Zonneboiler Sebaldeburen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Behoefte aan een zonneboiler in Sebaldeburen? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem heb je warm water op zonne-energie. Je bespaart plusminus de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Deze milieuvriendelijke installatie bestaat uit twee onderdelen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Geholpen door de zonneboiler-vergelijker vind je actuele details over een zonneboiler kopen in Sebaldeburen.

zonneboiler systeem installeren in 9862

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €4900.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €750.
 • Een alledaags gezin in Grootegast verbruikt 1760 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 13%. Dit mondt uit in een leuke kostenbesparing van wel €130 op jaarbasis.

ProvincieGroningen
GemeenteGrootegast
Postcode9862
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31760 M3
Stroomverbruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Een zonneboiler installateur in Sebaldeburen vergelijken

Het belangrijkste deel van onze energierekening wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en uiteraard voor warm water uit de kraan. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom ontevredenheid achteraf, en maak een keuze voor een vakbekwame zonneboiler installateur in Sebaldeburen! Via onze tool tref je moeiteloos een vakbekwame installateur werkzaam in jouw omgeving. En andere mogelijkheid is het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Grootegast. Of bezoek de website kvinl.nl voor een schema met competente installateurs uit jouw provincie. Verderop ontdek jij belangrijke zaken.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Goedkoop is niet altijd beter. Zo’n systeem moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Vraag ook om referenties en voorwaarden (keurmerken). Bijvoorbeeld Solar Keymark, Zonnekeur, KviNL, VCA, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van de warmte van de zon om water te verwarmen. Beschrijving van de werking: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Middels de zonnewarmte wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Gebruikmakend van de leidingen gaat de warme vloeistof naar het voorraadvat voor warm water. In de winter wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Gelukkig biedt de naverwarmer ondersteuning (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Deze zonneboiler combiketel is een combinatie van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Dit duurzame systeem regelt het warme water en een warme woning. Dit duurzame product behelst een pomp, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en zonnecollectoren. Een gebrek aan zonnewarmte? Op dat moment is de CV-brander nodig. Vooral toepasbaar op gezinnen met 4 personen of meer die verwarmen middels vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor huishoudens die relatief veel warm water gebruiken. Door aantrekkelijke prijzen, hoge tegemoetkomingen, een forse besparing en bewustere CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Sebaldeburen. Deze installatie werkt ook uitstekend in combinatie met een lucht-water warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

In de eerste plaats moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. In aanvulling daarop moet er ruimte zijn voor het buffervat voor warm tapwater. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Tegenwoordig kan men ook kiezen voor het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler september 2023

De verwachte kosten zonneboiler Sebaldeburen zitten gemiddeld tussen €2825 en €3250, inclusief installeren. Deze milieuvriendelijke installatie hoort mee te gaan voor gemiddeld 20-30 jaar. De uiteindelijke prijs wordt gebudgetteerd middels de aard van de zonnecollectoren, de specificaties van het voorraadvat, het onderhoud en de installatie prijzen. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een tegemoetkoming vanuit de overheid. Op deze pagina ontdek jij hoe dit precies zit.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In de onderstaande weergave check jij voor een variatie aan scenario’sde totaalprijs en mogelijke besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, hoe korter de terugverdientijd. Gemiddeld gezien is het verbruik ongeveer 50 liter per persoon. In de basis zeggen we: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit is circa €125 per jaar (gasprijzen september 2023). Gas wordt duurder, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenGeschatte kosten Besparing per jaar
100 liter1€2.200 – €2.600€45
100 liter2€2.875 – €3.150€75
200 liter2€3.175 – €3.975€125
300 liter3€4.525 – €5.400€165
zonneboiler-kopen-sebaldeburen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Het betreft adres en contactgegevens. Zo is het voor ons duidelijk naar wie de productinfo verzonden moet worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is handig om duidelijk te hebben hoeveel gas & elektra er verbruikt wordt. Geholpen door deze data kan de vakman bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Huistypering

  Omschrijf uw woning. Bijvoorbeeld de omvang en staat van isolatie. Wat we ook graag willen weten is aan te geven wat voor dak u heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Wat heb je precies in gedachten? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of eerder een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Beschrijf ook welke milieuvriendelijke oplossingen er eventueel al zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verstuur jouw aanvraag. Je krijgt binnen een paar dagen een duidelijke offerte bij een zonneboiler monteur in Sebaldeburen (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze subsidie is twee jaar geleden verbreed. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem op het dak wil, heeft hier recht op. Op RVO.nl staat een database / apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle merken die daarin genoemd worden bieden een tegemoetkoming. De subsidies wisselen tussen de €500 tot wel €1175. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de factuur is voldaan
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Sebaldeburen

 • Stiebel Eltron (Zonneset Basic 300/2), vermogen 1444 [KW], €982 subsidie.
 • S.Smit Solar Multisystems (Atag Solar collectorII 8m²-HSP1 1000A+), vermogen 3324 [KW], €2260 subsidie.
 • Trendy Eco (2x VTC 30 + 500L), vermogen 3256 [KW], €2214 subsidie.

Buiten de welbekende ISDE-subsidie van het RVO geeft de gemeente Grootegast mogelijkerwijs een speciele lening. Ga naar www.grootegast.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Sebaldeburen aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? Op dat moment is een zonneboiler met zonnepanelen combineren een uitstekende optie. De zonneboiler regelt het warme tapwater en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Deze elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Eveneens zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Sebaldeburen!

 • De warmtepomp: onttrekt energie via de bodem of lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood panelen: faciliteert warmte middels straling op een klein gedeelte van een kamer. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Maakt gebruik van restwarmte van productiebedrijven. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!