Zonneboiler Halfweg

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Overweeg jij een zonneboiler in Halfweg? D.m.v. een zonneboiler systeem genereer je feitelijk gratis warm water. Je bezuinigt grofweg de helft van de energiekosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke product bestaat uit 2 zaken: natuurlijk een zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Geholpen door deze website bekijk jij handige raadgeving die helpen bij een zonneboiler kopen in Halfweg.

zonneboiler systeem installeren in 1165

 • Een zonneboiler is een handige manier om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Reken op gemiddelde kosten van €4900.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1650.
 • Een gemiddeld huishouden in Haarlemmerliede en Spaarnwoude stookt 1450 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 10%. Oftewel, een interessante besparing van +/- €140 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmerliede en Spaarnwoude
Postcode1165
Netnummer020 (+3120)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3360 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Een zonneboiler installateur in Halfweg vergelijken

Veruit het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm tapwater. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en zoek naar een professionele zonneboiler installateur in Halfweg! Door gebruik te maken van onze website check je probleemloos een goede installateur die werkt in jullie regio. En andere mogelijkheid is het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude. Of probeer de website kvinl.nl voor lijstjes met vakbekwame installatiebedrijven uit de gemeente. Bijgaand ontdek je een aantal tips.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een systeem gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Kijk goed na klantervaringen en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Bekijk eens KviNL, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte om water op te warmen. Beschrijving van de werking: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Door middel van het buizenstelsel pompt het systeem de warme vloeistof naar het buffervat voor warm tapwater. In het najaar wordt het water niet warm genoeg. In zo’n geval springt de naverwarmer bij (gasgestookte ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit wordt steeds meer toegepast. De zonneboiler combiketel is een integratie van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Deze milieuvriendelijke installatie is er voor 2 zaken: warm tapwater (douche, keuken) en uiteraard centrale verwarming. Dit product wordt gekenmerkt door een pomp, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en zonnecollectoren. Is er niet genoeg zonne-energie? In die situatie is de CV-brander nodig. Voornamelijk interessant voor grotere huizen die vloerverwarming gebruiken.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor mensen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Dankzij lagere prijzen, hoge subsidies, een mooie besparing op energiekosten en minder CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Halfweg. Zo’n systeem kan je ook gebruiken samen met een slimme warmtepomp en zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Allereerst moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. In aanvulling daarop plaatsen ze ook het buffervat voor warm tapwater. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Vandaag de dag zijn er systemen met een warm-water buffervat verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De meest recente kosten zonneboiler Halfweg komen gemiddeld uit tussen €2400 en €3650, met monteren & installeren. De installatie heeft een geschatte levensduur van gewoonlijk 25 jaar. De feitelijke prijs kan men berekenen met de aard van de zonnecollectoren, de specificaties van het buffervat voor warm tapwater, en installatie + onderhoudskosten. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een duurzaamheidssubsidie. Op deze pagina tref je een nadere toelichting.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In onderstaande lijst vind je voor diverse omstandigheden de aanschafprijzen en een indicatie van de besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, dan stijgt het rendement. Ga uit van een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. In de basis zeggen we: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dat is +/- €150 per 12 maanden (gasprijzen juni 2024). De prijs voor gas neemt toe, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud buffervatCollectorenGeschatte prijs Besparing p/jaar
100 liter1€2.000 – €2.500€45
100 liter2€2.925 – €3.075€75
200 liter2€3.275 – €3.875€140
300 liter3€4.600 – €5.250€155
zonneboiler-kopen-halfweg

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  In de basis zijn dit voor- en achternaam + contactgegevens. Zodanig is het duidelijk naar wie de informatie toegezonden moet worden. Je ontvangt een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is noodzakelijk om na te gaan hoeveel gas + elektra er op het adres wordt gebruikt. Via het verbruik kan de vakman een voorstel op maat bieden.

 3. Soort woning

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Je kunt denken aan de inhoud en welke isolatie er is aangebracht. Belangrijk daarbij is ook aan te geven wat voor dak u heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Waar ben je precies naar op zoek? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of misschien een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Vertel ook welke alternatieve energiesystemen er voorhanden zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en dien de aanvraag definitief in. Er volgt zeer binnenkort een heldere offerte via een zonneboiler monteur in Halfweg (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze tegemoetkoming is twee jaar geleden extra gestimuleerd. Iedere consument die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan deze aanvragen. Op RVO.nl staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met daarop alle systemen. Alle installaties die hierop staan doen mee met de regeling. De subsidies schommelen tussen de €725 tot €1100. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de factuur moet op je naam staan
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Halfweg

 • HONE (HONE plus 250L 4-SP501), vermogen 1850 [KW], €1258 subsidie.
 • TWL Technology GmbH (CALORSOL HLK30-2 + S500), vermogen 2415 [KW], €1642 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro 1000 LE-2), vermogen 3442 [KW], €2341 subsidie.

Buiten deze subsidie op landelijk niveau biedt de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude soms een extra tegemoetkoming. Bekijk www.haarlemmerliede.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Halfweg aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Is je dak groot genoeg? In zo’n scenario is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler een goede mogelijkheid. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en zorgt voor de aansturing van de verwarming (bij een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je stroomverbruik stijgt. Stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Daarbij kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Halfweg!

 • Een warmtepomp: onttrekt energie uit onder andere bodembronnen en lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood panelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een bepaalde plek in de kamer. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Restwarmte in samenwerking met o.a. een fabriek. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!