Zonneboiler Den Ilp

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Overweeg jij een zonneboiler in Den Ilp? Aan de hand van een zonneboiler systeem genereer je duurzaam warm water. Je bespaart pakweg 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Het product wordt gevormd door twee toepassingen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en het voorraadvat voor heet water (buffervat). D.m.v. de zonneboiler-vergelijker tref je praktische info over een zonneboiler kopen in Den Ilp.

zonneboiler systeem installeren in 1127

 • Een zonneboiler is perfect om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €2900.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1200.
 • Een gemiddeld huishouden in Landsmeer gebruikt 1480 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 17%. Oftewel, een leuke kostenbesparing van wel €55 per jaar.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteLandsmeer
Postcode1127
Netnummer020 (+3120)
Gasverbruik M31480 M3
Stroomverbruik kWh3230 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Een zonneboiler installateur in Den Ilp vergelijken

Het leeuwendeel van de jaarlijkse energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de basisverwarming en voor warm tapwater. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en ga in zee met een betrouwbare zonneboiler installateur in Den Ilp! Middels de zonneboiler-vergelijker tref je zonder problemen een betrouwbare installateur in jouw eigen regio. Daarnaast bestaat er het Energieloket in de gemeente Landsmeer. Of surf naar de website Qbis.nl voor een database met eerlijke installatiebedrijven in je omgeving. Onderstaand vind jij nog wat adviezen.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Zo’n systeem moet wel 20 jaar meegaan.
 • Vraag ook om ervaringen van anderen en certificering. Denk aan Solar Keymark, VCA, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Dit werkt als volgt: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Via warm zonlicht kan het wel 90 graden worden. Middels het modulaire systeem wordt deze warmte overgebracht naar een warm-water buffervat. In de winter wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. In dat geval is er de naverwarmer (de HR-ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit wordt steeds meer toegepast. Een zonneboiler combiketel is een combi van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Het product wordt gebruikt voor heet water in huis en aangename temperaturen (CV). Dit product wordt gekenmerkt door een groot voorraadvat, een pomp, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Is er sprake van beperkt zonlicht? Op deze momenten vult de CV-brander het gat op. Bijzonder relevant voor grotere huishoudens met vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor huishoudens die veel warm water uit de kraan halen. Door o.a. dalende prijzen, RVO subsidie, een betaalbare energienota en bewustere CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Den Ilp. Zo’n systeem kan nog duurzamer zijn i.c.m. een slimme warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Uiteraard moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), in de regel is dit dan ook geen probleem. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Ook plaatsen ze ook het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Op dit moment zijn er structuren met een voorraadvat verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De meest recente kosten zonneboiler Den Ilp fluctueren tussen de €2625 en €4450, met montage. De installatie heeft een typische levensduur van maximaal 30 jaar. Het totale kostenplaatje wordt vastgesteld door de hoeveelheid zonnecollectoren, de inhoud van het buffervat, en installatie + onderhoudskosten. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een stukje subsidie. Hierna vind jij een nadere toelichting.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In het volgende schema bekijk jij voor verscheide voorbeelden de geschatte kosten en gemiddelde besparing per jaar. Naar gelang je meer warm water verbruikt, hoe meer je netto gaat besparen. Ga uit van een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). In principe is het zo: een gezin van 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dit komt neer op €70 op jaarbasis (gasprijzen april 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud buffervatAantal collectorenGemiddelde kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.000 – €2.700€70
100 liter2€2.775 – €3.200€75
200 liter2€3.150 – €3.825€115
300 liter3€4.550 – €5.350€155
zonneboiler-kopen-den-ilp

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  In de basis zijn dit naam, e-mailadres en adresgegevens. Op die manier weten we naar wie de productinfo verzonden zal worden. Binnen een week krijg je een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is van belang om te weten hoeveel elektriciteit + gas er op je aansluiting verbruikt wordt. Met behulp van deze info kan de deskundige een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Beschrijf het huis

  Omschrijf uw woning. Je kunt denken aan aantal kamers en de isolatiewaarden. Vul dit ook aan met wat voor soort dak de woning heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Specificeer uw wensen

  Naar welke opties kijk je specifiek? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combi met ketel en zonne-energie? Vertel ook welke andere systemen in jouw huis staan (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en druk op verstuur. Er volgt binnen een week een gespecificeerde offerte van een zonneboiler monteur in Den Ilp (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze mogelijkheid is recentelijk nog aantrekkelijker geworden. Iedere consument die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, heeft hier recht op. Op de site van RVO staat een database / apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle installaties die daarin genoemd worden zijn geschikt voor subsidie. De subsidies liggen zo tussen de €400 tot wel €1350. Wel zijn er een aantal regels:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Den Ilp

 • Remeha (RemaSOL 200SE-2S 2C), vermogen 1981 [KW], €1347 subsidie.
 • TWL Technology GmbH (CALORSOL HLK30-2 + KER500), vermogen 2435 [KW], €1656 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Duo PAWT 1000 LE-2), vermogen 3875 [KW], €2635 subsidie.

Naast de landelijke subsidie biedt de gemeente Landsmeer mogelijk nog een extra vergoeding. Bekijk www.landsmeer.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Den Ilp aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? In deze situatie is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler een perfecte keuze. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en voorziet jou van een verwarmde woning (in het geval van een een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Eveneens zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Den Ilp!

 • Een warmtepomp: genereert warmte uit o.a. de lucht of stromend water.
 • Pelletkachel / Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een bepaalde plek in de kamer. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Toevoer restwarmte uit processen van bijv. plaatselijke bedrijven. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!