Zonneboiler Borgsweer

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in Borgsweer? Middels een zonneboiler systeem genereer je warm water op een duurzame manier. Je bespaart plusminus de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit milieuvriendelijke product wordt gevormd door 2 delen: een zonnecollector op het dak en een buffervat voor warm tapwater. Met behulp van onze tool doorzoek je bruikbare info die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Borgsweer.

zonneboiler systeem installeren in 9949

 • Een zonneboiler is een slimme manier om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €4600.
 • Subsidies lopen op tot wel €1650.
 • Een gemiddeld gezin in Delfzijl stookt 1520 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 15%. Dit mondt uit in een forse besparing van wel €160 per jaar.

ProvincieGroningen
GemeenteDelfzijl
Postcode9949
Netnummer0596 (+31596)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energierekening€159,00

Een zonneboiler installateur in Borgsweer vergelijken

Zo’n 60 – 70% van een doorsnee energiecontract (prijs) wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm water uit de kraan. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en kies voor een geschikte zonneboiler installateur in Borgsweer! Door gebruik te maken van zonneboilerrevolutie.nl vind je zonder problemen een vakbekwame installateur uit de omgeving. Tevens kun je terecht bij het Energieloket in de gemeente Delfzijl. Of probeer Qbis.nl voor een schema met eerlijke installateurs uit de gemeente. In onderstaande box tref jij diverse aanbevelingen.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een goede zonneboiler gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Wees scherp op klantervaringen en eventuele keurmerken. Dit zijn o.a. KviNL, Zonnekeur, Solar Keymark, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon om water te verwarmen. Dat werkt op de volgende manier: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Door middel van warm zonlicht kan het wel 90 graden worden. Middels het buizenstelsel pompt het systeem de warme vloeistof naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). In de winter is de werking niet optimaal. Dan springt de naverwarmer bij (standaard centrale verwarming).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Ook dat kan. De zonneboiler combiketel is een koppeling van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Dit milieuvriendelijke systeem is toepasbaar voor warm tapwater (douche, keuken) en aangename temperaturen (CV). Het product wordt gekenmerkt door zonnecollectoren, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en een pomp. Een gebrek aan zonnewarmte? Op deze momenten heb je de (ingebouwde) CV-brander. Bovenal toegepast door grotere huizen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is met name relevant voor families die veel warm water uit de kraan halen. Door lage aanschafprijzen, overheidssubsidie, de potentiële gasbesparing en beperkte CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Borgsweer. Deze installatie is goed te combineren met een speciale warmtepomp of zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Vanzelfsprekend moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, dat valt dus best wel mee. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Tevens is er nog het voorraadvat voor warm water. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Vandaag de dag kan men ook kiezen voor het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De kosten zonneboiler Borgsweer variëren tussen €2950 en €4150, met installatie inclusief. Dit duurzame systeem hoort mee te gaan voor plus minus 24 tot 26 jaar. Het totale kostenplaatje wordt berekend a.d.h.v. het soort zonnecollectoren, de eigenschappen van het buffervat voor warm tapwater, en installatie + onderhoudskosten. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een mooie subsidie. Op deze pagina check je meer details.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
Hieronder ontdek je voor een aantal voorbeeldsituaties de geschatte prijs en gemiddelde besparing per jaar. Hoe groter het verbruik van warm water, dan stijgt het rendement. Ga uit van een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. Experts zeggen vaak: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Je komt uit op €80 per 12 maanden (gasprijzen december 2023). Het gastarief gaat toenemen, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud vatAantal collectorenVerwachte prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.000 – €2.700€50
100 liter2€2.925 – €3.175€105
200 liter2€3.125 – €3.800€125
300 liter3€4.475 – €5.300€200
zonneboiler-kopen-borgsweer

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  In de basis zijn dit naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Hierdoor is het duidelijk naar wie de productinfo toegezonden zal worden. Wat volgt is een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is van belang om inzicht te hebben in hoeveel gas en elektriciteit het huis per jaar nodig heeft. Aan de hand van het energieverbruik kan het installatiebedrijf een beter voorstel doen.

 3. Soort huis

  Beschrijf de woning. Denk aan de grootte en staat van isolatie. Wat we ook graag willen weten is het type dak en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Wat moet er exact voor installatie komen? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Vertel ook welke alternatieve energiesystemen er voorhanden zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en dien de aanvraag definitief in. Jij krijgt binnen afzienbare tijd een gespecificeerde offerte via een zonneboiler monteur in Borgsweer (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Dit is 2 jaar geleden verhoogd. Iedereen die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, komt in aanmerking. Via RVO.nl download u een apparatenlijst met alle merken en modellen. Alle installaties die beschreven staan zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies variëren van €925 tot wel €1475. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Borgsweer

 • Solvis (3x Solvis Cala C254 & Solvis Max 757), vermogen 2913 [KW], €1981 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW+CV ES-Pro-30T/TWL-SO-200L-B), vermogen 1907 [KW], €1297 subsidie.
 • TechniQ Energy.com (TQE-160L-TW-18HP-15M), vermogen 1025 [KW], €697 subsidie.

Behalve de genoemde ISDE-subsidieverschaft de gemeente Delfzijl mogelijk nog een extra vergoeding. Bezoek www.delfzijl.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Borgsweer aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? Goed nieuws, want dan is een zonneboiler met zonnepanelen combineren echt een prima optie. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Mogelijk zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Borgsweer!

 • Een warmtepomp: ontneemt warmte via de directe omgeving.
 • Pelletkachel / Pelletketel: zonder gas toch een warme woning. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een bepaalde plek in de kamer. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van een fabriek. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!