Zonneboiler Termunten

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een zonneboiler in Termunten? Dankzij het zonneboiler systeem maak je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart pakweg de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Het product bestaat uit 2 toepassingen: natuurlijk een zonnecollector en een warm-water buffervat. Geholpen door deze pagina lees jij bruikbare info over een zonneboiler kopen in Termunten.

zonneboiler systeem installeren in 9947

 • Een zonneboiler is een populaire manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €4200.
 • Subsidies lopen op tot wel €700.
 • Een standaard woning in Delfzijl gebruikt 1520 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 20%. Dit draait uit op een potentiële besparing tot wel €115 per jaar.

ProvincieGroningen
GemeenteDelfzijl
Postcode9947
Netnummer0596 (+31596)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energierekening€159,00

Een zonneboiler installateur in Termunten vergelijken

Zo’n 60 – 70% van een gemiddelde energierekening is puur gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en ga in zee met een vakbekwame zonneboiler installateur in Termunten! Met behulp van zonneboilerrevolutie.nl check je gemakkelijk een erkende installateur in jouw eigen woonplaats. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket van de gemeente Delfzijl. Of benader de website echteinstallateur.nl voor een database met erkende installateurs uit de gemeente. Hierna vind jij een aantal tips.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een goede zonneboiler moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Bekijk ook recensies en voorwaarden (keurmerken). Je kunt denken aan Solar Keymark, Zonnekeur, Sterkin, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht om water op te warmen. Beschrijving van de werking: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Via warm zonlicht kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Aan de hand van de leidingen pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het buffervat. In de winter wordt het water niet warm genoeg. In dat geval dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Zo’n zonneboiler combiketel is een combi van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Dit duurzame product regelt je tapwaterbehoefte en uiteraard centrale verwarming. Dit milieuvriendelijke product behelst geïntegreerde cv brander, een pomp, een groot voorraadvat en zonnecollectoren. Is er sprake van beperkt zonlicht? In die situatie heb je de (ingebouwde) CV-brander. Bijzonder toepasbaar op gezinnen met 4 personen of meer met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

Een zonneboiler is heel interessant voor mensen met een grote vraag naar warm water. Vanwege lage winkelprijzen, aantrekkelijke subsidie, een significante afname van het gasverbruik en minder CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Termunten. De (zonneboiler is goed te combineren met een innovatieve warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Allereerst is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De heat pipes of de vlakke plaat collectors variëren van 3 tot 6 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Uiteraard heb je een plekje nodig voor het buffervat. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Vandaag de dag zijn er voorbeelden met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De actuele kosten zonneboiler Termunten schommelen tussen de €2525 en €3650, inclusief installeren. Dit duurzame systeem heeft een geschatte levensduur van plus minus 24 tot 26 jaar. De investering wordt berekend a.d.h.v. het type zonnecollectors, de specificaties van het voorraadvat voor heet water (buffervat), en de kosten van het installatiebedrijf. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een mooie subsidie. Op onze website bekijk jij meer specificaties.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In de onderstaande weergave vind je voor meerdere omstandigheden de kosten en mogelijke besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, dan wordt de investering rendabeler. Gemiddeld gezien is het verbruik 50 liter water per dag, per bewoner. We hanteren standaard: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit is circa €135 per jaar (energieprijzen juni 2024). Men verwacht dat gas duurder wordt, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud buffervatAantal collectorenVerwachte kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.100 – €2.525€50
100 liter2€2.950 – €3.200€105
200 liter2€3.125 – €3.900€125
300 liter3€4.525 – €5.200€185
zonneboiler-kopen-termunten

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Belangrijk zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Daarmee komen wij erachter naar wie de info aangeleverd moet worden. Binnen een week krijg je een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is noodzakelijk om inzicht te hebben in hoeveel gas + elektriciteit de woning per jaar verbruikt. Via deze statistieken kan de specialist een voorstel op maat bieden.

 3. Huisomschrijving

  Vertel ons wat meer over de woning. Het betreft de grootte en welke isolatie er is aangebracht. Wat we ook graag willen weten is wat voor dak het huis heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Wat heb je precies in gedachten? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of misschien met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Omschrijf daarnaast welke andere systemen geplaatst zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en druk op de versturen-knop. Je krijgt zo spoedig mogelijk een offerte op maat via een zonneboiler monteur in Termunten (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze werd jaren geleden verder verhoogd. Iedereen die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan een verzoek indienen. Op de website van RVO is een apparatenlijst te vinden met toegewezen modellen. Alle producten die staan op deze lijst doen mee met de regeling. De subsidies lopen uiteen tussen de €825 tot wel €1325. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Termunten

 • Solvis (Solvis Cala C254 & Solvis Max 757), vermogen 1107 [KW], €753 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW ES-Pro-100T/DJG-RVS-M-1000L), vermogen 3866 [KW], €2629 subsidie.
 • HONE (HONE premium 250L 8-SP501), vermogen 3412 [KW], €2320 subsidie.

Behalve de landelijke subsidie verschaft de gemeente Delfzijl wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Doorzoek www.delfzijl.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Termunten aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Is er plek genoeg op het dak? Op dat moment is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler echt een prima optie. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je stroomverbruik stijgt. Stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Tevens zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Termunten!

 • De warmtepomp: onttrekt energie uit o.a. de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een specifiek gebied in de woning. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Maakt gebruik van restwarmte van bijv. een industrieterrein. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!