Zonneboiler Zuurdijk

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek jij een zonneboiler in Zuurdijk? Met behulp van een zonneboiler systeem maak je warm water met behulp van de zon. Je bespaart circa de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit milieuvriendelijke product bestaat uit twee onderdelen: de zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Aan de hand van onze website ontdek jij bruikbare informatie die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Zuurdijk.

zonneboiler systeem installeren in 9965

 • Een zonneboiler is een populaire manier om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €3900.
 • Subsidies lopen op tot wel €1000.
 • Een gemiddeld gezin in De Marne gebruikt 1730 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 19%. Dat komt overeen met flinke geldbesparing van wel €145 per jaar.

ProvincieGroningen
GemeenteDe Marne
Postcode9965
Netnummer0595 (+31595)
Gasverbruik M31730 M3
Stroomverbruik kWh2660 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Een zonneboiler installateur in Zuurdijk vergelijken

Zo’n 60 – 70% van onze energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en natuurlijk voor heet water. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en zoek naar een competente zonneboiler installateur in Zuurdijk! Geholpen door onze vergelijker check je probleemloos een professionele installateur die werkt in jullie regio. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket, een initiatief van de gemeente De Marne. Of check kvinl.nl waar je een database treft met eerlijke installateurs uit de buurt. In de volgende paragraaf tref je diverse aanbevelingen.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een installatie moet wel 20 jaar meegaan.
 • Bekijk ook beoordelingen en certificaten en keurmerken. Denk aan Solar Keymark, KviNL, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron om water te verwarmen. Beschrijving van de werking: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Door warme lucht (zon) wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. D.m.v. het leidingsysteem wordt deze warmte overgebracht naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). In de winter wordt het water niet warm genoeg. Dan biedt de naverwarmer ondersteuning (standaard centrale verwarming).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Een zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een zonneboiler en een moderne HR-ketel. De installatie is geschikt voor je watervoorziening en uiteraard centrale verwarming. Het product bevat o.a. een groot voorraadvat, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er sprake van beperkt zonlicht? In dat geval kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Vooral eenvoudig toe te passen voor grote gezinnen die vloerverwarming gebruiken.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler wordt aangeraden voor gezinnen met een hoog warmwater-gebruik. Wegens lage winkelprijzen, aantrekkelijke subsidie, een interessante besparing en minder CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Zuurdijk. Zo’n systeem kan nog duurzamer zijn i.c.m. een (hybride) warmtepomp plus zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Vanzelfsprekend moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. In aanvulling daarop plaatsen ze ook het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Tegenwoordig zijn er structuren met het buffervat die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De geschatte kosten zonneboiler Zuurdijk vinden we terug ergens tussen de €2400 en €4450, met installatie inclusief. Dit duurzame product kan worden gebruik voor een periode van ongeveer 25 jaar. De investering wordt berekend a.d.h.v. het aantal zonnecollectors, de inhoud van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, het onderhoud en de installatie prijzen. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een stukje subsidie. Verderop check je uitgebreide info.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In onderstaande lijst vind je voor diverse omstandigheden de investering en besparing op jaarniveau. Des te groter het warmwaterverbruik, hoe korter de terugverdientijd. Een doorsnee gezin verbruikt standaard 50 liter p.p. per dag. In principe is het zo: een 4-persoons huishouden bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit is plus minus €115 per 12 maanden (gasprijzen december 2023). Gas wordt duurder, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Vat inhoudAantal collectorenGemiddelde prijsBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.000 – €2.700€60
100 liter2€2.900 – €3.125€95
200 liter2€3.250 – €3.975€120
300 liter3€4.500 – €5.300€155
zonneboiler-kopen-zuurdijk

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  We vragen om naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Op die manier weten we naar wie de informatie aangeleverd moet worden. Je ontvangt een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is handig om na te gaan hoeveel gas en stroomer op het adres wordt gebruikt. Geholpen door deze gegevens kan de specialist een voorstel op maat bieden.

 3. Type huis

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Bijvoorbeeld de grootte en de staat van de isolatie. Interessant is ook aan te geven wat voor dak u heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Geef uw wensen door

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combi met ketel en zonne-energie? Beschrijf ook of er ook andere duurzame energiebronnen beschikbaar zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en druk op de versturen-knop. Je krijgt z.s.m. een offerte op maat via een zonneboiler monteur in Zuurdijk (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. De tegemoetkoming vanuit de overheid is 2 jaar geleden verder verruimd. Iedereen die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan een verzoek indienen. Via de overheid (RVO) staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met alle zonneboilers. Alle merken die beschreven staan zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies schommelen tussen de €925 tot wel €1450. Let op de volgende regels:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Zuurdijk

 • Solvis (2x solvis Luna 304 & Solvis Max 757), vermogen 2404 [KW], €1635 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW+CV ES-Pro-90T/TWL-KER2-800L-B), vermogen 3821 [KW], €2598 subsidie.
 • HRsolar (HRS120/3,2), vermogen 1453 [KW], €988 subsidie.

Behalve de interessante ISDE-regeling hanteert de gemeente De Marne een groene lening of kleine subsidie. Doorzoek www.demarne.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Zuurdijk aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In deze situatie de zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker aan te raden. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en voorziet jou van een verwarmde woning (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Je elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Tevens zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Zuurdijk!

 • Een warmtepomp: haalt energie uit onder andere de lucht of stromend water.
 • Pelletketel & Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Je stookt op houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood panelen: voorziet in een aangename warmte in een bepaalde plek in de kamer. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Toevoer restwarmte uit processen van plaatselijke bedrijven. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!