Zonneboiler Delfzijl

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Delfzijl? Met behulp van een zonneboiler systeem maak je duurzaam warm water. Je bespaart circa 50% van de energiekosten voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie bestaat in de basis uit twee delen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Dankzij onze website tref jij waardevolle gegevens die helpen bij een zonneboiler kopen in Delfzijl.

zonneboiler systeem installeren in 9931

 • Een zonneboiler is perfect om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €3400.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €850.
 • Een gemiddeld gezin in Delfzijl stookt 1520 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 20%. Dit mondt uit in een flinke geldbesparing van wel €95 per jaar.

ProvincieGroningen
GemeenteDelfzijl
Postcode9931
Netnummer0596 (+31596)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energierekening€159,00

Een zonneboiler installateur in Delfzijl vergelijken

Een steeds groter deel van een gemiddelde energierekening heeft te maken met gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en natuurlijk voor heet water. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en ga in zee met een erkende zonneboiler installateur in Delfzijl! Middels onze tool ontdek je eenvoudig een geschikte installateur die werkt in jullie regio. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket van de gemeente Delfzijl. Of bezoek Qbis.nl of Kvinl.nl waar je een database treft met vakbekwame installatiebedrijven uit jouw provincie. Hieronder lees jij nog wat adviezen.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een dergelijk systeem moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Houd ook rekening met referenties en certificering. Bekijk eens Sterkin, Zonnekeur, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van de zonnewarmte om water te verwarmen. Beschrijving van de werking: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. D.m.v. zonnewarmte vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Aan de hand van het buizenstelsel gaat de warme vloeistof naar een warm-water voorraad buffersysteem. Wanneer de zon amper schijnt wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Gelukkig dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. De dergelijke zonneboiler combiketel is een slimme combi van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Deze milieuvriendelijke installatie draagt zorg voor warm tapwater en uiteraard centrale verwarming. Dit duurzame systeem bevat o.a. een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, een pomp en 1 of meer zonnecollectoren. Is er sprake van beperkt zonlicht? In zo’n geval zorgt de CV-brander voor de rest. Met name aantrekkelijk voor grote woningen die beschikken over vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler wordt aangeraden voor mensen met een hoog warmwater-gebruik. Door o.a. lagere prijzen, hoge tegemoetkomingen, een significante afname van het gasverbruik en minder CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Delfzijl. Zo’n systeem kan nog duurzamer zijn i.c.m. een slimme warmtepomp en zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Vanzelfsprekend moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. In aanvulling daarop is er nog een warm-water voorraad buffersysteem. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Vandaag de dag zijn er oplossingen een warm-water voorraad buffersysteem geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De huidige kosten zonneboiler Delfzijl variëren tussen €2525 en €3000, met monteren & installeren. Dit product gaat normaal gesproken mee voor doorgaans 23 tot 27 jaar. De investering is gebaseerd op de zonnecollector specificaties, de inhoud van het voorraadvat, de montage en installatiekosten. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een aantrekkelijke subsidie. In het volgende kopje vind jij hoe dit precies zit.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In het volgende schema tref je voor een paar gevallen de geschatte kosten en mogelijke besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, des te interessanter een zonneboiler is. Een regulier huishouden verbruikt om en nabij de 50 liter p.p. We hanteren standaard: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Je komt uit op €100 op jaarbasis (gasprijzen juni 2024). De prijs voor gas neemt toe, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenGeschatte prijs Besparing per jaar
100 liter1€2.200 – €2.675€70
100 liter2€2.900 – €3.150€80
200 liter2€3.225 – €3.900€140
300 liter3€4.500 – €5.100€185
zonneboiler-kopen-delfzijl

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Van belang zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Op die manier weten we naar wie de betreffende informatie toegezonden kan worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is nodig om een indicatie te hebben van hoeveel gas + stroomhet huis per jaar nodig heeft. Met behulp van deze info kan de deskundige een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Soort huis

  Eigenschappen van de woning ingeven. Wat belangrijk is zijn leefruimte (m2) en de mate van isolatie. Relevant is ook aan te geven wat voor dak u heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of soms met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Beschrijf ook welke duurzame energiebronnen er eventueel al zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verstuur jouw aanvraag. Je ontvangt zo spoedig mogelijk een complete offerte via een zonneboiler monteur in Delfzijl (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. De tegemoetkoming vanuit de overheid is recent verder verhoogd. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan vragen om een vergoeding. Op RVO.nl is de speciale apparatenlijst geplaatst met beschikbare modellen. Alle producten die beschreven staan doen mee met de regeling. De subsidies lopen uiteen tussen de €975 tot wel €1200. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Delfzijl

 • 2-improve energy (HYG300CS1ww1xPro24), vermogen 1981 [KW], €1347 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (set 60 + HYG1K.400), vermogen 3088 [KW], €2100 subsidie.
 • Solar2all (HP25HE/150/PWM), vermogen 1802 [KW], €1225 subsidie.

Behalve de subsidie van het RVObiedt de gemeente Delfzijl een speciale lokale tegemoetkoming. Bezoek www.delfzijl.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Delfzijl aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? In een dergelijke situatie is zonneboiler + zonnepanelen combineren zeker aan te raden. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en voorziet in de verwarming van de woning (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. De stroom kan worden opgewekt met zonnepanelen. Daarnaast zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Delfzijl!

 • Warmtepomp: haalt warmte a.d.h.v. de bodem of lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Je stookt op houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood panelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een geselecteerde positie in je woning. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Toevoer restwarmte uit processen van o.a. industriële ondernemingen. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente