Zonneboiler Westernieland

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in Westernieland? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem genereer je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt pakweg de helft van de energiekosten voor warm water. Het product wordt opgebouwd door twee aspecten: de zonnecollector en een warm-water voorraad buffersysteem. D.m.v. deze website tref jij actuele aanbevelingen die helpen bij een zonneboiler kopen in Westernieland.

zonneboiler systeem installeren in 9969

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om zelf warm water te produceren.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €4200.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1250.
 • Een gemiddelde woning in De Marne stookt 1730 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 20%. Dit houdt in een mogelijk besparing van wel €145 op jaarbasis.

ProvincieGroningen
GemeenteDe Marne
Postcode9969
Netnummer0595 (+31595)
Gasverbruik M31730 M3
Stroomverbruik kWh2660 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Een zonneboiler installateur in Westernieland vergelijken

Meer dan de helft van een gemiddelde energierekening komt door het verbruik van gas. Om ons huis te verwarmen, en voor warm tapwater. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en zoek naar een competente zonneboiler installateur in Westernieland! Middels de zonneboiler-vergelijker bekijk je zonder problemen een competente installateur werkzaam in jouw omgeving. Daarnaast bestaat er het Energieloket, een initiatief van de gemeente De Marne. Of bezoek de website kvinl.nl voor informatie over erkende installateurs uit jullie streek. Onderstaand ontdek je nog wat adviezen.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Zo’n systeem gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Controleer ook op verhalen van andere klanten en certificaten en keurmerken. Onder andere KviNL, Sterkin, Zonnekeur, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht en zit dit uiteindelijk om in warm water. Beschrijving van de werking: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Gebruikmakend van het buizenstelsel pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het buffervat voor warm tapwater. In koude maanden wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. In dit scenario is er de naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit behoort tot de mogelijkheden. Zo’n zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Dit milieuvriendelijke systeem wordt gebruikt voor je watervoorziening en uiteraard centrale verwarming. Deze milieuvriendelijke installatie behelst zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een pomp en een buffervat. Een periode met weinig zonlicht? In die situatie vult de CV-brander het gat op. Bijzonder interessant voor bovengemiddelde woningen met vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor woningen die veel warm water gebruiken. Door beperkte aanschafkosten, hoge subsidies, een forse besparing en beperkte CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Westernieland. Dit systeem kan je ook gebruiken samen met een innovatieve warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Vanzelfsprekend is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn niet heel groot (max 5 m2), voor de meeste woningen geen probleem. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Verder heb je ruimte nodig voor het buffervat voor warm tapwater. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Tegenwoordig zijn er oplossingen een voorraadvat onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De actuele kosten zonneboiler Westernieland vinden we terug ergens tussen de €2925 en €3200, inclusief installeren. Het product heeft een typische levensduur van gemiddeld 20-30 jaar. De prijs kan men berekenen met de zonnecollector specificaties, de specificaties van het buffervat, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een aantrekkelijke subsidie. Als je iets verders scrollt lees jij meer details.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In onderstaande lijst bekijk je voor een aantal gevallen de kostprijzen en mogelijke besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. We hanteren standaard: een familie met 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dit komt neer op €145 per 12 maanden (gasprijzen december 2023). De prijs van aardgas neemt toe, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenGemiddelde kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.400 – €2.675€50
100 liter2€2.925 – €3.150€90
200 liter2€3.125 – €3.925€125
300 liter3€4.475 – €5.250€165
zonneboiler-kopen-westernieland

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  We vragen om naam, adres + contactgegevens. Dan weten wij ook naar wie de productinfo verstuurd zal worden. Wat volgt is een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is handig om te weten hoeveel gas + stroomer verbruikt wordt. Middels het verbruik kan de installateur inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Huistypering

  Verstel details over uw huis. Van belang zijn de omvang en leeftijd woning / mate van isolatie. Vergeet ook niet aan te geven wat voor dak u heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Benoem ook welke duurzame warmtebronnen eventueel al zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Voeg een persoonlijke noot toe, en druk op de versturen-knop. U krijgt z.s.m. een maatwerk offerte bij een zonneboiler monteur in Westernieland (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze mogelijkheid is recentelijk verder verhoogd. Iedereen die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan vragen om een vergoeding. Op RVO.nl treft u een apparatenlijst met een compleet overzicht. Alle merken die worden genoemd zijn geschikt voor subsidie. De subsidies wisselen tussen de €500 tot wel €1375. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Westernieland

 • Solvis (Solvis Fera 553 & Solvis Max 457), vermogen 2623 [KW], €1784 subsidie.
 • S-Power (DF40-400AD), vermogen 31 [KW], €2108 subsidie.
 • HRsolar (HRS200/4,8), vermogen 1835 [KW], €1248 subsidie.

Buiten de genoemde ISDE-subsidiefaciliteert de gemeente De Marne wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Check www.demarne.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Westernieland aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Heb jij een groot dakoppervlak? Goed nieuws, want dan de zonneboiler met zonnepanelen combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en zorgt voor een aangenaam warm huis (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je stroomverbruik stijgt. Deze stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Ook zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Westernieland!

 • Een warmtepomp: wint warmte door gebruik te maken van de omgeving.
 • Pelletkachel / Pelletketel: zonder gas toch een warme woning. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood panelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een bepaalde plek in je woning. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Toevoer restwarmte uit processen van bijv. een industrieterrein. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!