Zonneboiler Haarlemmerliede en Spaarnwoude

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Haarlemmerliede en Spaarnwoude? Met behulp van een zonneboiler systeem genereer je warm water op zonne-energie. Je bespaart grofweg de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Het systeem kent 2 onderdelen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een buffervat voor warm tapwater. Door gebruik te maken van onze vergelijker lees je veelzijdige informatie over een zonneboiler kopen in Haarlemmerliede en Spaarnwoude.

zonneboiler systeem installeren in 2064

 • Een zonneboiler is een ideale manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €4400.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €700.
 • Een doorsnee huishouden in Haarlemmerliede en Spaarnwoude stookt 1450 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 18%. Dit houdt in een interessante besparing van +/- €130 per jaar.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmerliede en Spaarnwoude
Postcode2064
Netnummer023 (+3123)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3360 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Een zonneboiler installateur in Haarlemmerliede en Spaarnwoude vergelijken

Het belangrijkste deel van een doorsnee energiecontract (prijs) komt door ons gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en natuurlijk voor heet water. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en ga voor een erkende zonneboiler installateur in Haarlemmerliede en Spaarnwoude! D.m.v. de zonneboiler-vergelijker check je zonder problemen een competente installateur werkzaam in jouw omgeving. Of bezoek eens het Energieloket, een initiatief van de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude. Of ga naar de website Qbis.nl voor een overzicht met geschikte installateurs uit jullie streek. In onderstaande box tref jij verschillende tips.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een installatie gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Kijk goed na verhalen van andere klanten en voorwaarden (keurmerken). Onder andere Solar Keymark, Zonnekeur, KviNL, Sterkin, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van warmte van het zonlicht en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. De werking van het systeem: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Via warm zonlicht kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Door middel van het leidingstelsel pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het buffervat. In de winter wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. In dit scenario is er de naverwarmer (de HR-ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Deze zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een normale HR-ketel en de zonneboiler. Dit systeem zorgt voor jouw sanitaire water en de centrale verwarming. Deze installatie heeft de volgende onderdelen: zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er een gebrek aan zonne-energie? In dat geval regelt de CV-brander de rest. Bijzonder een rendabele oplossing voor grotere huizen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

Een zonneboiler is heel interessant voor huishoudens die relatief veel warm water gebruiken. Door o.a. beperkte aanschafkosten, RVO subsidie, een betaalbare energienota en gereduceerde CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Haarlemmerliede en Spaarnwoude. Dit systeem werkt ook uitstekend in combinatie met een innovatieve warmtepomp met zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Vanzelfsprekend moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), dat valt dus best wel mee. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Daarnaast moet er ruimte zijn voor een warm-water voorraad buffersysteem. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Tegenwoordig zijn er constructies met het buffervat voor warm tapwater achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De geschatte kosten zonneboiler Haarlemmerliede en Spaarnwoude komen gemiddeld uit tussen €2900 en €3250, met montage. Dit milieuvriendelijke systeem hoort mee te gaan voor plus minus 24 tot 26 jaar. Het tarief wordt bepaald door de zonnecollector specificaties, de omvang vaneen warm-water buffervat, en installatie + onderhoudskosten. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een mooie subsidie. Verderop lees jij hierover meer info.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In de onderstaande weergave vind je voor verschillende scenario’sde aanschafprijzen en gemiddelde besparing per jaar. Hoe groter het verbruik van warm water, des te interessanter een zonneboiler is. Gemiddeld gezien is het verbruik om en nabij de 50 liter p.p. Uitgangspunt: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft op je kosten voor warm water. Je komt uit op €115 per jaar (energieprijzen april 2024). De prijs voor gas neemt toe, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud voorraadvatCollectorenVerwachte prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.350 – €2.625€55
100 liter2€2.750 – €3.175€105
200 liter2€3.200 – €3.875€135
300 liter3€4.400 – €5.400€185
zonneboiler-kopen-haarlemmerliede-en-spaarnwoude

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  We vragen om naam, adres + contactgegevens. Hierdoor weten we naar wie de benodigde info toegezonden mag worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is nodig om boven water te krijgen hoeveel gas en elektriciteit je op dit moment verbruikt. Via het energieverbruik kan de vakman een voorstel op maat bieden.

 3. Type woning

  Wat voor soort huis heeft u. Het betreft woonoppervlakte in m2 en wat er aan isolatie is gedaan. Vul dit ook aan met het dak (plat of schuin) te omschrijven en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Geef aan wat precies de behoefte is. Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combiketel inclusief zonnepanelen? Beschrijf ook welke andere systemen beschikbaar zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en druk op de versturen-knop. Jij krijgt zo spoedig mogelijk een heldere offerte bij een zonneboiler monteur in Haarlemmerliede en Spaarnwoude (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze tegemoetkoming werd jaren geleden extra gestimuleerd. Iedereen die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan een verzoek indienen. Op RVO.nl is een apparatenlijst te vinden met alle merken en modellen. Alle systemen die worden genoemd komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies lopen al gauw op van €575 tot €1350. Let op de volgende regels:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Haarlemmerliede en Spaarnwoude

 • Burg Spitzentechnologie (2 x Platinmaster BS140 TW), vermogen 1084 [KW], €737 subsidie.
 • Techneco (Toros Vision Solar 300L/6,4), vermogen 2367 [KW], €1610 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 500L 3-30 HPC), vermogen 3865 [KW], €2628 subsidie.

Naast de reeds besproken subsidieregeling geeft de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude een groene lening of kleine subsidie. Ga naar www.haarlemmerliede.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Haarlemmerliede en Spaarnwoude aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Is er plek genoeg op het dak? In dat geval zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren een uitstekende optie. De zonneboiler regelt het warme tapwater en zorgt voor een aangenaam warm huis (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je stroomverbruik stijgt. Je elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Mogelijk zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Haarlemmerliede en Spaarnwoude!

 • De warmtepomp: ontneemt energie middels de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel & Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een specifiek gebied in de woning. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van industriële ondernemingen. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente