Zonneboiler Onderdendam

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Een zonneboiler kopen in Onderdendam? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem maak je duurzaam warm water. Je bespaart ongeveer 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Het systeem wordt gevormd door 2 zaken: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. Geholpen door deze pagina doorzoek je veelzijdige informatie die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Onderdendam.

zonneboiler systeem installeren in 9959

 • Een zonneboiler is een slimme manier om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €3400.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1750.
 • Een gemiddeld huishouden in Bedum gebruikt 1540 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 17%. Dit draait uit op een potentiële besparing tot wel €55 per jaar.

ProvincieDrenthe
GemeenteBedum
Postcode9959
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31540 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€159,00

Een zonneboiler installateur in Onderdendam vergelijken

Meer dan de helft van de jaarlijkse energiekosten wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm water om te douchen. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en ga voor een erkende zonneboiler installateur in Onderdendam! Met behulp van onze website ontdek je verrassend eenvoudig een professionele installateur die werkt in jullie regio. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket van de gemeente Bedum. Of ga naar Qbis.nl of Kvinl.nl voor een schema met competente installateurs uit de buurt. Onderstaand tref jij verschillende tips.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een goede zonneboiler gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Vraag ook om klantervaringen en certificaten en keurmerken. Denk aan VCA, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Door warme lucht (zon) kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Middels het buizensysteem pompt het systeem de warme vloeistof naar een warm-water buffervat. In de koudere maanden haalt het water niet de gewenste temperatuur. Dan biedt de naverwarmer ondersteuning (de gasketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. De dergelijke zonneboiler combiketel is een integratie van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Dit duurzame product kan gebruikt worden voor je tapwaterbehoefte en aangename temperaturen (CV). Deze installatie behelst een pomp, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Is er sprake van beperkt zonlicht? Op dat moment regelt de CV-brander de rest. Bijzonder aantrekkelijk voor grote gezinnen die verwarmen middels vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

Een zonneboiler is heel interessant voor gezinnen met een hoog warmwater-gebruik. Als gevolg van lagere prijzen, hoge tegemoetkomingen, een forse besparing en gereduceerde CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Onderdendam. Dit systeem rendeert ook uitstekend samen met een speciale warmtepomp plus zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

In de eerste plaats moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn gemiddelde 4 m2, dat valt dus best wel mee. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Natuurlijk is er nog het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Hedendaags zijn er systemen met een voorraadvat geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De recente kosten zonneboiler Onderdendam komen gemiddeld uit tussen €2475 en €3700, met monteren & installeren. Dit systeem heeft een typische levensduur van gemiddeld 20-30 jaar. De investering komt tot stand door de zonnecollector specificaties, het volume van een warm-water buffervat, het onderhoud en de installatie prijzen. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een tegemoetkoming vanuit de overheid. Op zonneboilerrevolutie.nl vind je hierover meer info.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In de tabel hieronder check je voor enkele omstandigheden de kostprijs en een raming van de potentiële besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, hoe meer je netto gaat besparen. Een doorsnee gezin verbruikt om en nabij de 50 liter p.p. In de basis zeggen we: een familie met 4 personen bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit is circa €170 per 12 maanden (gasprijzen mei 2024). In principe wordt gas nog duurder, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenGemiddelde investeringJaarlijkse besparing
100 liter1€2.100 – €2.625€55
100 liter2€2.950 – €3.200€90
200 liter2€3.300 – €3.825€145
300 liter3€4.400 – €5.150€165
zonneboiler-kopen-onderdendam

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  In de basis zijn dit adres en contactgegevens. Hierdoor weten we naar wie de benodigde info aangeleverd moet worden. Wat volgt is een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is makkelijk om na te gaan hoeveel gas + elektriciteit de woning per jaar verbruikt. Middels deze informatie kan de specialist een beter voorstel doen.

 3. Huistypering

  Definieer uw woning eigenschappen. Het betreft de inhoud en staat van isolatie. Vergeet ook niet aan te geven wat voor dak u heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Wat heb je precies in gedachten? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of misschien een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Schets tevens of er ook andere duurzame energiebronnen eventueel al zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verstuur jouw aanvraag. Jij krijgt zeer binnenkort een gespecificeerde offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Onderdendam (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. De tegemoetkoming vanuit de overheid is twee jaar geleden nog aantrekkelijker geworden. Iedereen die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan een verzoek indienen. Op RVO.nl download u een apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle installaties die beschreven staan zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies lopen al gauw op van €850 tot €1250. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Onderdendam

 • Solvis (Solvis Luna 304 & Solvis Max 457), vermogen 1144 [KW], €778 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW+CV ES-Pro-60T/TWL-SO-500L-C), vermogen 3453 [KW], €2348 subsidie.
 • Greenhill (Systeem A3-T), vermogen 858 [KW], €583 subsidie.

Buiten deze subsidie op landelijk niveau verstrekt de gemeente Bedum mogelijk nog een extra vergoeding. Check www.bedum.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Onderdendam aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? In dat geval is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen zeker aan te raden. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en regelt de centrale verwarming (in het geval van een een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. De elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Eveneens vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Onderdendam!

 • De warmtepomp: onttrekt energie uit bijv. de omgeving.
 • Pelletkachel & Pelletketel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een afgebakende plek in huis. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Restwarmte wordt geleverd door een fabriek. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!