Zonneboiler Uithuizermeeden

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Interesse in een zonneboiler in Uithuizermeeden? Met behulp van een zonneboiler systeem genereer je in de zomer gratis warm water. Je bespaart ongeveer de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem wordt gevormd door 2 zaken: een zonnecollector op het dak en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Via de zonneboiler-vergelijker tref je handige informatie die helpen bij een zonneboiler kopen in Uithuizermeeden.

zonneboiler systeem installeren in 9982

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • De gemiddelde kosten bedragen €4200.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1150.
 • Een alledaags huishouden in Eemsmond verbruikt 1690 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 19%. Dit houdt in een leuke kostenbesparing van wel €100 per jaar.

ProvincieGroningen
GemeenteEemsmond
Postcode9982
Netnummer0595 (+31595)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Een zonneboiler installateur in Uithuizermeeden vergelijken

Een steeds groter deel van van onze maandelijkse energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Voor de centrale verwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en ga voor een erkende zonneboiler installateur in Uithuizermeeden! Met behulp van onze tool tref je snel een competente installateur in jouw eigen regio. Ook kun je info verkrijgen via het speciale Energieloket van de gemeente Eemsmond. Of probeer Qbis.nl voor actuele overzichten met eerlijke installatiebedrijven uit jullie streek. Bijgaand achterhaal jij verschillende tips.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een zonneboiler moet wel 20 jaar meegaan.
 • Wees scherp op ervaringen van anderen en certificering. Je kunt denken aan Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Solar Keymark, Sterkin, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector gebruikt zonne-energie en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. De werking is als volgt: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Via warm zonlicht wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Middels het leidingstelsel volgt de vloeistof zijn weg naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Wanneer de zon amper schijnt wordt het water niet warm genoeg. Geen nood, dan hebben we dan een naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Deze zonneboiler combiketel is een combi van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Deze duurzame installatie draagt zorg voor jouw sanitaire water en aangename temperaturen (CV). Dit product behelst zonnecollectoren, een pomp, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Een gebrek aan zonnewarmte? Dan heb je de (ingebouwde) CV-brander. Bovenal een rendabele oplossing voor grote gezinnen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor woningen met een grote vraag naar warm water. Vanwege lage aanschafprijzen, hoge subsidies, een interessante besparing en bewustere CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Uithuizermeeden. Dit systeem is nog energiezuiniger als je het combineert met een warmtepomp plus zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Als eerste is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), voor de meeste woningen geen probleem. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Verder heb je een plekje nodig voor een voorraadvat. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Vandaag de dag zijn er constructies met een warm-water voorraad buffersysteem verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De kosten zonneboiler Uithuizermeeden schommelen tussen de €2925 en €4500, inclusief plaatsing. Dit duurzame systeem heeft een levensduur van maximaal 30 jaar. Het totale kostenplaatje kan men berekenen met de hoeveelheid zonnecollectoren, de inhoud van een warm-water buffervat, en de kosten van het installatiebedrijf. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een stukje subsidie. Hierna vind jij hierover meer info.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In de onderstaande weergave lees je voor een variatie aan situatiesde aanschafprijzen en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, dan wordt de investering rendabeler. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van plus minus 50 liter per bewoner (per dag). In de basis zeggen we: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dat resulteert in €180 per jaar (gasprijzen december 2023). De gasprijs stijgt, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud buffervatCollectorenGemiddelde investeringBesparing per jaar
100 liter1€2.350 – €2.600€50
100 liter2€2.950 – €3.100€80
200 liter2€3.100 – €3.975€115
300 liter3€4.450 – €5.300€150
zonneboiler-kopen-uithuizermeeden

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  In de basis zijn dit jouw adres, naam en contactgegevens. Op die manier is het voor ons duidelijk naar wie de info verzonden mag worden. Je ontvangt een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is essentieel om te weten hoeveel gas & elektriciteit er verbruikt wordt. Via deze data kan de installateur een goed advies geven.

 3. Beschrijf het huis

  Voer in wat voor type woning u bezit. Denk aan de grootte en leeftijd woning / mate van isolatie. Goed om te noemen is ook het soort dak (schuin of plat) en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Geef uw wensen door

  Naar welke opties kijk je specifiek? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of eerder een combi met ketel en zonne-energie? Omschrijf daarnaast welke duurzame energiebronnen er in de woning zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en verstuur het formulier. Je krijgt binnen een paar dagen een complete offerte van een zonneboiler monteur in Uithuizermeeden (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze tegemoetkoming is in 2017 verhoogd. Iedere Nederlander die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, komt in aanmerking. Op RVO.nl is de speciale apparatenlijst geplaatst met een compleet overzicht. Alle systemen die worden genoemd zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies liggen tussen de €750 tot wel €1875. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Uithuizermeeden

 • Ritter Paradigma (2x STAR 19/49 + EXPRESSO 800), vermogen 3176 [KW], €2160 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro+ 1000 BSV), vermogen 3924 [KW], €2668 subsidie.
 • HRsolar (HRS300/7,5), vermogen 3138 [KW], €2134 subsidie.

Naast de reeds besproken subsidieregeling verstrekt de gemeente Eemsmond mogelijk nog een extra vergoeding. Doorzoek www.eemsmond.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Uithuizermeeden aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? In een dergelijke situatie is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler een perfecte keuze. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (in het geval van een een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, maar je verbruikt wel meer stroom. Je stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Mogelijk kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Uithuizermeeden!

 • Warmtepomp: genereert warmte via bodembronnen en lucht.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • Infrarood panelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een geselecteerde positie in je woning. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van productiebedrijven. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!