Zonneboiler Briltil

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in Briltil? Geholpen door een zonneboiler systeem heb je warm water op zonne-energie. Je bezuinigt circa de helft van de energiekosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem bestaat uit 2 toepassingen: de zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Via onze vergelijker tref je toepasbare gegevens m.b.t. een zonneboiler kopen in Briltil.

zonneboiler systeem installeren in 9805

 • Een zonneboiler is een slimme manier om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €3100.
 • Er geldt een subsidie tot wel €850.
 • Een alledaags huishouden in Zuidhorn gebruikt 1670 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 20%. Oftewel, een flinke geldbesparing van wel €65 op jaarbasis.

ProvincieGroningen
GemeenteZuidhorn
Postcode9805
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh2890 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Een zonneboiler installateur in Briltil vergelijken

Meer dan de helft van onze energierekening komt door het verbruik van gas. Voor de centrale verwarming en voor warm water om te douchen. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en selecteer een goede zonneboiler installateur in Briltil! D.m.v. zonneboilerrevolutie.nl achterhaal je verrassend eenvoudig een competente installateur in jouw eigen regio. Daarnaast bestaat er het Energieloket, een initiatief van de gemeente Zuidhorn. Of check echteinstallateur.nl voor een overzicht met vakbekwame installatiebedrijven uit jouw provincie. Hierna bekijk je diverse aanbevelingen.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een dergelijk systeem moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Check ook op referenties en certificaten en keurmerken. Bijvoorbeeld Solar Keymark, KviNL, VCA, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van de zon als energiebron en zit dit uiteindelijk om in warm water. Hoe gaat dit proces in z’n werk? De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Via warm zonlicht kan het wel 90 graden worden. Via het leidingstelsel wordt de vloeistof getransporteerd naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. In de koudere maanden wordt het water niet warm genoeg. In zo’n geval hebben we dan een naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. De dergelijke zonneboiler combiketel is een koppeling van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit milieuvriendelijke systeem wordt gebruikt voor warm tapwater en uiteraard centrale verwarming. De installatie wordt gekenmerkt door een pomp, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Een gebrek aan zonnewarmte? Op dat moment is de CV-brander nodig. In de eerste plaats een rendabele oplossing voor bovengemiddelde woningen die verwarmen middels vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor mensen die veel warm water gebruiken. Als gevolg van lagere prijzen, ISDE subsidie, een lagere energierekening en beperkte CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Briltil. De (zonneboiler kan je ook gebruiken samen met een warmtepomp plus zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Uiteraard moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), voor de meeste woningen geen probleem. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Daarnaast moet je rekening houden met een voorraadvat. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Tegenwoordig kan men ook kiezen voor het buffervat voor warm tapwater geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler november 2023

De actuele kosten zonneboiler Briltil zitten gemiddeld tussen €2925 en €3500, waarbij installatie is inbegrepen. Het product heeft een typische levensduur van plus minus 24 tot 26 jaar. De prijs wordt bepaald door het soort zonnecollectoren, de eigenschappen van het voorraadvat, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een aantrekkelijke subsidie. Hierna tref jij meer details.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In de tabel hieronder vind je voor een aantal voorbeeldsituaties de geschatte prijs en een indicatie van de besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Een doorsnee gezin verbruikt circa 50 liter p.p.p.d. Uitgangspunt: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit is plus minus €70 op jaarbasis (gasprijzen november 2023). Gas wordt duurder, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Vat inhoudAantal collectorenRealistische prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.250 – €2.650€60
100 liter2€2.875 – €3.100€100
200 liter2€3.150 – €3.925€145
300 liter3€4.400 – €5.000€175
zonneboiler-kopen-briltil

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Belangrijk zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Daarmee is het voor ons duidelijk naar wie de productinfo verzonden kan worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is nodig om te weten hoeveel gas en stroomer verbruikt wordt. Op basis van deze data kan de deskundige een voorstel op maat bieden.

 3. Woningtypering

  Voer in wat voor type woning u bezit. Wat belangrijk is zijn woonoppervlakte in m2 en wat er aan isolatie is gedaan. Interessant is ook het soort dak (schuin of plat) en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of eerder een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Schets tevens welke milieuvriendelijke oplossingen er aanwezig zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verstuur het formulier. Jij ontvangt zo spoedig mogelijk een heldere offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Briltil (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze is in 2017 verder verruimd. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan het aanvraagformulier indienen. Via RVO.nl staat een database / apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle merken die staan op deze lijst zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies variëren van €975 tot €1350. Wel zijn er een aantal regels:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Briltil

 • Hetzonneboilerhuis (set 30 + HYG1.500 okoline-profi), vermogen 2016 [KW], €1371 subsidie.
 • 123-Kaminofen (1x CPC18 + 1x CPC24 + 1x FKS 1000), vermogen 3466 [KW], €2357 subsidie.
 • Trendy Eco (4x vlakke plaat 2.15 + 1000L), vermogen 3103 [KW], €2110 subsidie.

Behalve de genoemde ISDE-subsidieverstrekt de gemeente Zuidhorn wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Doorzoek www.zuidhorn.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Briltil aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In zo’n scenario is een zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker aan te raden. De zonneboiler regelt het warme tapwater en regelt de centrale verwarming (bij een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Elektriciteit kan je zelf genereren met zonnepanelen. Tevens vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Briltil!

 • Warmtepomp: haalt energie uit o.a. de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • Infrarood panelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een specifiek gebied in de woning. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van bijv. plaatselijke bedrijven. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!