Zonneboiler Katwijk

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Katwijk? Via een zonneboiler systeem heb je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart ongeveer de helft op je energieverbruik voor warm water. Deze duurzame installatie komt tot stand door twee onderdelen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Door middel van de zonneboiler-vergelijker check je handige adviezen die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Katwijk.

zonneboiler systeem installeren in 2221

 • Een zonneboiler is een populaire manier om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €3900.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1350.
 • Een alledaags gezin in Katwijk verbruikt 1190 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 10%. Dit mondt uit in een aantrekkelijke kostenbesparing tot €50 op jaarbasis.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKatwijk
Postcode2221
Netnummer071 (+3171)
Gasverbruik M31190 M3
Stroomverbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€144,00

Een zonneboiler installateur in Katwijk vergelijken

Meer dan de helft van van onze maandelijkse energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de verwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en ga in zee met een competente zonneboiler installateur in Katwijk! Door gebruik te maken van zonneboilerrevolutie.nl achterhaal je moeiteloos een professionele installateur uit de omgeving. En andere mogelijkheid is het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Katwijk. Of klik door naar echteinstallateur.nl voor lijstjes met professionele installatiebedrijven uit jouw provincie. Onderstaand achterhaal je diverse aanbevelingen.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een dergelijk systeem gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Wees scherp op ervaringen van anderen en voorwaarden (keurmerken). Je kunt denken aan Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, KviNL, Zonnekeur, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte om warm tapwater te realiseren. De werking van het systeem: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Door middel van warm zonlicht wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Door middel van het gesloten systeem wordt de vloeistof getransporteerd naar het buffervat voor warm tapwater. Als de zon niet schijnt wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. In zo’n geval hebben we dan een naverwarmer (standaard centrale verwarming).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Zo’n zonneboiler combiketel is een integratie van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Het systeem draagt zorg voor heet water in huis en verwarming (CV-installatie). Dit duurzame systeem behelst geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een pomp. Een periode met weinig zonlicht? Op deze momenten kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Voornamelijk een rendabele oplossing voor grote woningen met vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor woningen met een grote vraag naar warm water. Als gevolg van interessante aanschafprijzen, RVO subsidie, een forse besparing en beperkte CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Katwijk. Deze setup kan je ook gebruiken samen met een (hybride) warmtepomp plus zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

In de eerste plaats heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn gemiddelde 4 m2, voor de meeste woningen geen probleem. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Tevens heb je ruimte nodig voor het buffervat. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Momenteel zijn er systemen met het buffervat verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De geschatte kosten zonneboiler Katwijk schommelen tussen de €2800 en €3300, met monteren & installeren. Deze duurzame installatie kan worden gebruik voor gemiddeld 20-30 jaar. Het tarief is gebaseerd op het aantal zonnecollectors, de grootte van het voorraadvat, het onderhoud en de installatie prijzen. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een interessante subsidie. Op onze website check je hierover meer info.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
Hierna tref je voor meerdere gevallen de aanschafprijzen en gemiddelde besparing per jaar. Des te groter het warmwaterverbruik, des te interessanter een zonneboiler is. Ga uit van een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. Uitgangspunt: een gezin van 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dat resulteert in €175 op jaarbasis (gasprijs mei 2024). In principe wordt gas nog duurder, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud voorraadvatCollectorenGeschatte investering Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.400 – €2.525€50
100 liter2€2.925 – €3.200€85
200 liter2€3.300 – €3.925€145
300 liter3€4.450 – €5.200€200
zonneboiler-kopen-katwijk

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Dit zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Zo is het duidelijk naar wie de informatie aangeleverd moet worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is handig om inzicht te hebben in hoeveel stroom en gas er op het adres wordt gebruikt. Aan de hand van deze statistieken kan het betreffende bedrijf een goed advies geven.

 3. Huistypering

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Bijvoorbeeld de inhoud en de isolatiewaarden. Belangrijk daarbij is ook het soort dak (schuin of plat) en de beschikbare dakruimte.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of soms een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Verstrek ook details over welke CO-2 besparende producten er in jouw huis staan (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en klik op versturen. Jij krijgt zo spoedig mogelijk een heldere offerte van een zonneboiler monteur in Katwijk (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. De tegemoetkoming vanuit de overheid werd twee jaar geleden verbreed. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, heeft hier recht op. Op de website van RVO staat een apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle types die hierop staan komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies lopen uiteen tussen de €950 tot €1200. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Katwijk

 • Hetzonneboilerhuis (set 50 + HYG1.500 okoline-profi), vermogen 2325 [KW], €1581 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro+ 150 PAWT), vermogen 1232 [KW], €838 subsidie.
 • s-energy (SEN-SHC24-CPC & 300L.), vermogen 1958 [KW], €1331 subsidie.

Buiten de interessante ISDE-regeling biedt de gemeente Katwijk soms een extra tegemoetkoming. Ga naar www.katwijk.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Katwijk aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Heb je genoeg dakoppervlak? Dan is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler een perfecte keuze. De zonneboiler regelt het warme tapwater en regelt de centrale verwarming (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Daarnaast zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Katwijk!

 • Warmtepomp: wint energie uit onder andere de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletkachel & Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood panelen: geeft aangename stralingswarmte naar een klein gedeelte van een kamer. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van plaatselijke bedrijven. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente