Zonneboiler Saaxumhuizen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Saaxumhuizen? Via een zonneboiler systeem maak je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt ongeveer 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. De installatie bestaat in de basis uit 2 delen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Door gebruik te maken van de zonneboiler-vergelijker lees jij praktische aanbevelingen over een zonneboiler kopen in Saaxumhuizen.

zonneboiler systeem installeren in 9957

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €2800.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1750.
 • Een doorsnee huishouden in Winsum verbruikt 1600 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 20%. Dit betekent een forse besparing van wel €130 per jaar.

ProvincieGroningen
GemeenteWinsum
Postcode9957
Netnummer0595 (+31595)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2650 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Een zonneboiler installateur in Saaxumhuizen vergelijken

Een steeds groter deel van de jaarlijkse energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en voor warm water om te douchen. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en zoek naar een competente zonneboiler installateur in Saaxumhuizen! Middels deze website ontdek je zonder problemen een vakbekwame installateur werkzaam in jouw omgeving. Tevens kun je terecht bij het Energieloket in de gemeente Winsum. Of surf naar de website kvinl.nl waar je een database treft met betrouwbare installateurs in de buurt. In de volgende paragraaf vind je enkele adviezen.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een dergelijke installatie moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Kijk goed na referenties en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Zoals bijv. Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, KviNL, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt slim gebruik van zonlicht om warm tapwater te realiseren. De werking is als volgt: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Door middel van warm zonlicht vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Door het buizensysteem wordt de vloeistof getransporteerd naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Wanneer de zon amper schijnt is de werking niet optimaal. Gelukkig springt de naverwarmer bij (meestal de CV-ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Een Zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Een zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Dit duurzame systeem zorgt voor je watervoorziening en natuurlijk een warm huis (CV). Deze duurzame installatie houdt in: een groot voorraadvat, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een pomp. Is er (in de winter) weinig zon? Op dat moment zorgt de CV-brander voor de rest. Met name een rendabele oplossing voor huishoudens van minimaal 4 mensen die verwarmen middels vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler wordt aangeraden voor consumenten met een hoog warmwater-gebruik. Wegens lage aanschafprijzen, overheidssubsidie, de potentiële gasbesparing en minder CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Saaxumhuizen. Deze setup is goed te combineren met een innovatieve warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

In de basis is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn 2 – 5 m2 groot, voor de meeste woningen geen probleem. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Natuurlijk plaatsen ze ook het buffervat voor warm tapwater. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Op dit ogenblik zijn er oplossingen een warm-water buffervat achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De kosten zonneboiler Saaxumhuizen vinden we terug ergens tussen de €2975 en €3100, met monteren & installeren. Dit product kan worden gebruik voor plus minus 24 tot 26 jaar. De prijs wordt gebudgetteerd middels de zonnecollector specificaties, de omvang vanhet voorraadvat, het onderhoud en de installatie prijzen. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een duurzaamheidssubsidie. Op onze website vind je hoe dit precies zit.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In de onderstaande weergave vind je voor verschillende scenario’sde aanschafprijzen en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, hoe korter de terugverdientijd. Houd rekening met een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. De stelregel is: een 4-persoons huishouden bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit komt neer op €105 per 12 maanden (gasprijzen mei 2024). Gas wordt duurder, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud vatHoeveelheid collectorenVerwachte prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.150 – €2.500€65
100 liter2€2.750 – €3.050€75
200 liter2€3.175 – €3.825€130
300 liter3€4.500 – €5.050€200
zonneboiler-kopen-saaxumhuizen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Van belang zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Dan weten wij ook naar wie verdere info aangeleverd mag worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is noodzakelijk om boven water te krijgen hoeveel elektriciteit en gas het huis per jaar nodig heeft. Geholpen door deze gegevens kan de expert inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Type huis

  Voer in wat voor type woning u bezit. Wat belangrijk is zijn leefruimte (m2) en staat van isolatie. Vul dit ook aan met te benoemen wat voor soort dak u heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Wat heb je precies in gedachten? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of soms een systeem met CV-ketel en panelen? Verstrek ook details over welke alternatieve energiesystemen er aanwezig zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en verzend het formulier. Er volgt z.s.m. een maatwerk offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Saaxumhuizen (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. De tegemoetkoming vanuit de overheid werd twee jaar geleden nog aantrekkelijker geworden. Elke bewoner die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan een verzoek indienen. Op RVO.nl kan men een apparatenlijst vinden met alle zonneboilers. Alle systemen die staan op deze lijst zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies schommelen tussen de €925 tot €1450. Let op de volgende regels:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Saaxumhuizen

 • Solvis (4x Solvis Cala C254 & Solvis Max 957), vermogen 3062 [KW], €2082 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW+CV ES-Pro-50T/TWL-SO-500L-C), vermogen 2281 [KW], €1551 subsidie.
 • TechniQ Energy.com (TQE-500L-VW+TW-48HP-15M), vermogen 2051 [KW], €1395 subsidie.

Behalve de genoemde ISDE-subsidielevert de gemeente Winsum een groene lening of kleine subsidie. Surf naar www.winsum.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Saaxumhuizen aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? Dan de zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker aan te raden. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en zorgt voor de aansturing van de verwarming (in het geval van een een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je verbruikt meer kWh stroom. De elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Ook kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Saaxumhuizen!

 • Warmtepomp: ontneemt warmte uit o.a. de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een specifiek gebied in de woning. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Restwarmte wordt geleverd door bijv. een fabriek. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!