Zonneboiler Noordwijk

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Noordwijk? Door middel van een zonneboiler systeem genereer je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt circa de helft op je energieverbruik voor warm water. Deze duurzame installatie wordt gevormd door twee toepassingen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. Via de zonneboiler-vergelijker vind jij waardevolle informatie aangaande een zonneboiler kopen in Noordwijk.

zonneboiler systeem installeren in 2201

 • Een zonneboiler is een populaire manier om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €3600.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €700.
 • Een gemiddelde woning in Noordwijk gebruikt 1360 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 12%. Dit mondt uit in een forse besparing van wel €50 per jaar.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteNoordwijk
Postcode2201
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31360 M3
Stroomverbruik kWh2970 kWh
Gemiddelde energierekening€155,00

Een zonneboiler installateur in Noordwijk vergelijken

Zo’n 60 – 70% van van onze maandelijkse energiekosten komt door ons gasverbruik. Voor de centrale verwarming en om water op te warmen. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en maak een keuze voor een geschikte zonneboiler installateur in Noordwijk! Door middel van onze vergelijker tref je zonder problemen een betrouwbare installateur in jouw eigen regio. Informeer ook eens bij het Energieloket gemeente Noordwijk. Of probeer kvinl.nl waar je een database treft met betrouwbare installatiebedrijven uit jouw provincie. Hieronder achterhaal jij enkele adviezen.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een installatie moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Check ook op recensies en kleine lettertjes (certificaten). Zoals bijv. Solar Keymark, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Dit werkt als volgt: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Middels de zonnewarmte kan het wel 90 graden worden. Door de leidingen volgt de vloeistof zijn weg naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). In de winter zal het systeem niet warm genoeg worden. In dat geval dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (standaard centrale verwarming).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Een zonneboiler combiketel is een integratie van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Deze duurzame installatie kan gebruikt worden voor het warme water en de verwarming van de woning. Dit milieuvriendelijke systeem bevat o.a. een groot voorraadvat, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een pomp. Is er maar weinig zonlicht? In zo’n geval springt de CV-brander bij. Voornamelijk toegepast door huishoudens van minimaal 4 mensen met vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor huishoudens met een hoog warmwaterverbruik. Vanwege lage aanschafprijzen, overheidssubsidie, een lagere energierekening en minder CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Noordwijk. Dit apparaat kan je ook gebruiken samen met een warmtepomp en zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Allereerst moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Natuurlijk plaatsen ze ook het buffervat. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Vandaag de dag kan men ook kiezen voor een warm-water buffervat geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De recente kosten zonneboiler Noordwijk schommelen tussen de €2875 en €3600, waarbij installatie is inbegrepen. Dit product heeft een geschatte levensduur van gewoonlijk 25 jaar. De totaalprijs is gebaseerd op het aantal zonnecollectors, de inhoud van het buffervat voor warm tapwater, de plaatsingskosten en onderhoud. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een stukje subsidie. Op onze website check je hoe dit precies zit.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
Hieronder vind je voor velerlei mogelijkheden de kostprijzen en een raming van de potentiële besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, dan stijgt het rendement. Een doorsnee gezin verbruikt dagelijks 50 liter per dag (p.p). Experts zeggen vaak: een huishouden van 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dit is circa €55 per 12 maanden (gasprijzen april 2024). Men verwacht dat gas duurder wordt, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud vatHoeveelheid collectorenVerwachte prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.250 – €2.500€45
100 liter2€2.750 – €3.025€75
200 liter2€3.200 – €3.900€135
300 liter3€4.525 – €5.200€150
zonneboiler-kopen-noordwijk

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Het betreft voor- en achternaam + contactgegevens. Op die manier weten we naar wie de betreffende informatie verstuurd kan worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is handig om inzicht te hebben in hoeveel gas + stroomje op dit moment verbruikt. Aan de hand van deze data kan het installatiebedrijf inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Type woning

  Definieer uw woning eigenschappen. Bijvoorbeeld de grootte en de isolatiewaarden. Belangrijk daarbij is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en de beschikbare dakruimte.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of juist een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Geef aan welke CO-2 besparende producten er voorhanden zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Voeg een persoonlijke noot toe, en klik op versturen. U krijgt binnen een paar dagen een complete offerte van een zonneboiler monteur in Noordwijk (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze mogelijkheid werd in 2017 nog aantrekkelijker geworden. Elke Nederlander die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan een verzoek indienen. Via de overheid (RVO) download u een apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle artikelen die daarin genoemd worden doen mee met de regeling. De subsidies lopen al gauw op van €900 tot wel €1050. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Noordwijk

 • 123-Kaminofen (2CPC24+FKS 800), vermogen 3518 [KW], €2392 subsidie.
 • Daikin (EKS(V)(H)26P/(V)(H)26Px4 -EHS(H)(X)(B)16P50B(**)D), vermogen 3274 [KW], €2526 subsidie.
 • Trendy Eco (3x vlakke plaat 2.7 + 1000L), vermogen 2906 [KW], €1976 subsidie.

Afgezien van de welbekende ISDE-subsidie van het RVO faciliteert de gemeente Noordwijk een speciale duurzaamheidslening of regeling. Zie www.noordwijk.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Noordwijk aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? Op dat moment de zonneboiler met zonnepanelen combineren een uitstekende optie. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en regelt de centrale verwarming (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Je elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Verder zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Noordwijk!

 • Warmtepomp: haalt warmte middels ventilatie en bodemwater.
 • Pelletketel & Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • LT Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een klein gedeelte van een kamer. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van plaatselijke bedrijven. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!