Zonneboiler Lauwersoog

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een zonneboiler in Lauwersoog? Middels een zonneboiler systeem genereer je feitelijk gratis warm water. Je bespaart circa de helft op je energieverbruik voor warm water. Deze duurzame installatie wordt gevormd door twee onderdelen: een zonnecollector op het dak en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Via onze website check jij praktische informatie aangaande een zonneboiler kopen in Lauwersoog.

zonneboiler systeem installeren in 9976

 • Een zonneboiler is een interessante manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • De gemiddelde kosten bedragen €4000.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1050.
 • Een alledaags gezin in De Marne stookt 1730 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 11%. Dat komt overeen met interessante besparing van +/- €75 per jaar.

ProvincieGroningen
GemeenteDe Marne
Postcode9976
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31730 M3
Stroomverbruik kWh2660 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Een zonneboiler installateur in Lauwersoog vergelijken

Veruit het grootste deel van onze energierekening heeft te maken met gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm water om te douchen. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Kom niet voor verrassingen te staan, en kies voor een goede zonneboiler installateur in Lauwersoog! Door middel van de zonneboiler-vergelijker check je snel een goede installateur in jouw eigen woonplaats. Of bezoek eens het Energieloket dat is opgezet door de gemeente De Marne. Of klik door naar de website kvinl.nl waar je een database treft met geschikte installatiebedrijven in de buurt. Hierna ontdek jij verschillende tips.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een systeem moet wel 20 jaar meegaan.
 • Controleer ook op beoordelingen en relevante keurmerken. Bekijk eens KviNL, VCA, Solar Keymark, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Dit werkt als volgt: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Door warme lucht (zon) kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Door het buizenstelsel wordt de hitte overgebracht op het voorraadvat voor warm water. In de koudere maanden wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Gelukkig is er de naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Een Zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Zo’n zonneboiler combiketel is een integratie van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Het systeem draagt zorg voor je watervoorziening en aangename temperaturen (CV). Dit duurzame product bestaat uit een groot voorraadvat, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er sprake van beperkt zonlicht? In dat geval kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Bijzonder aantrekkelijk voor huishoudens van minimaal 4 mensen die verwarmen middels vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler wordt aangeraden voor gezinnen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Vanwege interessante aanschafprijzen, ISDE subsidie, een betaalbare energienota en minder CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Lauwersoog. Deze setup rendeert ook uitstekend samen met een (hybride) warmtepomp en zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

In de basis is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), in de regel is dit dan ook geen probleem. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Tevens heb je een plekje nodig voor het buffervat t.b.v. verwarmd water. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Vandaag de dag zijn er systemen met een voorraadvat die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler februari 2024

De actuele kosten zonneboiler Lauwersoog vinden we terug ergens tussen de €2600 en €3350, waarbij installatie is inbegrepen. Deze milieuvriendelijke installatie heeft een levensduur van om en nabij de 25 jaar. De totaalprijs wordt gebudgetteerd middels het aantal zonnecollectors, de capaciteit van het voorraadvat, en de kosten van het installatiebedrijf. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een duurzaamheidssubsidie. Verderop vind je een gedetailleerde omschrijving.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In onderstaande lijst tref jij voor meerdere omstandigheden de totaalprijs en besparing op jaarniveau. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, hoe interessanter de besparing. Houd rekening met een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. Vuistregel: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dat is +/- €70 per jaar (gasprijzen februari 2024). De gasprijs stijgt, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenGemiddelde investeringBesparing p/jaar
100 liter1€2.200 – €2.525€55
100 liter2€2.825 – €3.000€80
200 liter2€3.300 – €3.925€110
300 liter3€4.425 – €5.300€155
zonneboiler-kopen-lauwersoog

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Relevant zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Zodanig is het helder naar wie de benodigde info toegezonden zal worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is essentieel om na te gaan hoeveel elektriciteit en gas er op je aansluiting verbruikt wordt. Met deze info kan de expert een beter voorstel doen.

 3. Woningomschrijving

  Vertel ons wat meer over de woning. Denk aan aantal kamers en de staat van de isolatie. Goed om te noemen is ook wat voor dak het huis heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of soms een combiketel inclusief zonnepanelen? Benoem ook welke CO-2 besparende producten er in jouw huis staan (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en druk op de versturen-knop. Er volgt zeer binnenkort een offerte op maat bij een zonneboiler monteur in Lauwersoog (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze mogelijkheid werd jaren geleden verbreed. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan het aanvraagformulier indienen. Via het RVO platform is een apparatenlijst te vinden met alle zonneboilers. Alle artikelen die daarin genoemd worden doen mee met de regeling. De subsidies lopen uiteen tussen de €425 tot €1800. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Lauwersoog

 • Solvis (Solvis Fera 653 & Solvis Max 957), vermogen 2796 [KW], €1901 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Budget 800 PAWT), vermogen 3071 [KW], €2088 subsidie.
 • HRsolar (HRS200/5,0), vermogen 1958 [KW], €1331 subsidie.

Afgezien van de landelijke subsidie verschaft de gemeente De Marne een speciale lokale tegemoetkoming. Bezoek www.demarne.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Lauwersoog aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In deze situatie is zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker aan te raden. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en regelt de centrale verwarming (als je kiest voor een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. De stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Daarnaast vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Lauwersoog!

 • De warmtepomp: wint warmte a.d.h.v. de lucht of stromend water.
 • Pelletketel / Pelletkachel: zonder gas toch een warme woning. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een specifiek gebied in de woning. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Restwarmte wordt geleverd door o.a. een fabriek. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!