Zonneboiler Amsterdam-Duivendrecht

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Amsterdam-Duivendrecht? Met behulp van een zonneboiler systeem genereer je warm water op zonne-energie. Je bespaart pakweg de helft van het gasverbruik voor warm water. Het product bestaat in de basis uit 2 zaken: een zonnecollector op het dak en een buffervat voor warm tapwater. Dankzij de zonneboiler-vergelijker tref je actuele details over een zonneboiler kopen in Amsterdam-Duivendrecht.

zonneboiler systeem installeren in 1114

 • Een zonneboiler is een slimme manier om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €2700.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1300.
 • Een standaard woning in Ouder-Amstel verbruikt 1280 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 15%. Concreet: een flinke geldbesparing van wel €80 per jaar.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteOuder-Amstel
Postcode1114
Netnummer020 (+3120)
Gasverbruik M31280 M3
Stroomverbruik kWh2960 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een zonneboiler installateur in Amsterdam-Duivendrecht vergelijken

Het grootste deel van onze energiekosten is puur gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en uiteraard voor warm water uit de kraan. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en ga voor een goede zonneboiler installateur in Amsterdam-Duivendrecht! Geholpen door deze pagina ontdek je moeiteloos een professionele installateur in jouw eigen woonplaats. Je kunt ook navraag doen bij het speciale Energieloket van de gemeente Ouder-Amstel. Of surf naar de website echteinstallateur.nl waar je een database treft met goede installatiebedrijven uit de buurt. Verderop ontdek jij nog wat adviezen.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een dergelijke installatie moet wel 20 jaar meegaan.
 • Houd ook rekening met klantervaringen en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Denk aan Zonnekeur, VCA, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht om water op te warmen. De werking is als volgt: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Middels de zonnewarmte kan de vloeistof wel 90 graden worden. Via de leidingen gaat de warme vloeistof naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). In de koudere maanden wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Dan hebben we dan een naverwarmer (gasgestookte ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Een Zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Een zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Dit duurzame product draagt zorg voor warm tapwater (douche, keuken) en uiteraard centrale verwarming. Dit milieuvriendelijke systeem wordt gekenmerkt door een groot voorraadvat, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een pomp. Is er niet genoeg zonne-energie? In zo’n geval regelt de CV-brander de rest. Met name toepasbaar op gezinnen met 4 personen of meer die verwarmen middels vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor consumenten die relatief veel warm water gebruiken. Vanwege aantrekkelijke prijzen, aantrekkelijke subsidie, de potentiële gasbesparing en minder CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Amsterdam-Duivendrecht. Dit systeem is nog energiezuiniger als je het combineert met een speciale warmtepomp of zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Als randvoorwaarde is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De heat pipes of de vlakke plaat collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. In aanvulling daarop is er nog het voorraadvat. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Op dit ogenblik zijn er oplossingen het voorraadvat voor warm water geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De actuele kosten zonneboiler Amsterdam-Duivendrecht schommelen tussen de €2650 en €3400, met installatie. Dit milieuvriendelijke systeem heeft een geschatte levensduur van om en nabij de 25 jaar. Het totale kostenplaatje wordt vastgesteld door de grootte van de zonnecollectors, de specificaties van het voorraadvat voor heet water (buffervat), en installatie + onderhoudskosten. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een stukje subsidie. In het volgende kopje lees jij meer details.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
Hierna bekijk je voor meerdere situatiesde geschatte prijs en gemiddelde besparing per jaar. Des te groter het warmwaterverbruik, dan wordt de investering rendabeler. We gaan vaak uit van een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. We hanteren standaard: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Je komt uit op €170 op jaarbasis (gasprijzen april 2024). De gasprijs stijgt, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud vatCollectorenVerwachte investeringJaarlijkse besparing
100 liter1€2.050 – €2.600€55
100 liter2€2.875 – €3.175€105
200 liter2€3.275 – €3.975€125
300 liter3€4.575 – €5.200€180
zonneboiler-kopen-amsterdam-duivendrecht

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Van belang zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Belangrijk, want zo weten wij ook naar wie verdere info verzonden moet worden. Je ontvangt een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is van belang om een indicatie te hebben van hoeveel elektra & gas er verbruikt wordt. Op basis van deze info kan het installatiebedrijf een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Woningomschrijving

  Specificeer type woning. Denk aan aantal kamers en of de woning goed geïsoleerd is. Interessant is ook wat voor soort dak de woning heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combi met ketel en zonne-energie? Beschrijf ook welke milieuvriendelijke oplossingen er in de woning zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en klik op versturen. Jij krijgt z.s.m. een duidelijke offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Amsterdam-Duivendrecht (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze mogelijkheid is in 2017 verder verhoogd. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan deze aanvragen. Op RVO.nl staat een apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle modellen die staan op deze lijst komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies lopen uiteen tussen de €850 tot €1475. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en het adres komt overeen met de factuur
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Amsterdam-Duivendrecht

 • HONE (HONE plus 120L 1-SP501), vermogen 646 [KW], €439 subsidie.
 • Wolf (BSP 1000 met 5xF3-1), vermogen 3306 [KW], €2248 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Duo PAWT 200 LE-2), vermogen 1356 [KW], €922 subsidie.

Naast de subsidie van het RVOfaciliteert de gemeente Ouder-Amstel mogelijkerwijs een speciele lening. Bezoek www.ouder-amstel.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Amsterdam-Duivendrecht aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? Dan de zonneboiler met zonnepanelen combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en draagt zorg voor een (CV) warm huis (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Je elektriciteit kan je zelf genereren met zonnepanelen. Bovendien zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Amsterdam-Duivendrecht!

 • De warmtepomp: genereert energie door gebruik te maken van de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. Het systeem draait op speciale houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • LT Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een afgebakende plek in huis. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Restwarmte wordt geleverd door o.a. een industrieterrein. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!