Zonneboiler Eppenhuizen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Interesse in een zonneboiler in Eppenhuizen? Met behulp van een zonneboiler systeem heb je warm water met behulp van de zon. Je bespaart circa de helft op je kosten voor warm water. Deze duurzame installatie bestaat in de basis uit 2 onderdelen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. Dankzij onze website ontdek jij samengestelde details die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Eppenhuizen.

zonneboiler systeem installeren in 9996

 • Een zonneboiler is perfect om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Reken op gemiddelde kosten van €3300.
 • De subsidies lopen op tot €1050.
 • Een standaard woning in Eemsmond gebruikt 1690 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 18%. Dit draait uit op een leuke kostenbesparing van wel €100 op jaarbasis.

ProvincieGroningen
GemeenteEemsmond
Postcode9996
Netnummer0595 (+31595)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Een zonneboiler installateur in Eppenhuizen vergelijken

Het leeuwendeel van de jaarlijkse energiekosten is puur gasverbruik. Voor de basisverwarming en voor warm tapwater. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en selecteer een goede zonneboiler installateur in Eppenhuizen! Dankzij onze vergelijker bekijk je verrassend eenvoudig een goede installateur die actief is in jouw plaats. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket, een initiatief van de gemeente Eemsmond. Of check de website echteinstallateur.nl voor een database met goede installatiebedrijven uit de gemeente. Hierna lees jij verschillende tips.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een zonneboiler moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Controleer ook op referenties en relevante keurmerken. Je kunt denken aan Zonnekeur, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt slim gebruik van zonlicht en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Dat werkt op de volgende manier: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Door middel van warm zonlicht kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Door middel van het buizenstelsel wordt de vloeistof getransporteerd naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. Van november tot en met februari wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Geen nood, dan kan de naverwarmer dit compenseren (standaard centrale verwarming).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Een zonneboiler combiketel is een combi van een normale HR-ketel en de zonneboiler. De installatie is geschikt voor je tapwaterbehoefte en de centrale verwarming. Dit systeem wordt gekenmerkt door geïntegreerde cv brander, een pomp, een groot voorraadvat en zonnecollectoren. Is er een gebrek aan zonne-energie? In zo’n geval heb je de (ingebouwde) CV-brander. Zeker interessant voor gezinnen met 4 personen of meer die beschikken over vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor mensen die veel warm water uit de kraan halen. Vanwege aantrekkelijke prijzen, aantrekkelijke subsidie, een betaalbare energienota en lagere CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Eppenhuizen. De (zonneboiler kan je ook gebruiken samen met een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Vanzelfsprekend is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Tevens is er nog het voorraadvat voor heet water (buffervat). Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Tegenwoordig zijn er voorbeelden met het buffervat voor warm tapwater geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De verwachte kosten zonneboiler Eppenhuizen fluctueren tussen de €2975 en €3300, inclusief plaatsing. Dit systeem kan worden gebruik voor plus minus 24 tot 26 jaar. Het tarief wordt vastgesteld door het type zonnecollectors, de omvang vanhet buffervat voor warm tapwater, de montage en installatiekosten. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een mooie subsidie. Hierna vind jij een nadere toelichting.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
Hieronder check jij voor een aantal voorbeelden de aanschafprijzen en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, hoe meer je netto gaat besparen. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). In principe is het zo: een gezin van 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dit komt neer op €90 per 12 maanden (gasprijzen december 2023). Gas wordt duurder, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Vat inhoudHoeveelheid collectorenVerwachte investeringJaarlijkse besparing
100 liter1€2.350 – €2.700€65
100 liter2€2.850 – €3.175€105
200 liter2€3.125 – €3.975€130
300 liter3€4.475 – €5.050€150
zonneboiler-kopen-eppenhuizen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Van belang zijn jouw adres, naam en contactgegevens. Dan weten we naar wie de productinfo aangeleverd kan worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is makkelijk om boven water te krijgen hoeveel gas + elektra er verbruikt wordt. Met deze informatie kan de installateur een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Beschrijf het huis

  Vertel ons wat meer over de woning. Denk aan de inhoud en de staat van de isolatie. Interessant is ook wat voor soort dak de woning heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Wat moet er exact voor installatie komen? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of soms een combi met ketel en zonne-energie? Vertel ook welke duurzame energiebronnen er in de woning zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en verzend het formulier. Jij ontvangt z.s.m. een persoonlijke offerte van een zonneboiler monteur in Eppenhuizen (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze is 2 jaar geleden nog aantrekkelijker geworden. Iedere consument die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan deze aanvragen. Via het RVO platform kan men een apparatenlijst vinden met beschikbare modellen. Alle merken die benoemd worden komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies wisselen tussen de €825 tot €1625. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Eppenhuizen

 • AJM Zonne-energie (AJM 96-500), vermogen 3543 [KW], €2409 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Duo 500 CQP), vermogen 2221 [KW], €1510 subsidie.
 • ATAG (EcoNormII (standaard zonneboiler) 200-5,0m²), vermogen 1953 [KW], €1328 subsidie.

Behalve de subsidie van het RVOgeeft de gemeente Eemsmond een groene lening of kleine subsidie. Bezoek www.eemsmond.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Eppenhuizen aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? In dat geval zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren een perfecte keuze. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Elektriciteit kan je zelf genereren met zonnepanelen. Daarnaast kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Eppenhuizen!

 • De warmtepomp: haalt energie via bodembronnen en lucht.
 • Pelletketel & Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Je stookt op houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een specifieke plek in het huis. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Toevoer restwarmte uit processen van bijv. een industrieterrein. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!