Zonneboiler Grijpskerk

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in Grijpskerk? Geholpen door een zonneboiler systeem maak je duurzaam warm water. Je bespaart plusminus de helft op je energieverbruik voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie wordt gevormd door twee aspecten: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Door gebruik te maken van onze website doorzoek je omvangrijke gegevens m.b.t. een zonneboiler kopen in Grijpskerk.

zonneboiler systeem installeren in 9843

 • Een zonneboiler is een handige manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €4700.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1700.
 • Een gemiddeld gezin in Zuidhorn stookt 1670 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 18%. Dit betekent een leuke kostenbesparing van wel €95 op jaarbasis.

ProvincieGroningen
GemeenteZuidhorn
Postcode9843
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh2890 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Een zonneboiler installateur in Grijpskerk vergelijken

Meer dan de helft van onze energiekosten komt door het verbruik van gas. Voor de verwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en zoek naar een erkende zonneboiler installateur in Grijpskerk! Door gebruik te maken van zonneboilerrevolutie.nl vind je snel een erkende installateur die actief is in jouw plaats. Of bezoek eens het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Zuidhorn. Of ga naar echteinstallateur.nl waar je een database treft met competente installateurs uit jullie streek. Bijgaand check jij belangrijke zaken.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Zo’n systeem wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Bekijk ook ervaringen van anderen en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Onder andere Solar Keymark, Zonnekeur, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van de zonnewarmte om water te verwarmen. De werking van het systeem: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Middels de zonnewarmte vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Door het buizensysteem wordt deze warmte overgebracht naar een warm-water buffervat. In de koudere maanden zal het systeem niet warm genoeg worden. Dan gebruikt het systeem de naverwarmer (de gasketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Deze zonneboiler combiketel is een koppeling van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit milieuvriendelijke product kan benut worden voor heet water in huis en een warme woning. Dit duurzame product wordt gevormd door een pomp, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en zonnecollectoren. Is er niet genoeg zonne-energie? In zo’n geval springt de CV-brander bij. In de basis relevant voor grotere huishoudens die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler wordt aangeraden voor huishoudens met een grote vraag naar warm water. Door interessante aanschafprijzen, ISDE subsidie, de potentiële gasbesparing en lagere CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Grijpskerk. Deze installatie wordt soms ook geïntegreerd met een lucht-water warmtepomp of zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

In de eerste plaats moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De collectors zijn gemiddelde 4 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Ook hebben we nog een voorraadvat. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Vandaag zijn er systemen met het buffervat geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler februari 2024

De recente kosten zonneboiler Grijpskerk variëren tussen €2775 en €4250, inclusief installeren. Deze duurzame installatie kan worden gebruik voor een periode van ongeveer 25 jaar. Het totale kostenplaatje kan men berekenen met de zonnecollector specificaties, de inhoud van een warm-water voorraad buffersysteem, en installatie + onderhoudskosten. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een stukje subsidie. Op onze website check je meer specificaties.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
Hieronder check je voor enkele mogelijkheden de investering en een raming van de potentiële besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Een doorsnee gezin verbruikt dagelijks 50 liter per dag (p.p). We hanteren standaard: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dat komt neer op €130 op jaarbasis (gasprijs februari 2024). De prijs voor gas neemt toe, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud voorraadvatCollectorenVerwachte kostenBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.300 – €2.500€60
100 liter2€2.775 – €3.100€95
200 liter2€3.100 – €4.000€110
300 liter3€4.550 – €5.300€200
zonneboiler-kopen-grijpskerk

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Het betreft adres en contactgegevens. Daarmee is het voor ons duidelijk naar wie verdere info aangeleverd zal worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is essentieel om onderzoek te doen naar hoeveel elektra & gas er op het adres wordt gebruikt. Geholpen door deze gegevens kan de expert een beter voorstel doen.

 3. Soort huis

  Wat voor soort huis heeft u. Het betreft aantal kamers en de isolatiewaarden. Vergeet ook niet het soort dak (schuin of plat) en de beschikbare dakruimte.

 4. Geef uw wensen door

  Waar ben je precies naar op zoek? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combinatie met zonnepanelen en ketel? Schets tevens welke milieuvriendelijke oplossingen er beschikbaar zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en verstuur het formulier. U krijgt zeer binnenkort een offerte op maat bij een zonneboiler monteur in Grijpskerk (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze regeling is 2 jaar geleden uitgebreid. Iedereen die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan het aanvraagformulier indienen. Via het RVO platform treft u een apparatenlijst met alle zonneboilers. Alle installaties die staan op deze lijst zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies lopen al gauw op van €625 tot €1025. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Grijpskerk

 • Econo (S18HPCPC-200-2), vermogen 1700 [KW], €1156 subsidie.
 • S.Smit Solar Multisystems (Atag Solar collectorII 6m²-HSP1 300A+), vermogen 2911 [KW], €1979 subsidie.
 • Trendy Eco (1x VTC 15 + 200L), vermogen 965 [KW], €656 subsidie.

In aanvulling op deze subsidie op landelijk niveau levert de gemeente Zuidhorn een groene lening of kleine subsidie. Bekijk www.zuidhorn.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Grijpskerk aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? In zo’n scenario zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren echt een prima optie. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en draagt zorg voor een (CV) warm huis (bij een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Je elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Mogelijk zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Grijpskerk!

 • Een warmtepomp: haalt warmte uit bijvoorbeeld de omgeving.
 • Pelletketel & Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een specifieke plek in het huis. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van bijv. productiebedrijven. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!