Zonneboiler Zoutkamp

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Interesse in een zonneboiler in Zoutkamp? Aan de hand van een zonneboiler systeem heb je duurzaam warm water. Je bespaart grofweg 50% van de energiekosten voor warm water. Deze duurzame installatie wordt gekenmerkt door twee zaken: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Via onze vergelijker doorzoek je waardevolle info die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Zoutkamp.

zonneboiler systeem installeren in 9974

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €3200.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1000.
 • Een doorsnee huishouden in De Marne stookt 1730 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 17%. Concreet: een flinke geldbesparing van wel €50 per jaar.

ProvincieGroningen
GemeenteDe Marne
Postcode9974
Netnummer0595 (+31595)
Gasverbruik M31730 M3
Stroomverbruik kWh2660 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Een zonneboiler installateur in Zoutkamp vergelijken

Meer dan de helft van de jaarlijkse energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm water uit de kraan. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Kom niet voor verrassingen te staan, en maak een keuze voor een competente zonneboiler installateur in Zoutkamp! Via deze pagina ontdek je zonder problemen een erkende installateur uit de buurt. Informeer ook eens bij het Energieloket gemeente De Marne. Of probeer echteinstallateur.nl voor een schema met geschikte installateurs uit de buurt. Verderop achterhaal je nog wat adviezen.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een systeem moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Vraag ook om beoordelingen en voorwaarden (keurmerken). Denk aan Sterkin, Zonnekeur, VCA, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van de zon als energiebron en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. De werking is als volgt: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan de vloeistof wel 90 graden worden. Middels het leidingsysteem volgt de vloeistof zijn weg naar een warm-water buffervat. In de koudere maanden wordt het water niet warm genoeg. In zo’n geval biedt de naverwarmer ondersteuning (gasgestookte ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit is sterk in opkomst. Een zonneboiler combiketel is een combi van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Deze milieuvriendelijke installatie is toepasbaar voor warm tapwater en een warme woning. Dit duurzame product behelst geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een pomp. Is er maar weinig zonlicht? In zo’n geval springt de CV-brander bij. Bovenal eenvoudig toe te passen voor grotere huishoudens die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor gezinnen die veel warm water gebruiken. Door o.a. lage aanschafprijzen, overheidssubsidie, een forse besparing en lagere CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Zoutkamp. Dit systeem kan je ook gebruiken samen met een (hybride) warmtepomp met zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Vanzelfsprekend is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De heat pipes of de vlakke plaat collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Verder plaatsen ze ook een warm-water voorraad buffersysteem. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Vandaag de dag zijn er systemen met het voorraadvat voor warm water verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler november 2023

De kosten zonneboiler Zoutkamp liggen tussen de €2525 en €4150, met installatie. Het systeem heeft een levensduur van maximaal 30 jaar. Het tarief wordt vastgesteld door het type zonnecollectors, de specificaties van het voorraadvat, de montage en installatiekosten. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een mooie subsidie. Op onze website bekijk jij een nadere toelichting.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
Hieronder vind je voor een aantal voorbeeldsituaties de kostprijzen en een indicatie van de besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, dan stijgt het rendement. Ga uit van een verbruik van plus minus 50 liter per bewoner (per dag). In de basis zeggen we: een familie met 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat komt neer op €140 per jaar (gasprijzen november 2023). Het gastarief gaat toenemen, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud vatCollectorenVerwachte kostenBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.200 – €2.575€60
100 liter2€2.750 – €3.125€100
200 liter2€3.175 – €3.850€110
300 liter3€4.600 – €5.250€195
zonneboiler-kopen-zoutkamp

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Relevant zijn naam, adres + contactgegevens. Zodanig is het duidelijk naar wie de productinfo verzonden moet worden. Binnen een week krijg je een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is van belang om duidelijk te hebben hoeveel gas + stroomje op dit moment verbruikt. Geholpen door deze gegevens kan het installatiebedrijf een voorstel op maat bieden.

 3. Woningomschrijving

  Beschrijf de woning. Bijvoorbeeld woonoppervlak en welke isolatie er is aangebracht. Vul dit ook aan met het dak (plat of schuin) te omschrijven en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Naar welke opties kijk je specifiek? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of juist een combinatie met zonnepanelen en ketel? Benoem ook of er ook andere duurzame energiebronnen in jouw huis staan (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verstuur het formulier. Jij krijgt binnen afzienbare tijd een duidelijke offerte van een zonneboiler monteur in Zoutkamp (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze subsidie werd twee jaar geleden verder verruimd. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan vragen om een vergoeding. Op de website van RVO staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met alle zonneboilers. Alle modellen op deze lijst bieden een tegemoetkoming. De subsidies wisselen tussen de €625 tot €1250. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en de factuur is voldaan
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Zoutkamp

 • Solvis (Solvis Fera 653 & Solvis Max 457), vermogen 2924 [KW], €1988 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Duo 1000 BSV), vermogen 3849 [KW], €2617 subsidie.
 • HRsolar (HRS120/2,5), vermogen 1351 [KW], €919 subsidie.

Naast de genoemde ISDE-subsidiefaciliteert de gemeente De Marne mogelijk nog een extra vergoeding. Ga naar www.demarne.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Zoutkamp aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? In zo’n scenario is zonneboiler + zonnepanelen combineren zeker aan te raden. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en voorziet jou van een verwarmde woning (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je stroomverbruik stijgt. Je stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Bovendien zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Zoutkamp!

 • Warmtepomp: ontneemt warmte via de omgeving.
 • Pelletkachel & Pelletketel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood panelen: geeft aangename stralingswarmte naar een specifiek gebied in de woning. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van productiebedrijven. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!