Zonneboiler Broek in Waterland

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in Broek in Waterland? Dankzij het zonneboiler systeem maak je duurzaam warm water. Je bespaart ongeveer de helft op je kosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke product kent 2 zaken: natuurlijk een zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Aan de hand van onze website tref je praktische info die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Broek in Waterland.

zonneboiler systeem installeren in 1151

 • Een zonneboiler is een slimme manier om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €4000.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1600.
 • Een doorsnee gezin in Waterland stookt 1520 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 18%. Dat komt overeen met flinke geldbesparing van wel €60 per jaar.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteWaterland
Postcode1151
Netnummer020 (+3120)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Een zonneboiler installateur in Broek in Waterland vergelijken

Een steeds groter deel van de jaarlijkse energiekosten komt door ons gasverbruik. Voor de basisverwarming en om water op te warmen. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en kies voor een professionele zonneboiler installateur in Broek in Waterland! Aan de hand van deze pagina tref je simpel en snel een betrouwbare installateur in jouw eigen woonplaats. Of bezoek eens het Energieloket in de gemeente Waterland. Of ga naar Qbis.nl of Kvinl.nl voor een schema met vakbekwame installateurs in de regio. Hierna lees je verschillende tips.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Zo’n systeem moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Bekijk ook klantervaringen en kleine lettertjes (certificaten). Je kunt denken aan Solar Keymark, VCA, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon om water op te warmen. De werking van het systeem: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. D.m.v. zonnewarmte kan het wel 90 graden worden. D.m.v. het leidingstelsel volgt de vloeistof zijn weg naar het voorraadvat voor warm water. Als de zon niet schijnt wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Geen nood, dan hebben we dan een naverwarmer (de gasketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dat is mogelijk. Deze zonneboiler combiketel is een combi van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit milieuvriendelijke systeem draagt zorg voor het warme water en verwarming (CV-installatie). Dit duurzame product wordt gevormd door geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een pomp. Is er niet genoeg zonne-energie? In dat geval zorgt de CV-brander voor de rest. Bijzonder toegepast door gezinnen met 4 personen of meer die vloerverwarming gebruiken.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor woningen met een hoog warmwaterverbruik. Door lage aanschafprijzen, overheidssubsidie, een betaalbare energienota en minder CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Broek in Waterland. Deze setup is goed te combineren met een innovatieve warmtepomp met zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Allereerst moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn gemiddelde 4 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Tevens hebben we nog een warm-water voorraad buffersysteem. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Vandaag de dag zijn er constructies met het buffervat verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De kosten zonneboiler Broek in Waterland vinden we terug ergens tussen de €2575 en €3700, met montage. Deze installatie gaat normaal gesproken mee voor maximaal 30 jaar. De feitelijke prijs kan men berekenen met de hoeveelheid zonnecollectoren, de capaciteit van het buffervat voor warm tapwater, en installatie + onderhoudskosten. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een tegemoetkoming vanuit de overheid. Verderop tref jij hoe dit precies zit.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In het volgende schema bekijk jij voor verschillende omstandigheden de aanschafprijzen en een indicatie van de besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, hoe korter de terugverdientijd. Gemiddeld gezien is het verbruik circa 50 liter p.p.p.d. De stelregel is: een 4-koppig gezin bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit is plus minus €130 per 12 maanden (gasprijzen mei 2024). De gasprijs stijgt, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud buffervatCollectorenGeschatte kosten Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.150 – €2.550€40
100 liter2€2.825 – €3.000€90
200 liter2€3.300 – €3.900€135
300 liter3€4.550 – €5.250€180
zonneboiler-kopen-broek-in-waterland

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Belangrijk zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Zodanig is het duidelijk naar wie de informatie toegezonden kan worden. Wat volgt is een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is noodzakelijk om te weten hoeveel elektra en gas het huis per jaar nodig heeft. Via deze statistieken kan het betreffende bedrijf inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Beschrijf de woning

  Eigenschappen van de woning ingeven. Denk aan de inhoud en of de woning goed geïsoleerd is. Vul dit ook aan met het type dak en de beschikbare dakruimte.

 4. Specificeer uw wensen

  Geef aan wat precies de behoefte is. Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of eerder een combiketel inclusief zonnepanelen? Vertel ook of er ook andere duurzame energiebronnen eventueel al zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en verstuur het formulier. U krijgt zo spoedig mogelijk een gespecificeerde offerte van een zonneboiler monteur in Broek in Waterland (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze subsidie is recent uitgebreid. Iedereen die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan het aanvraagformulier indienen. Via het RVO platform is een apparatenlijst te vinden met daarop alle systemen. Alle producten die hierop staan zijn geschikt voor subsidie. De subsidies lopen uiteen tussen de €950 tot €1875. Let op de volgende regels:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de factuur is voldaan
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Broek in Waterland

 • Green energy (San & CV 300 – 24), vermogen 1657 [KW], €1127 subsidie.
 • TWL Technology GmbH (CALORSOL HLK20-3 + KER500), vermogen 2441 [KW], €1660 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro 1000 CQP), vermogen 3407 [KW], €2317 subsidie.

Naast de interessante ISDE-regeling faciliteert de gemeente Waterland mogelijk nog een extra vergoeding. Ga naar www.waterland.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Broek in Waterland aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? Dan is een zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker aan te raden. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en regelt de centrale verwarming (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je stroomverbruik stijgt. Deze elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Daarnaast zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Broek in Waterland!

 • Een warmtepomp: ontneemt energie door gebruik te maken van de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Het systeem draait op speciale houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een klein gedeelte van een kamer. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van plaatselijke bedrijven. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!