Zonneboiler Zwanenburg

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Zwanenburg? Door middel van een zonneboiler systeem maak je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt pakweg de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit milieuvriendelijke systeem wordt opgebouwd door twee aspecten: de zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Geholpen door de zonneboiler-vergelijker bekijk je accurate aanbevelingen die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Zwanenburg.

zonneboiler systeem installeren in 1161

 • Een zonneboiler is perfect om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • De gemiddelde kosten bedragen €4300.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €800.
 • Een gemiddeld gezin in Haarlemmermeer verbruikt 1260 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 17%. Dit mondt uit in een flinke geldbesparing van wel €105 per jaar.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode1161
Netnummer020 (+3120)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Een zonneboiler installateur in Zwanenburg vergelijken

Het leeuwendeel van onze energiekosten komt door het verbruik van gas. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm water om te douchen. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en maak een keuze voor een competente zonneboiler installateur in Zwanenburg! Via onze tool ontdek je gemakkelijk een betrouwbare installateur uit de omgeving. Of bezoek eens het Energieloket van de gemeente Haarlemmermeer. Of surf naar de website Qbis.nl voor een database met erkende installatiebedrijven in je omgeving. Hierna check je verschillende tips.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Zo’n systeem moet wel 20 jaar meegaan.
 • Wees scherp op referenties en relevante keurmerken. Onder andere Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, VCA, Sterkin, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht om warm tapwater te realiseren. De werking van het systeem: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Door middel van warm zonlicht kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Door het buizenstelsel wordt de hitte overgebracht op het buffervat t.b.v. verwarmd water. In de koudere maanden wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Dan biedt de naverwarmer ondersteuning (de HR-ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Deze zonneboiler combiketel is een koppeling van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Dit product voorziet in heet water in huis en verwarming (CV-installatie). Dit systeem wordt gevormd door een pomp, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en zonnecollectoren. Is er een gebrek aan zonne-energie? In zo’n geval regelt de CV-brander de rest. In de basis interessant voor gezinnen met 4 personen of meer met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler wordt aangeraden voor woningen die relatief veel warm water gebruiken. Wegens dalende prijzen, hoge tegemoetkomingen, een interessante besparing en minder CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Zwanenburg. Dit apparaat is goed te combineren met een innovatieve warmtepomp met zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Uiteraard is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, voor de meeste woningen geen probleem. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. In aanvulling daarop hebben we nog het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Hedendaags zijn er installaties met een warm-water buffervat die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De meest recente kosten zonneboiler Zwanenburg variëren tussen €2500 en €3150, met installatie. Deze duurzame installatie hoort mee te gaan voor gewoonlijk 25 jaar. De investering wordt berekend a.d.h.v. de zonnecollector specificaties, de specificaties van het voorraadvat, het onderhoud en de installatie prijzen. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een tegemoetkoming vanuit de overheid. Verderop ontdek je meer specificaties.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In het volgende schema vind jij voor een variatie aan mogelijkheden de geschatte prijs en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, hoe interessanter de besparing. Houd rekening met een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. Vuistregel: een familie met 4 personen bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit is circa €125 per 12 maanden (gasprijzen mei 2024). Gas wordt duurder, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud vatAantal collectorenRealistische kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.300 – €2.500€40
100 liter2€2.950 – €3.150€80
200 liter2€3.275 – €4.000€110
300 liter3€4.475 – €5.300€185
zonneboiler-kopen-zwanenburg

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Dit zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Op die manier is het helder naar wie de benodigde info verstuurd kan worden. Wat volgt is een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is noodzakelijk om na te gaan hoeveel elektra en gas de woning per jaar verbruikt. Aan de hand van deze informatie kan de deskundige inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Soort huis

  Benoem kenmerken van uw woning. Denk aan de omvang en wat er aan isolatie is gedaan. Vergeet ook niet aan te geven wat voor dak u heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Naar welke opties kijk je specifiek? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of soms een combiketel inclusief zonnepanelen? Verstrek ook details over welke duurzame energiebronnen er in de woning zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en druk op de versturen-knop. Je krijgt zo spoedig mogelijk een heldere offerte via een zonneboiler monteur in Zwanenburg (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze subsidie is recent nog aantrekkelijker geworden. Elke Nederlander die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan hiervan gebruik maken. Via het RVO platform download u een apparatenlijst met een compleet overzicht. Alle types die worden genoemd zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies wisselen tussen de €425 tot €1725. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Zwanenburg

 • HONE (HONE plus 210L 3-SP501), vermogen 1566 [KW], €1065 subsidie.
 • TWL Technology GmbH (CALORSOL HLK30-1 + S300), vermogen 1176 [KW], €800 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro 800 LE-2), vermogen 3228 [KW], €2195 subsidie.

Naast de interessante ISDE-regeling geeft de gemeente Haarlemmermeer mogelijkerwijs een speciele lening. Surf naar www.haarlemmermeer.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Zwanenburg aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? Op dat moment is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen een uitstekende optie. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en voorziet in de verwarming van de woning (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je stroomverbruik stijgt. Elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Daarbij zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Zwanenburg!

 • De warmtepomp: genereert energie door gebruik te maken van de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletketel & Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een specifieke plek in het huis. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van o.a. industriële ondernemingen. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!