Zonneboiler Grootegast

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een zonneboiler in Grootegast? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem heb je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt plusminus de helft van de energiekosten voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie komt tot stand door 2 delen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Dankzij onze website tref jij omvangrijke details die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Grootegast.

zonneboiler systeem installeren in 9861

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €3200.
 • De subsidies lopen op tot €1000.
 • Een standaard woning in Grootegast stookt 1760 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 15%. Dit betekent een potentiële besparing tot wel €115 op jaarbasis.

ProvincieGroningen
GemeenteGrootegast
Postcode9861
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31760 M3
Stroomverbruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Een zonneboiler installateur in Grootegast vergelijken

Veruit het grootste deel van van onze maandelijkse energiekosten komt door ons gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en ga in zee met een erkende zonneboiler installateur in Grootegast! Geholpen door zonneboilerrevolutie.nl check je moeiteloos een professionele installateur in jouw eigen woonplaats. Informeer ook eens bij het Energieloket van de gemeente Grootegast. Of benader kvinl.nl voor een schema met erkende installatiebedrijven uit jullie streek. Verderop check je enkele tips waar je op moet letten.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een systeem moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Kijk goed na ervaringen van anderen en certificering. Onder andere Zonnekeur, KviNL, Sterkin, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van de zonnewarmte om water op te warmen. Dat werkt op de volgende manier: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Middels de warmte van de zon wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. D.m.v. het gesloten systeem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het buffervat voor warm tapwater. In de winter haalt het water niet de gewenste temperatuur. In dat geval hebben we dan een naverwarmer (standaard centrale verwarming).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. De dergelijke zonneboiler combiketel is een combinatie van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. De installatie zorgt voor het warme water en verwarming (CV-installatie). Dit systeem bevat o.a. zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een pomp en een buffervat. Is er sprake van beperkt zonlicht? Op dat moment regelt de CV-brander de rest. In de eerste plaats eenvoudig toe te passen voor grote gezinnen met vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler wordt aangeraden voor woningen met een hoog warmwater-gebruik. Als gevolg van interessante aanschafprijzen, overheidssubsidie, een betaalbare energienota en minder uitstoot van CO-2 willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Grootegast. De (zonneboiler kan je ook gebruiken samen met een speciale warmtepomp met zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Allereerst moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn gemiddelde 4 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Tevens heb je ruimte nodig voor het voorraadvat. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Tegenwoordig kan men ook kiezen voor een warm-water voorraad buffersysteem verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De meest recente kosten zonneboiler Grootegast schommelen tussen de €2800 en €3950, met installatie inclusief. Dit milieuvriendelijke systeem kan worden gebruik voor een periode van maximaal 30 jaar. De prijs wordt gebudgetteerd middels de zonnecollector specificaties, de inhoud van een warm-water voorraad buffersysteem, en de installatie- plus onderhoudskosten. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een royale subsidie. Hierna tref je een gedetailleerde omschrijving.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In het volgende schema vind je voor een paar gevallen de totaalprijs en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, des te interessanter een zonneboiler is. Gemiddeld gezien is het verbruik dagelijks 50 liter per dag (p.p). Uitgangspunt: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Omgerekend €95 per jaar (gasprijzen juli 2024). De prijs voor gas neemt toe, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud vatCollectorenVerwachte prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.150 – €2.675€45
100 liter2€2.750 – €3.125€90
200 liter2€3.300 – €3.900€110
300 liter3€4.400 – €5.350€150
zonneboiler-kopen-grootegast

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Relevant zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Belangrijk, want zo is het duidelijk naar wie verdere info aangeleverd kan worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is essentieel om na te gaan hoeveel elektra en gas er op je aansluiting verbruikt wordt. Geholpen door het energieverbruik kan de deskundige een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Woningomschrijving

  Beschrijf uw huis. Denk aan woonoppervlak en wat er aan isolatie is gedaan. Relevant is ook het type dak en de totale dakoppervlakte.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Naar welke opties kijk je specifiek? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of misschien een combiketel inclusief zonnepanelen? Omschrijf daarnaast welke CO-2 besparende producten er voorhanden zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en klik op versturen. Je krijgt binnen een paar dagen een gespecificeerde offerte van een zonneboiler monteur in Grootegast (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze mogelijkheid is in 2017 verder verhoogd. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan een verzoek indienen. Op RVO.nl is de speciale apparatenlijst geplaatst met een compleet overzicht. Alle apparaten die daarin genoemd worden bieden een tegemoetkoming. De subsidies lopen uiteen tussen de €775 tot wel €1350. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Grootegast

 • 2-improve energy (HYG150CS1ww1xPro18), vermogen 1643 [KW], €1117 subsidie.
 • Stiebel Eltron (Zonneset Basic 300/2), vermogen 1444 [KW], €982 subsidie.
 • Eco2All (Eco2all – 3x KA/2002 Comfort + 1000L), vermogen 3258 [KW], €2215 subsidie.

Afgezien van de landelijke subsidie biedt de gemeente Grootegast een speciale lokale tegemoetkoming. Surf naar www.grootegast.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Grootegast aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Heb je genoeg dakoppervlak? Dan is zonneboiler + zonnepanelen combineren zeker aan te raden. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en zorgt voor de aansturing van de verwarming (als je kiest voor een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je verbruikt meer kWh stroom. De elektriciteit kan je zelf genereren met zonnepanelen. Daarbij zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Grootegast!

 • De warmtepomp: onttrekt energie uit o.a. bodembronnen en lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Je stookt op houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een bepaalde plek in je woning. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Toevoer restwarmte uit processen van plaatselijke bedrijven. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente