Zonneboiler Mensingeweer

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Mensingeweer? Met behulp van een zonneboiler systeem heb je warm water op zonne-energie. Je bespaart plusminus de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit milieuvriendelijke product kent twee aspecten: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een voorraadvat voor warm water. Dankzij onze website ontdek jij accurate informatie die helpen bij een zonneboiler kopen in Mensingeweer.

zonneboiler systeem installeren in 9961

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Reken op gemiddelde kosten van €3900.
 • Subsidies lopen op tot wel €1400.
 • Een gemiddelde woning in De Marne stookt 1730 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 20%. Concreet: een potentiële besparing tot wel €110 op jaarbasis.

ProvincieGroningen
GemeenteDe Marne
Postcode9961
Netnummer0595 (+31595)
Gasverbruik M31730 M3
Stroomverbruik kWh2660 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Een zonneboiler installateur in Mensingeweer vergelijken

Zo’n 60 – 70% van een doorsnee energiecontract (prijs) komt door het verbruik van gas. Om ons huis te verwarmen, en om water op te warmen. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en maak een keuze voor een competente zonneboiler installateur in Mensingeweer! Via deze website check je snel een betrouwbare installateur werkzaam in jouw omgeving. Informeer ook eens bij het Energieloket, een initiatief van de gemeente De Marne. Of bezoek Qbis.nl voor een schema met erkende installateurs in je omgeving. Hieronder bekijk jij enkele tips waar je op moet letten.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een zonneboiler moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Controleer ook op verhalen van andere klanten en kleine lettertjes (certificaten). Je kunt denken aan VCA, Zonnekeur, Sterkin, Solar Keymark, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Hoe gaat dit proces in z’n werk? De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Door warme lucht (zon) kan het wel 90 graden worden. Via het buizensysteem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof een warm-water buffervat. Van november tot en met februari zal het systeem niet warm genoeg worden. Gelukkig kan de naverwarmer dit compenseren (de HR-ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Liever een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Een zonneboiler combiketel is een slimme combi van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Dit product regelt warm tapwater en de verwarming van de woning. Dit duurzame systeem behelst zonnecollectoren, een pomp, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Is er (in de winter) weinig zon? In dat geval vult de CV-brander het gat op. In de eerste plaats een rendabele oplossing voor grote woningen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

Een zonneboiler is heel interessant voor consumenten die veel warm water uit de kraan halen. Door o.a. aantrekkelijke prijzen, overheidssubsidie, een interessante besparing en lagere CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Mensingeweer. Een zonneboiler werkt ook uitstekend in combinatie met een innovatieve warmtepomp plus zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

In de basis moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, dat valt dus best wel mee. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Verder heb je een plekje nodig voor het voorraadvat voor heet water (buffervat). Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. In juli 2024 zijn er oplossingen een voorraadvat geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De huidige kosten zonneboiler Mensingeweer zitten gemiddeld tussen €2950 en €3000, waarbij installatie is inbegrepen. Deze milieuvriendelijke installatie gaat normaal gesproken mee voor doorgaans 23 tot 27 jaar. Het tarief komt tot stand door het soort zonnecollectoren, de omvang vanhet buffervat t.b.v. verwarmd water, de plaatsingskosten en onderhoud. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een royale subsidie. In het volgende kopje vind je meer details.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In de onderstaande weergave ontdek jij voor velerlei voorbeeldsituaties de geschatte kosten en een schatting van de besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, dan stijgt het rendement. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. De stelregel is: een 4-persoons huishouden bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dat komt neer op €60 per jaar (gasprijzen juli 2024). De prijs van aardgas neemt toe, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud vatCollectorenGeschatte kosten Besparing per jaar
100 liter1€2.400 – €2.675€65
100 liter2€2.925 – €3.025€85
200 liter2€3.100 – €3.950€140
300 liter3€4.525 – €5.350€190
zonneboiler-kopen-mensingeweer

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Belangrijk zijn naam, adres + contactgegevens. Hierdoor is het helder naar wie de info toegezonden mag worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is noodzakelijk om een indicatie te hebben van hoeveel gas & stroomer verbruikt wordt. Door deze info kan de expert een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Huistypering

  Definieer uw woning eigenschappen. Denk aan leefruimte (m2) en of de woning goed geïsoleerd is. Vul dit ook aan met het type dak en de totale dakoppervlakte.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Wat heb je precies in gedachten? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of juist met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Verstrek ook details over welke CO-2 besparende producten er geplaatst zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verstuur jouw aanvraag. U ontvangt z.s.m. een heldere offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Mensingeweer (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze subsidie is twee jaar geleden nog aantrekkelijker geworden. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan een verzoek indienen. Op de website van RVO is een apparatenlijst te vinden met daarop alle systemen. Alle merken die beschreven staan zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies liggen tussen de €700 tot wel €1900. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Mensingeweer

 • Solvis (2x Solvis Luna 304 & Solvis Max 457), vermogen 2496 [KW], €1697 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW+CV ES-Pro-50T/TWL-KER2-500L-B), vermogen 2295 [KW], €1561 subsidie.
 • Greenhill (Systeem B4-T), vermogen 2708 [KW], €1841 subsidie.

Naast de landelijke subsidie verschaft de gemeente De Marne een speciale lokale tegemoetkoming. Check www.demarne.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Mensingeweer aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? Goed nieuws, want dan de zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker te overwegen. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en voorziet in de verwarming van de woning (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Je stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Verder zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Mensingeweer!

 • De warmtepomp: ontneemt energie uit o.a. de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een specifieke plek in het huis. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Restwarmte wordt geleverd door o.a. een industrieterrein. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!