren in 6300

 • Een zonneboiler is een populaire manier om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • De gemiddelde kosten bedragen €2700.
 • De subsidies lopen op tot €750.
 • Een standaard woning in Katwijk gebruikt 1190 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 20%. Dit mondt uit in een interessante besparing van +/- €80 op jaarbasis.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKatwijk
Postcode6300
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31190 M3
Stroomverbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€144,00

Een zonneboiler installateur in Valkenburg vergelijken

Een steeds groter deel van de jaarlijkse energiekosten wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en uiteraard voor warm water uit de kraan. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en ga in zee met een vakbekwame zonneboiler installateur in Valkenburg! Door middel van deze website achterhaal je simpel en snel een vakbekwame installateur werkzaam in jouw omgeving. Informeer ook eens bij het Energieloket van de gemeente Katwijk. Of bezoek Qbis.nl voor een schema met betrouwbare installateurs uit de gemeente. Verderop tref je verschillende tips.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een installatie gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Vraag ook om referenties en voorwaarden (keurmerken). Denk aan Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, Solar Keymark, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht om water te verwarmen. Hoe gaat dit proces in z’n werk? De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan het wel 90 graden worden. D.m.v. het modulaire systeem wordt de hitte overgebracht op het voorraadvat voor heet water (buffervat). Als de zon niet schijnt zal het systeem niet warm genoeg worden. In zo’n geval is er de naverwarmer (de traditionele ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Liever een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Deze zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Dit milieuvriendelijke systeem wordt gebruikt voor je tapwaterbehoefte en natuurlijk een warm huis (CV). Dit milieuvriendelijke product bestaat uit zonnecollectoren, een pomp, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Is er (in de winter) weinig zon? In een dergelijke situatie springt de CV-brander bij. Zeker een rendabele oplossing voor huishoudens van minimaal 4 mensen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor families met een grote vraag naar warm water. Als gevolg van interessante aanschafprijzen, overheidssubsidie, een lagere energierekening en gereduceerde CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Valkenburg. Deze setup kan je ook gebruiken samen met een speciale warmtepomp of zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Uiteraard moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. Deze krachtige collectors variëren van 3 tot 6 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Uiteraard moet je rekening houden met het buffervat voor warm tapwater. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Vandaag de dag zijn er constructies met het voorraadvat voor heet water (buffervat) geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De recente kosten zonneboiler Valkenburg vinden we terug ergens tussen de €2500 en €3050, met installatie. Het product heeft een geschatte levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. De prijs is gebaseerd op de hoeveelheid zonnecollectoren, de inhoud van het voorraadvat voor warm water, en de installatie- plus onderhoudskosten. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een tegemoetkoming vanuit de overheid. In het volgende kopje tref je hoe dit precies zit.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave lees jij voor een variatie aan gevallen de kosten en een raming van de potentiële besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, hoe korter de terugverdientijd. We gaan vaak uit van een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. De stelregel is: een gezin van 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat is +/- €175 op jaarbasis (gasprijs september 2022). Het gastarief gaat toenemen, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud vatCollectorenGemiddelde kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.200 – €2.650€45
100 liter2€2.875 – €3.075€105
200 liter2€3.200 – €3.875€145
300 liter3€4.550 – €5.200€180
zonneboiler-kopen-valkenburg

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Belangrijk zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Zodanig weten we naar wie de specificaties aangeleverd zal worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is essentieel om te weten hoeveel gas + elektra er op het adres wordt gebruikt. Met deze informatie kan de expert een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Huisomschrijving

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Je kunt denken aan de inhoud en de staat van de isolatie. Wat we ook graag willen weten is aan te geven wat voor dak u heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Naar welke opties kijk je specifiek? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of eerder een combiketel inclusief zonnepanelen? Omschrijf daarnaast of er ook andere duurzame energiebronnen in jouw huis staan (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en verstuur jouw aanvraag. Jij krijgt binnen een week een persoonlijke offerte bij een zonneboiler monteur in Valkenburg (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze tegemoetkoming is 2 jaar geleden verder verruimd. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan een verzoek indienen. Op de site van RVO treft u een apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle installaties die staan op deze lijst zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies variëren van €975 tot €1450. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Valkenburg

 • S.Smit Solar Multisystems (Atag Solar collectorII 7,5m²-HSP1 800A+), vermogen 3374 [KW], €2294 subsidie.
 • Technea Duurzaam (Technea 1000L 2Wtw 3xVacuumbuis 7,02m²), vermogen 2146 [KW], €1459 subsidie.
 • ZBPro (ZBPR 500-5-2108), vermogen 3136 [KW], €2132 subsidie.

Naast de reeds besproken subsidieregeling verschaft de gemeente Katwijk soms een extra tegemoetkoming. Doorzoek www.katwijk.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Valkenburg aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? In deze situatie is een zonneboiler met zonnepanelen combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en zorgt voor een aangenaam warm huis (in het geval van een een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. De stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Eveneens zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Valkenburg!

 • Een warmtepomp: genereert energie uit bijv. de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletkachel & Pelletketel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een bepaalde plek in je woning. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Restwarmte wordt geleverd door o.a. een fabriek. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!