Zonneboiler Den Ham

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Een zonneboiler kopen in Den Ham? Aan de hand van een zonneboiler systeem maak je duurzaam warm water. Je bespaart grofweg de helft van de energiekosten voor warm water. Het systeem wordt gekenmerkt door twee zaken: de zonnecollector en een warm-water voorraad buffersysteem. D.m.v. onze vergelijker vind je omvangrijke informatie m.b.t. een zonneboiler kopen in Den Ham.

zonneboiler systeem installeren in 9883

 • Een zonneboiler is een interessante manier om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €4100.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1200.
 • Een doorsnee gezin in Zuidhorn stookt 1670 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 11%. Dit mondt uit in een leuke kostenbesparing van wel €100 op jaarbasis.

ProvincieGroningen
GemeenteZuidhorn
Postcode9883
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh2890 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Een zonneboiler installateur in Den Ham vergelijken

Het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en uiteraard voor warm water uit de kraan. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en zoek naar een professionele zonneboiler installateur in Den Ham! Door gebruik te maken van onze website achterhaal je zonder problemen een vakbekwame installateur in jouw eigen regio. Of bezoek eens het speciale Energieloket van de gemeente Zuidhorn. Of check echteinstallateur.nl voor een overzicht met vakbekwame installateurs uit jouw provincie. Verderop check je belangrijke zaken.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een dergelijke installatie moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Wees scherp op ervaringen van anderen en voorwaarden (keurmerken). Onder andere Zonnekeur, Solar Keymark, VCA, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) gebruikt zonne-energie om warm tapwater te realiseren. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Aan de hand van zon warmte wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Via het leidingstelsel pompt het systeem de warme vloeistof naar het voorraadvat. In koude maanden wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. In dit scenario hebben we dan een naverwarmer (gasgestookte ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Liever een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Zo’n zonneboiler combiketel is een slimme combi van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit systeem is toepasbaar voor het warme water en de verwarming van de woning. Dit duurzame systeem bevat o.a. een pomp, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Is er een gebrek aan zonne-energie? In die situatie regelt de CV-brander de rest. Bovenal interessant voor bovengemiddelde woningen met vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

Een zonneboiler is heel interessant voor mensen die relatief veel warm water gebruiken. Wegens dalende prijzen, hoge tegemoetkomingen, een betaalbare energienota en bewustere CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Den Ham. Dit apparaat kan je ook gebruiken samen met een warmtepomp met zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Allereerst moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn niet heel groot (max 5 m2), in de regel is dit dan ook geen probleem. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Tevens moet er ruimte zijn voor het voorraadvat voor warm water. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Vandaag de dag zijn er structuren met het buffervat t.b.v. verwarmd water die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De verwachte kosten zonneboiler Den Ham variëren tussen €2550 en €3050, met monteren & installeren. De installatie heeft een levensduur van gewoonlijk 25 jaar. Het totale kostenplaatje wordt gebudgetteerd middels het soort zonnecollectoren, het volume van het voorraadvat, en installatie + onderhoudskosten. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een stukje subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl tref je een nadere toelichting.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In onderstaande lijst bekijk je voor enkele voorbeelden de kostprijs en een indicatie van de besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, hoe meer je netto gaat besparen. Ga uit van een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. In principe is het zo: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat is +/- €75 per jaar (gasprijzen mei 2024). De gasprijs stijgt, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenVerwachte investeringJaarlijkse besparing
100 liter1€2.100 – €2.650€45
100 liter2€2.750 – €3.125€95
200 liter2€3.125 – €3.800€145
300 liter3€4.500 – €5.150€190
zonneboiler-kopen-den-ham

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  In de basis zijn dit naam, adres + contactgegevens. Zo is het helder naar wie de benodigde info toegezonden kan worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is belangrijk om te weten hoeveel gas & stroomer in het huishouden gebruikt wordt. Door deze data kan de installateur een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Woningtypering

  Wat voor soort huis heeft u. Denk aan de omvang en wat er aan isolatie is gedaan. Belangrijk daarbij is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en de totale dakoppervlakte.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Geef aan wat precies de behoefte is. Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combiketel inclusief zonnepanelen? Vertel ook welke CO-2 besparende producten er in de woning zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en verzend het formulier. Jij ontvangt binnen een week een offerte op maat bij een zonneboiler monteur in Den Ham (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze mogelijkheid werd jaren geleden extra gestimuleerd. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem op het dak wil, heeft hier recht op. Op de site van RVO is een apparatenlijst te vinden met toegewezen modellen. Alle installaties op deze lijst bieden een tegemoetkoming. De subsidies wisselen tussen de €550 tot wel €1025. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Den Ham

 • ZBPro (ZBPR 500-5-2108), vermogen 3136 [KW], €2132 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW ES-Pro-15T/TWL-S-150L-B), vermogen 1123 [KW], €764 subsidie.
 • TechniQ-Energy (200 liter voor verwarming en tapwater met 1×24 heatpipes – C), vermogen 1580 [KW], €1074 subsidie.

Behalve de subsidie van het RVOfaciliteert de gemeente Zuidhorn een speciale duurzaamheidslening of regeling. Bekijk www.zuidhorn.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Den Ham aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? Goed nieuws, want dan zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler regelt het warme tapwater en regelt de centrale verwarming (in het geval van een een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Stroom kan worden opgewekt met zonnepanelen. Bovendien kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Den Ham!

 • Een warmtepomp: haalt warmte uit bijv. de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Het systeem draait op speciale houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een specifieke plek in het huis. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van bijv. lokale industrie. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!