Zonneboiler Zijldijk

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een zonneboiler in Zijldijk? Aan de hand van een zonneboiler systeem heb je duurzaam warm water. Je bezuinigt plusminus 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. De installatie wordt gevormd door twee toepassingen: een zonnecollector op het dak en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Dankzij onze tool ontdek jij waardevolle info aangaande een zonneboiler kopen in Zijldijk.

zonneboiler systeem installeren in 9987

 • Een zonneboiler is perfect om zelf warm water te produceren.
 • De gemiddelde kosten bedragen €3600.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1900.
 • Een gemiddelde woning in Loppersum verbruikt 1720 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 15%. Dat komt overeen met forse besparing van wel €145 op jaarbasis.

ProvincieGroningen
GemeenteLoppersum
Postcode9987
Netnummer0596 (+31596)
Gasverbruik M31720 M3
Stroomverbruik kWh2670 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Een zonneboiler installateur in Zijldijk vergelijken

Het leeuwendeel van een doorsnee energiecontract (prijs) wordt veroorzaakt door gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en voor warm water om te douchen. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en kies altijd een erkende zonneboiler installateur in Zijldijk! D.m.v. deze pagina check je moeiteloos een competente installateur die werkt in jullie regio. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket van de gemeente Loppersum. Of bezoek Qbis.nl voor een overzicht met eerlijke installatiebedrijven uit de gemeente. In onderstaande box ontdek jij enkele tips waar je op moet letten.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een installatie moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Wees scherp op ervaringen van anderen en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Je kunt denken aan KviNL, Solar Keymark, Zonnekeur, VCA, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector gebruikt zonne-energie en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. De werking is als volgt: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. D.m.v. zonnewarmte kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Door het buizenstelsel gaat de warme vloeistof naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In de herfst en winter is de werking niet optimaal. In zo’n geval hebben we dan een naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Zo’n zonneboiler combiketel is een slimme combi van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Dit product voorziet in jouw sanitaire water en de centrale verwarming. Dit milieuvriendelijke systeem houdt in: een pomp, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Is er sprake van beperkt zonlicht? In dat geval heb je de (ingebouwde) CV-brander. In de basis toegepast door grotere huishoudens met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor huizen die veel warm water gebruiken. Wegens scherpe prijzen, hoge subsidies, een lagere energierekening en minder CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Zijldijk. Dit systeem werkt ook uitstekend in combinatie met een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Uiteraard heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze krachtige collectors zijn gemiddelde 4 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Uiteraard plaatsen ze ook een voorraadvat. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Tegenwoordig kan men ook kiezen voor het buffervat t.b.v. verwarmd water geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2023

De kosten zonneboiler Zijldijk schommelen tussen de €2900 en €4200, met installatie. Deze installatie heeft een levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door de aard van de zonnecollectoren, de eigenschappen van het voorraadvat, de montage en installatiekosten. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een royale subsidie. Hierna vind jij meer specificaties.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
Hierna bekijk jij voor enkele situatiesde kosten en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, des te interessanter een zonneboiler is. Ga uit van een verbruik van plus minus 50 liter per bewoner (per dag). In de basis zeggen we: een huishouden van 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dit is circa €65 per 12 maanden (gasprijzen september 2023). De gasprijs stijgt, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Vat inhoudHoeveelheid collectorenGeschatte kosten Besparing per jaar
100 liter1€2.150 – €2.675€70
100 liter2€2.850 – €3.050€85
200 liter2€3.250 – €3.950€125
300 liter3€4.600 – €5.300€160
zonneboiler-kopen-zijldijk

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Van belang zijn naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Zodanig is het helder naar wie de productinfo aangeleverd mag worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is makkelijk om boven water te krijgen hoeveel elektra & gas het huis per jaar nodig heeft. Door deze statistieken kan de vakman een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Type huis

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Van belang zijn aantal kamers en welke isolatie er is aangebracht. Relevant is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en de totale dakoppervlakte.

 4. Specificeer uw wensen

  Wat moet er exact voor installatie komen? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie met zonnepanelen en ketel? Geef aan welke milieuvriendelijke oplossingen er voorhanden zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en verzend het formulier. Er volgt zo spoedig mogelijk een gespecificeerde offerte bij een zonneboiler monteur in Zijldijk (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. De tegemoetkoming vanuit de overheid werd twee jaar geleden verhoogd. Elke bewoner die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan een verzoek indienen. Op RVO.nl staat een apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle producten die benoemd worden komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies lopen uiteen tussen de €725 tot €1225. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Zijldijk

 • Viessmann (5m2 SV2F- Vitocal 242-S), vermogen 1717 [KW], €1168 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Budget 500 CQP), vermogen 2734 [KW], €1859 subsidie.
 • Solesta BV (Silverline 20V), vermogen 1066 [KW], €725 subsidie.

Behalve de interessante ISDE-regeling levert de gemeente Loppersum mogelijkerwijs een speciele lening. Check www.loppersum.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Zijldijk aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? In dat geval de zonneboiler met zonnepanelen combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en zorgt voor een aangenaam warm huis (bij een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je verbruikt wel meer stroom. Je elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Daarnaast zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Zijldijk!

 • Een warmtepomp: onttrekt energie uit bijvoorbeeld de bodem of lucht.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Het systeem draait op speciale houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood panelen: voorziet in een aangename warmte in een afgebakende plek in huis. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Toevoer restwarmte uit processen van o.a. industriële ondernemingen. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!