Zonneboiler Zuidhorn

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Zuidhorn? D.m.v. een zonneboiler systeem heb je warm water op zonne-energie. Je bezuinigt plusminus de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Het product bestaat uit 2 delen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Geholpen door deze website tref je samengestelde informatie die helpen bij een zonneboiler kopen in Zuidhorn.

zonneboiler systeem installeren in 9801

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €3200.
 • Subsidies lopen op tot wel €1450.
 • Een standaard woning in Zuidhorn stookt 1670 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 14%. Concreet: een flinke geldbesparing van wel €130 per jaar.

ProvincieGroningen
GemeenteZuidhorn
Postcode9801
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh2890 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Een zonneboiler installateur in Zuidhorn vergelijken

Meer dan de helft van onze energierekening komt door het verbruik van gas. Voor de basisverwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en ga in zee met een betrouwbare zonneboiler installateur in Zuidhorn! Middels deze pagina vind je gemakkelijk een vakbekwame installateur uit de omgeving. Daarnaast bestaat er het Energieloket in de gemeente Zuidhorn. Of ga naar Qbis.nl of Kvinl.nl voor een overzicht met eerlijke installateurs uit jouw provincie. In onderstaande box vind je enkele adviezen.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een installatie moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Houd ook rekening met verhalen van andere klanten en eventuele keurmerken. Denk aan KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, VCA, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht om warm tapwater te realiseren. De werking van het systeem: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Via warm zonlicht kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Via de leidingen wordt de hitte overgebracht op een warm-water voorraad buffersysteem. In de koudere maanden wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. In dat geval dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Een zonneboiler combiketel is een combi van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Dit systeem kan benut worden voor warm tapwater en verwarming (CV-installatie). Deze duurzame installatie houdt in: een pomp, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Is er maar weinig zonlicht? Op deze momenten vult de CV-brander het gat op. Voornamelijk een rendabele oplossing voor grotere huizen die vloerverwarming gebruiken.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor huishoudens die relatief veel warm water gebruiken. Wegens lage winkelprijzen, aanlokkelijke subsidies, een forse besparing en beperkte CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Zuidhorn. Dit apparaat is nog energiezuiniger als je het combineert met een lucht-water warmtepomp met zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Als randvoorwaarde moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn 2 – 5 m2 groot, dat valt dus best wel mee. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Ook moet er ruimte zijn voor een warm-water buffervat. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Op dit ogenblik zijn er installaties met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De kosten zonneboiler Zuidhorn variëren tussen €2675 en €3200, met montage. Het product hoort mee te gaan voor gemiddeld 20-30 jaar. De investering is gebaseerd op de zonnecollector specificaties, de specificaties van het buffervat, en installatie + onderhoudskosten. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een aantrekkelijke subsidie. Als je iets verders scrollt lees je een nadere toelichting.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In het volgende schema ontdek jij voor een variatie aan situatiesde kostprijzen en mogelijke besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, hoe interessanter de besparing. Gemiddeld gezien is het verbruik dagelijks 50 liter per dag (p.p). Experts zeggen vaak: een huishouden van 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dat resulteert in €115 op jaarbasis (gasprijzen juli 2024). De prijs van aardgas neemt toe, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud vatHoeveelheid collectorenRealistische prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.250 – €2.525€55
100 liter2€2.900 – €3.150€80
200 liter2€3.175 – €3.975€125
300 liter3€4.600 – €5.150€155
zonneboiler-kopen-zuidhorn

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Relevant zijn naam, adres + contactgegevens. Hierdoor is het helder naar wie de informatie verzonden kan worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is nodig om een indicatie te hebben van hoeveel stroom & gas er verbruikt wordt. Door deze statistieken kan de specialist een beter voorstel doen.

 3. Type woning

  Beschrijf uw huis. Je kunt denken aan leefruimte (m2) en staat van isolatie. Wat we ook graag willen weten is aan te geven wat voor dak u heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Naar welke opties kijk je specifiek? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Schets tevens welke milieuvriendelijke oplossingen er geplaatst zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en druk op verstuur. Jij ontvangt binnen een week een complete offerte van een zonneboiler monteur in Zuidhorn (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze subsidie werd in 2017 verbreed. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan hiervan gebruik maken. Op de site van RVO staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met alle zonneboilers. Alle systemen die benoemd worden zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies wisselen tussen de €900 tot €1225. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Zuidhorn

 • 2-improve energy (HYG400CS1ww1xPro24), vermogen 1982 [KW], €1348 subsidie.
 • ZBPro (ZBPR 200-2-2108), vermogen 1605 [KW], €1091 subsidie.
 • Solar2all (TS90/500/PWM), vermogen 3788 [KW], €2576 subsidie.

Behalve deze subsidie op landelijk niveau verstrekt de gemeente Zuidhorn een speciale lokale tegemoetkoming. Bezoek www.zuidhorn.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Zuidhorn aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? In zo’n scenario is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler zeker te overwegen. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en zorgt voor de aansturing van de verwarming (bij een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Deze elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Ook zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Zuidhorn!

 • Een warmtepomp: ontneemt warmte via bodembronnen en lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een specifiek gebied in de woning. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Restwarmte wordt geleverd door o.a. lokale industrie. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente