Zonneboiler Toornwerd

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Toornwerd? Dankzij het zonneboiler systeem maak je warm water op zonne-energie. Je bezuinigt ongeveer de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem kent twee aspecten: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. Via onze vergelijker bekijk jij uitgebreide details over een zonneboiler kopen in Toornwerd.

zonneboiler systeem installeren in 9994

 • Een zonneboiler is perfect om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €4000.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1450.
 • Een standaard woning in Loppersum verbruikt 1720 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 16%. Dat komt overeen met leuke kostenbesparing van wel €95 per jaar.

ProvincieGroningen
GemeenteLoppersum
Postcode9994
Netnummer0595 (+31595)
Gasverbruik M31720 M3
Stroomverbruik kWh2670 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Een zonneboiler installateur in Toornwerd vergelijken

Het leeuwendeel van onze energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Voor de centrale verwarming en natuurlijk voor heet water. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en maak een keuze voor een competente zonneboiler installateur in Toornwerd! Door middel van onze vergelijker achterhaal je gemakkelijk een geschikte installateur die actief is in jouw plaats. Ook kun je info verkrijgen via het speciale Energieloket van de gemeente Loppersum. Of check Qbis.nl voor informatie over geschikte installateurs uit jullie streek. Verderop tref je enkele tips waar je op moet letten.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Zo’n systeem moet wel 20 jaar meegaan.
 • Kijk goed na referenties en certificaten en keurmerken. Onder andere Zonnekeur, Sterkin, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak gebruikt warmte uit zonlicht en zit dit uiteindelijk om in warm water. Beschrijving van de werking: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Door het leidingsysteem pompt het systeem de warme vloeistof naar het voorraadvat. In de winter wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. In zo’n geval hebben we dan een naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Een zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Deze duurzame installatie draagt zorg voor warm tapwater (douche, keuken) en aangename temperaturen (CV). Dit product behelst een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en een pomp. Is er niet genoeg zonne-energie? Dan regelt de CV-brander de rest. Vooral eenvoudig toe te passen voor grotere huizen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor gezinnen die relatief veel warm water gebruiken. Vanwege lage aanschafprijzen, aanlokkelijke subsidies, de potentiële gasbesparing en minder uitstoot van CO-2 gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Toornwerd. Dit systeem wordt soms ook geïntegreerd met een slimme warmtepomp of zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Allereerst is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors variëren van 3 tot 6 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Tevens is er nog het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Op dit ogenblik zijn er oplossingen het voorraadvat die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De geschatte kosten zonneboiler Toornwerd vinden we terug ergens tussen de €2750 en €4250, met monteren & installeren. Dit milieuvriendelijke systeem heeft een geschatte levensduur van om en nabij de 25 jaar. De prijs kan men berekenen met de aard van de zonnecollectoren, de capaciteit van een warm-water voorraad buffersysteem, de plaatsingskosten en onderhoud. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een stukje subsidie. Op onze website ontdek je een gedetailleerde omschrijving.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In de tabel hieronder lees je voor velerlei scenario’sde investering en een schatting van de besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, hoe interessanter de besparing. Een doorsnee gezin verbruikt om en nabij de 50 liter p.p. Uitgangspunt: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dat is +/- €150 per 12 maanden (gasprijzen juni 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenGeschatte kosten Besparing p/jaar
100 liter1€2.400 – €2.600€40
100 liter2€2.925 – €3.050€80
200 liter2€3.225 – €3.825€110
300 liter3€4.425 – €5.250€195
zonneboiler-kopen-toornwerd

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  In de basis zijn dit naam, e-mailadres en adresgegevens. Dan weten we naar wie verdere info verstuurd moet worden. Wat volgt is een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is makkelijk om onderzoek te doen naar hoeveel elektriciteit & gas er op je aansluiting verbruikt wordt. Met deze data kan de installateur inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Type woning

  Omschrijf uw woning. Van belang zijn aantal kamers en of de woning goed geïsoleerd is. Belangrijk daarbij is ook het type dak en de beschikbare dakruimte.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Naar welke opties kijk je specifiek? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of misschien een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Schets tevens welke CO-2 besparende producten er aanwezig zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en dien de aanvraag definitief in. U krijgt z.s.m. een duidelijke offerte via een zonneboiler monteur in Toornwerd (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Dit werd twee jaar geleden extra gestimuleerd. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem laat installeren, heeft hier recht op. Op RVO.nl staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met daarop alle systemen. Alle artikelen die benoemd worden zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies schommelen tussen de €700 tot €1650. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Toornwerd

 • Weishaupt/Monarch (4 x F2 collector met WES-A-C-660L), vermogen 3336 [KW], €2268 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Duo 200 BST), vermogen 1311 [KW], €891 subsidie.
 • ATAG (EcoNormII (standaard zonneboiler) 200-3,2m²), vermogen 1501 [KW], €1021 subsidie.

Naast de reeds besproken subsidieregeling levert de gemeente Loppersum soms een extra tegemoetkoming. Doorzoek www.loppersum.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Toornwerd aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? Dan is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler zeker aan te raden. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Je elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Verder zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Toornwerd!

 • Warmtepomp: wint warmte via de lucht of stromend water.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een klein gedeelte van een kamer. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van o.a. productiebedrijven. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!