Zonneboiler Zuiderwoude

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Overweeg jij een zonneboiler in Zuiderwoude? Geholpen door een zonneboiler systeem heb je in de zomer gratis warm water. Je bespaart pakweg de helft op je kosten voor warm water. De installatie wordt opgebouwd door twee aspecten: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Door middel van deze pagina lees je praktische info aangaande een zonneboiler kopen in Zuiderwoude.

zonneboiler systeem installeren in 1153

 • Een zonneboiler is een populaire manier om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €4400.
 • De subsidies lopen op tot €1050.
 • Een gemiddelde woning in Waterland stookt 1520 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 16%. Dat komt overeen met flinke geldbesparing van wel €120 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteWaterland
Postcode1153
Netnummer020 (+3120)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Een zonneboiler installateur in Zuiderwoude vergelijken

Zo’n 60 – 70% van van onze maandelijkse energiekosten is puur gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en natuurlijk voor heet water. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en ga voor een vakbekwame zonneboiler installateur in Zuiderwoude! Geholpen door onze website vind je eenvoudig een vakbekwame installateur uit de buurt. Of bezoek eens het Energieloket van de gemeente Waterland. Of probeer echteinstallateur.nl voor een overzicht met competente installateurs uit jullie streek. Onderstaand achterhaal jij een aantal tips.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een zonneboiler moet wel 20 jaar meegaan.
 • Controleer ook op reviews en relevante keurmerken. Zoals bijv. Zonnekeur, Solar Keymark, Sterkin, KviNL, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector gebruikt zonne-energie en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Dat werkt op de volgende manier: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Door middel van warm zonlicht wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Door middel van het modulaire systeem volgt de vloeistof zijn weg naar het voorraadvat voor warm water. In koude maanden wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. In zo’n geval is er de naverwarmer (gasgestookte ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Ook dat kan. De zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Dit duurzame systeem draagt zorg voor je watervoorziening en aangename temperaturen (CV). Dit duurzame systeem wordt gevormd door een pomp, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Is er sprake van beperkt zonlicht? In die situatie zorgt de CV-brander voor de rest. Zeker toepasbaar op grotere huishoudens met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor huizen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Door o.a. interessante aanschafprijzen, aanlokkelijke subsidies, een betaalbare energienota en minder CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Zuiderwoude. Een zonneboiler rendeert ook uitstekend samen met een speciale warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Uiteraard is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn 2 – 5 m2 groot, voor de meeste woningen geen probleem. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Ook plaatsen ze ook het buffervat voor warm tapwater. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. In juli 2024 zijn er structuren met het voorraadvat voor heet water (buffervat) verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De actuele kosten zonneboiler Zuiderwoude zitten gemiddeld tussen €2975 en €4450, inclusief plaatsing. Deze installatie kan worden gebruik voor een periode van maximaal 30 jaar. De prijs is gebaseerd op de grootte van de zonnecollectors, de omvang vanhet voorraadvat voor heet water (buffervat), de montage en installatiekosten. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een mooie subsidie. Op deze pagina vind jij meer details.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In het volgende schema ontdek jij voor verscheide mogelijkheden de totaalprijs en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, des te interessanter een zonneboiler is. Een regulier huishouden verbruikt dagelijks 50 liter per dag (p.p). De stelregel is: een gezin van 4 personen bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Omgerekend €135 per jaar (gasprijzen juli 2024). In principe wordt gas nog duurder, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud vatCollectorenGemiddelde prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.250 – €2.500€65
100 liter2€2.850 – €3.000€105
200 liter2€3.275 – €3.800€120
300 liter3€4.425 – €5.400€170
zonneboiler-kopen-zuiderwoude

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Denk aan naam, adres + contactgegevens. Dan weten we naar wie verdere info verstuurd moet worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is noodzakelijk om onderzoek te doen naar hoeveel gas + elektra er op het adres wordt gebruikt. Door het verbruik kan de expert inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Woningtypering

  Voer in wat voor type woning u bezit. Denk aan aantal kamers en de staat van de isolatie. Goed om te noemen is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Naar welke opties kijk je specifiek? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of wellicht een systeem met CV-ketel en panelen? Beschrijf ook welke duurzame warmtebronnen voorhanden zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en verzend het formulier. Jij krijgt binnen een paar dagen een complete offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Zuiderwoude (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze tegemoetkoming is recent verder verhoogd. Iedere woningeigenaar die kiest voor een zonneboiler-systeem, komt in aanmerking. Op RVO.nl is een apparatenlijst te vinden met daarin alle modellen. Alle types die hierop staan zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies schommelen tussen de €400 tot wel €1150. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Zuiderwoude

 • Green energy (San & CV 500 – 24), vermogen 1552 [KW], €1055 subsidie.
 • TWL Technology GmbH (CALORSOL HLK20-4 + KER800), vermogen 2848 [KW], €1937 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro 200 LE-2), vermogen 1000 [KW], €680 subsidie.

In aanvulling op de interessante ISDE-regeling verschaft de gemeente Waterland soms een extra tegemoetkoming. Surf naar www.waterland.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Zuiderwoude aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? Goed nieuws, want dan is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler zeker aan te raden. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (bij een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je stroomverbruik stijgt. Deze stroom kan je met zonnepanelen zelf genereren. Tevens vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Zuiderwoude!

 • Warmtepomp: genereert energie a.d.h.v. de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een geselecteerde positie in je woning. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van een fabriek. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!