Zonneboiler Marken

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Interesse in een zonneboiler in Marken? Door middel van een zonneboiler systeem heb je in de zomer gratis warm water. Je bespaart ongeveer 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit milieuvriendelijke product komt tot stand door 2 zaken: een zonnecollector op het dak en een voorraadvat voor warm water. Door gebruik te maken van onze website ontdek je toepasbare details over een zonneboiler kopen in Marken.

zonneboiler systeem installeren in 1156

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €2900.
 • Subsidies lopen op tot wel €1200.
 • Een gemiddeld gezin in Waterland gebruikt 1520 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 15%. Dit houdt in een interessante besparing van +/- €90 per jaar.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteWaterland
Postcode1156
Netnummer0299 (+31299)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Een zonneboiler installateur in Marken vergelijken

Het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm tapwater. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en zoek naar een vakbekwame zonneboiler installateur in Marken! Via zonneboilerrevolutie.nl achterhaal je zonder problemen een competente installateur die actief is in jouw plaats. Of bezoek eens het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Waterland. Of klik door naar Qbis.nl voor lijstjes met geschikte installatiebedrijven uit de buurt. Verderop check jij enkele adviezen.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een goede zonneboiler moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Vraag ook om ervaringen van anderen en kleine lettertjes (certificaten). Bijvoorbeeld Zonnekeur, Solar Keymark, KviNL, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van warmte van het zonlicht om water te verwarmen. De werking van het systeem: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Door warme lucht (zon) kan de vloeistof wel 90 graden worden. Via het buizenstelsel wordt de hitte overgebracht op het voorraadvat voor heet water (buffervat). In koude maanden is de werking niet optimaal. In dat geval biedt de naverwarmer ondersteuning (standaard centrale verwarming).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Zo’n zonneboiler combiketel is een combi van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Het product is toepasbaar voor warm tapwater en uiteraard centrale verwarming. Het product behelst zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een pomp en een buffervat. Is er sprake van beperkt zonlicht? Dan springt de CV-brander bij. Voornamelijk aantrekkelijk voor grote woningen die beschikken over vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

Een zonneboiler is heel interessant voor woningen die relatief veel warm water gebruiken. Door lage aanschafprijzen, RVO subsidie, een forse besparing en gereduceerde CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Marken. Dit apparaat is nog energiezuiniger als je het combineert met een warmtepomp installatie plus zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Vanzelfsprekend is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. In aanvulling daarop hebben we nog het voorraadvat voor warm water. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Vandaag zijn er installaties met het voorraadvat voor warm water geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De recente kosten zonneboiler Marken variëren tussen €2850 en €3200, inclusief installeren. Deze duurzame installatie heeft een typische levensduur van gewoonlijk 25 jaar. De totaalprijs komt tot stand door het aantal zonnecollectors, de capaciteit van het buffervat, de plaatsingskosten en onderhoud. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een interessante subsidie. Op onze website check jij uitgebreide info.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
Hieronder vind je voor diverse omstandigheden de kostprijs en een schatting van de besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, dan wordt de investering rendabeler. Een regulier huishouden verbruikt circa 50 liter p.p.p.d. Experts zeggen vaak: een 4-koppig gezin bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Omgerekend €150 per jaar (gasprijzen juni 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud vatHoeveelheid collectorenGeschatte prijs Besparing per jaar
100 liter1€2.250 – €2.525€55
100 liter2€2.950 – €3.075€100
200 liter2€3.150 – €3.825€140
300 liter3€4.450 – €5.000€185
zonneboiler-kopen-marken

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Van belang zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Daarmee komen wij erachter naar wie de specificaties verstuurd kan worden. Je ontvangt een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is nodig om te weten hoeveel gas en stroomde woning per jaar verbruikt. Op basis van deze info kan de vakman een beter voorstel doen.

 3. Huistypering

  Voer in wat voor type woning u bezit. Denk aan woonoppervlak en staat van isolatie. Belangrijk daarbij is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Specificeer uw wensen

  Waar ben je precies naar op zoek? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of juist een combinatie met zonnepanelen en ketel? Schets tevens welke milieuvriendelijke oplossingen er in jouw huis staan (denk aan een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verstuur het formulier. Jij ontvangt snel een persoonlijke offerte via een zonneboiler monteur in Marken (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze regeling werd in 2017 uitgebreid. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, heeft hier recht op. Op RVO.nl staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met toegewezen modellen. Alle types die beschreven staan doen mee met de regeling. De subsidies wisselen tussen de €875 tot wel €1725. Let op de volgende regels:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Marken

 • Viessmann (VSK 200F), vermogen 1235 [KW], €840 subsidie.
 • TWL Technology GmbH (CALORSOL HLK30-1 + S200), vermogen 1171 [KW], €796 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro 500 LE-2), vermogen 1959 [KW], €1332 subsidie.

Afgezien van deze subsidie op landelijk niveau biedt de gemeente Waterland soms een extra tegemoetkoming. Surf naar www.waterland.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Marken aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? Goed nieuws, want dan is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler de moeite waard. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en zorgt voor de aansturing van de verwarming (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Deze elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Tevens zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Marken!

 • Warmtepomp: wint energie uit onder andere de omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een bepaalde plek in je woning. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van o.a. industriële ondernemingen. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!