Zonneboiler Lucaswolde

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Een zonneboiler kopen in Lucaswolde? Met behulp van een zonneboiler systeem maak je duurzaam warm water. Je bezuinigt grofweg 50% van de energiekosten voor warm water. Dit duurzame systeem kent 2 onderdelen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een buffervat voor warm tapwater. Door gebruik te maken van de zonneboiler-vergelijker check jij accurate adviezen die helpen bij een zonneboiler kopen in Lucaswolde.

zonneboiler systeem installeren in 9825

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • De gemiddelde kosten bedragen €3700.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1500.
 • Een gemiddeld gezin in Marum stookt 1750 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 16%. Oftewel, een forse besparing van wel €140 op jaarbasis.

ProvincieGroningen
GemeenteMarum
Postcode9825
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3180 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Een zonneboiler installateur in Lucaswolde vergelijken

Meer dan de helft van een doorsnee energiecontract (prijs) wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de verwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en ga in zee met een erkende zonneboiler installateur in Lucaswolde! Door gebruik te maken van onze tool tref je zonder problemen een vakbekwame installateur in jouw eigen woonplaats. Daarnaast bestaat er het Energieloket gemeente Marum. Of klik door naar de website kvinl.nl voor een schema met betrouwbare installatiebedrijven uit jouw provincie. In de volgende paragraaf bekijk je belangrijke zaken.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een dergelijk systeem moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Kijk goed na verhalen van andere klanten en certificaten en keurmerken. Bekijk eens Zonnekeur, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector gebruikt zonne-energie om water te verwarmen. De werking is als volgt: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. D.m.v. zonnewarmte wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Door middel van het modulaire systeem wordt de hitte overgebracht op het buffervat. In koude maanden is de werking niet optimaal. In dat geval springt de naverwarmer bij (meestal de CV-ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit behoort tot de mogelijkheden. Zo’n zonneboiler combiketel is een combinatie van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Dit product regelt het warme water en de verwarming van de woning. Deze installatie behelst geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een pomp. Is er sprake van beperkt zonlicht? Dan kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Bovenal aantrekkelijk voor huishoudens van minimaal 4 mensen met vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is met name relevant voor woningen die veel warm water gebruiken. Wegens lage aanschafprijzen, aanlokkelijke subsidies, een forse besparing en minder CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Lucaswolde. Deze oplossing werkt ook uitstekend in combinatie met een lucht-water warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Vanzelfsprekend moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, dat valt dus best wel mee. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Verder moet er ruimte zijn voor een voorraadvat. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Vandaag de dag zijn er structuren met het voorraadvat voor heet water (buffervat) geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De verwachte kosten zonneboiler Lucaswolde fluctueren tussen de €2550 en €3350, inclusief plaatsing. Deze milieuvriendelijke installatie gaat normaal gesproken mee voor gemiddeld 20-30 jaar. De investering wordt gebudgetteerd middels de hoeveelheid zonnecollectoren, het volume van een warm-water voorraad buffersysteem, de plaatsingskosten en onderhoud. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een interessante subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl lees je meer details.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
Hierna check je voor diverse voorbeelden de geschatte prijs en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, dan stijgt het rendement. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. We hanteren standaard: een 4-persoons huishouden bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Omgerekend €80 per 12 maanden (gasprijzen december 2023). De prijs voor gas neemt toe, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud vatHoeveelheid collectorenGeschatte prijs Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.350 – €2.650€60
100 liter2€2.800 – €3.150€90
200 liter2€3.100 – €3.975€135
300 liter3€4.475 – €5.150€160
zonneboiler-kopen-lucaswolde

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Denk aan naam, e-mailadres en adresgegevens. Dan weten we naar wie de info aangeleverd moet worden. Binnen een week krijg je een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is van belang om een indicatie te hebben van hoeveel stroom + gas er in het huishouden gebruikt wordt. Geholpen door deze data kan het installatiebedrijf een beter voorstel doen.

 3. Huisomschrijving

  Benoem kenmerken van uw woning. Van belang zijn aantal kamers en welke isolatie er is aangebracht. Interessant is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of eerder met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Beschrijf ook welke milieuvriendelijke oplossingen er in de woning zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en verzend het formulier. U krijgt z.s.m. een offerte op maat bij een zonneboiler monteur in Lucaswolde (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze mogelijkheid is recentelijk uitgebreid. Iedere Nederlander die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan vragen om een vergoeding. Op RVO.nl staat een database / apparatenlijst met beschikbare modellen. Alle modellen op deze lijst doen mee met de regeling. De subsidies variëren van €400 tot wel €1225. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Lucaswolde

 • Sonnenkraft (Compact E 500L 3x SCE202-M), vermogen 2368 [KW], €1610 subsidie.
 • S.Smit Solar Multisystems (Atag Solar collectorII 3 m²-HSP1 300A+), vermogen 1622 [KW], €1103 subsidie.
 • Trendy Eco (1x vlakke plaat 2.7 + 200L), vermogen 1042 [KW], €709 subsidie.

Naast de genoemde ISDE-subsidiegeeft de gemeente Marum wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Zie www.marum.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Lucaswolde aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? In dat geval de zonneboiler met zonnepanelen combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler regelt het warme tapwater en regelt de centrale verwarming (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Je elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Ook zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Lucaswolde!

 • De warmtepomp: haalt energie via ventilatie en bodemwater.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Het systeem draait op speciale houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood panelen: voorziet in een aangename warmte in een bepaalde plek in je woning. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Restwarmte wordt geleverd door o.a. een industrieterrein. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!