Zonneboiler Warfstermolen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Een zonneboiler kopen in Warfstermolen? D.m.v. een zonneboiler systeem heb je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt circa de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit duurzame product bestaat in de basis uit twee delen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een warm-water voorraad buffersysteem. Door middel van onze website ontdek jij waardevolle adviezen m.b.t. een zonneboiler kopen in Warfstermolen.

zonneboiler systeem installeren in 9852

 • Een zonneboiler is een interessante manier om zelf warm water te produceren.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €3200.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1650.
 • Een alledaags huishouden in Kollumerland en Nieuwkruisland verbruikt 1600 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 15%. Dit houdt in een flinke geldbesparing van wel €60 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteKollumerland en Nieuwkruisland
Postcode9852
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2640 kWh
Gemiddelde energierekening€165

Een zonneboiler installateur in Warfstermolen vergelijken

Een steeds groter deel van de jaarlijkse energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en natuurlijk voor heet water. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en selecteer een betrouwbare zonneboiler installateur in Warfstermolen! Geholpen door onze website check je gemakkelijk een erkende installateur werkzaam in jouw omgeving. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket van de gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland. Of surf naar de website echteinstallateur.nl voor actuele overzichten met professionele installatiebedrijven uit jullie streek. Hierna ontdek je nog wat adviezen.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Zo’n systeem moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Controleer ook op referenties en kleine lettertjes (certificaten). Bijvoorbeeld VCA, Solar Keymark, KviNL, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht en zit dit uiteindelijk om in warm water. Op welke manier ontstaat warmte? In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Door middel van warm zonlicht wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Middels het leidingstelsel volgt de vloeistof zijn weg naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). In de winter zal het systeem niet warm genoeg worden. In dit scenario is er de naverwarmer (de HR-ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Zoek jij een zonneboilercombi? Ook dat kan. De zonneboiler combiketel is een slimme combi van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Het systeem regelt warm tapwater en natuurlijk een warm huis (CV). Het product wordt gekenmerkt door zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er een gebrek aan zonne-energie? Dan is de CV-brander nodig. In de basis eenvoudig toe te passen voor grotere huizen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor huizen met een grote vraag naar warm water. Door o.a. beperkte aanschafkosten, RVO subsidie, een forse besparing en beperkte CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Warfstermolen. De (zonneboiler wordt soms ook geïntegreerd met een warmtepomp installatie plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

In de basis moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Natuurlijk hebben we nog het buffervat voor warm tapwater. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Tegenwoordig zijn er oplossingen een warm-water voorraad buffersysteem geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De huidige kosten zonneboiler Warfstermolen zitten gemiddeld tussen €2600 en €4450, met installatie. Dit duurzame systeem kan worden gebruik voor een periode van gemiddeld 20-30 jaar. De prijs wordt vastgesteld door de grootte van de zonnecollectors, de specificaties van het voorraadvat, de montage en installatiekosten. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een stukje subsidie. Als je iets verders scrollt lees jij een nadere toelichting.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In het volgende overzicht bekijk je voor meerdere gevallen de totaalprijs en een indicatie van de besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, dan wordt de investering rendabeler. Ga uit van een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. Uitgangspunt: een 4-koppig gezin bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit komt neer op €90 op jaarbasis (gasprijzen juni 2024). Het gastarief gaat toenemen, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenRealistische kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.400 – €2.600€65
100 liter2€2.925 – €3.150€105
200 liter2€3.225 – €4.000€125
300 liter3€4.575 – €5.400€160
zonneboiler-kopen-warfstermolen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Belangrijk zijn adres en contactgegevens. Hierdoor weten we naar wie de betreffende informatie aangeleverd zal worden. Binnen een week krijg je een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is noodzakelijk om onderzoek te doen naar hoeveel gas & stroomer in het huishouden gebruikt wordt. Middels deze gegevens kan het betreffende bedrijf een goed advies geven.

 3. Huisomschrijving

  Definieer uw woning eigenschappen. Je kunt denken aan de inhoud en leeftijd woning / mate van isolatie. Goed om te noemen is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en de totale dakoppervlakte.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Naar welke opties kijk je specifiek? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of misschien een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Benoem ook welke CO-2 besparende producten er voorhanden zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en druk op de versturen-knop. U krijgt zeer binnenkort een persoonlijke offerte van een zonneboiler monteur in Warfstermolen (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Dit is twee jaar geleden nog aantrekkelijker geworden. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, heeft hier recht op. Op RVO.nl staat een apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle modellen die beschreven staan doen mee met de regeling. De subsidies liggen zo tussen de €825 tot wel €1100. Let op de volgende regels:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Warfstermolen

 • Hetzonneboilerhuis (set 60 + HYG1.800 okoline-prof), vermogen 3558 [KW], €2419 subsidie.
 • S.Smit Solar Multisystems (Atag Solar collectorII 8m²-HSP1 500A+), vermogen 3211 [KW], €2183 subsidie.
 • Trendy Eco (2x VTC 20 + 500L Hygiëneboiler), vermogen 1983 [KW], €1348 subsidie.

In aanvulling op de reeds besproken subsidieregeling verschaft de gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland mogelijkerwijs een speciele lening. Doorzoek www.kollumerland.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Warfstermolen aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? In zo’n scenario is een zonneboiler met zonnepanelen combineren de moeite waard. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en regelt de centrale verwarming (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je stroomverbruik stijgt. Je elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Eveneens zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Warfstermolen!

 • De warmtepomp: genereert energie uit bijv. de lucht of stromend water.
 • Pelletketel & Pelletkachel: zonder gas toch een warme woning. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een specifieke plek in het huis. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Restwarmte wordt geleverd door bijv. plaatselijke bedrijven. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!