Zonneboiler Warffum

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een zonneboiler in Warffum? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem maak je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt pakweg de helft op je kosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem kent 2 toepassingen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een buffervat voor warm tapwater. Middels deze website doorzoek jij bruikbare adviezen m.b.t. een zonneboiler kopen in Warffum.

zonneboiler systeem installeren in 9989

 • Een zonneboiler is perfect om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €4600.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1100.
 • Een gemiddeld huishouden in Eemsmond gebruikt 1690 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 19%. Dit mondt uit in een forse besparing van wel €150 per jaar.

ProvincieGroningen
GemeenteEemsmond
Postcode9989
Netnummer0595 (+31595)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Een zonneboiler installateur in Warffum vergelijken

Zo’n 60 – 70% van de jaarlijkse energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de basisverwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom teleurstellingen, en kies altijd een professionele zonneboiler installateur in Warffum! Door middel van deze website achterhaal je snel een betrouwbare installateur uit de omgeving. Of bezoek eens het Energieloket van de gemeente Eemsmond. Of benader de website echteinstallateur.nl voor actuele overzichten met eerlijke installatiebedrijven in de buurt. In onderstaande box vind jij nog wat adviezen.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Zo’n systeem moet wel 20 jaar meegaan.
 • Houd ook rekening met verhalen van andere klanten en certificering. Denk aan KviNL, Zonnekeur, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van de warmte van de zon en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. De werking van het systeem: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Middels de zonnewarmte kan de vloeistof wel 90 graden worden. Aan de hand van het gesloten systeem wordt de hitte overgebracht op het voorraadvat voor heet water (buffervat). In koude maanden wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. In zo’n geval biedt de naverwarmer ondersteuning (de gasketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Liever een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Deze zonneboiler combiketel is een integratie van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Dit product is geschikt voor heet water in huis en een warme woning. Dit milieuvriendelijke systeem wordt gekenmerkt door zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een pomp en een buffervat. Is er maar weinig zonlicht? In een dergelijke situatie is de CV-brander nodig. In de basis eenvoudig toe te passen voor grote gezinnen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor woningen met een grote vraag naar warm water. Door o.a. beperkte aanschafkosten, RVO subsidie, een betaalbare energienota en beperkte CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Warffum. Een zonneboiler rendeert ook uitstekend samen met een lucht-water warmtepomp en zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Vanzelfsprekend moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De collectors zijn 2 – 5 m2 groot, voor de meeste woningen geen probleem. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Natuurlijk is er nog het buffervat. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Vandaag kan men ook kiezen voor het buffervat t.b.v. verwarmd water achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De kosten zonneboiler Warffum komen gemiddeld uit tussen €2900 en €3100, inclusief installeren. Dit milieuvriendelijke product kan worden gebruik voor ongeveer 25 jaar. Het totale kostenplaatje wordt gebudgetteerd middels de aard van de zonnecollectoren, de eigenschappen van een warm-water voorraad buffersysteem, de montage en installatiekosten. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een mooie subsidie. Als je iets verders scrollt lees je een gedetailleerde omschrijving.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave bekijk jij voor verschillende voorbeeldsituaties de investering en besparing op jaarniveau. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, hoe interessanter de besparing. Ga uit van een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. In de basis zeggen we: een 4-koppig gezin bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit is plus minus €105 per jaar (energieprijzen december 2023). De prijs van aardgas neemt toe, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud vatCollectorenGeschatte prijs Besparing p/jaar
100 liter1€2.050 – €2.500€70
100 liter2€2.800 – €3.075€75
200 liter2€3.150 – €3.950€120
300 liter3€4.600 – €5.300€200
zonneboiler-kopen-warffum

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  In de basis zijn dit voor- en achternaam + contactgegevens. Dan is het duidelijk naar wie verdere info verzonden mag worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is makkelijk om te weten hoeveel elektriciteit & gas er op het adres wordt gebruikt. Met behulp van deze informatie kan de vakman een beter voorstel doen.

 3. Huistypering

  Voer in wat voor type woning u bezit. Van belang zijn de omvang en leeftijd woning / mate van isolatie. Vul dit ook aan met wat voor dak het huis heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Geef uw wensen door

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie met zonnepanelen en ketel? Vertel ook welke CO-2 besparende producten er eventueel al zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en dien de aanvraag definitief in. Jij krijgt binnen een week een complete offerte via een zonneboiler monteur in Warffum (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze subsidie is 2 jaar geleden extra gestimuleerd. Iedere consument die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan het aanvraagformulier indienen. Op de website van RVO staat een apparatenlijst met een compleet overzicht. Alle producten op deze lijst komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies schommelen tussen de €450 tot wel €1325. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de factuur moet op je naam staan
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Warffum

 • Viessmann (3m2 SP2A – Vitocal 242-S), vermogen 1329 [KW], €904 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Budget PAWT 200-LE2), vermogen 1452 [KW], €987 subsidie.
 • Solesta BV (Silverline 30V), vermogen 1416 [KW], €963 subsidie.

Buiten de reeds besproken subsidieregeling verschaft de gemeente Eemsmond mogelijkerwijs een speciele lening. Ga naar www.eemsmond.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Warffum aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? Dan is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler zeker te overwegen. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en zorgt voor de aansturing van de verwarming (bij een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Deze elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Daarbij vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Warffum!

 • De warmtepomp: ontneemt warmte uit bijvoorbeeld de omgeving.
 • Pelletketel & Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een geselecteerde positie in je woning. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Restwarmte in samenwerking met bijv. lokale industrie. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!