Zonneboiler Lutjegast

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Overweeg jij een zonneboiler in Lutjegast? Aan de hand van een zonneboiler systeem heb je feitelijk gratis warm water. Je bespaart pakweg de helft op je energieverbruik voor warm water. Het product bestaat uit twee delen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Via deze pagina ontdek jij veelzijdige raadgeving die helpen bij een zonneboiler kopen in Lutjegast.

zonneboiler systeem installeren in 9866

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Reken op gemiddelde kosten van €4900.
 • Subsidies lopen op tot wel €1550.
 • Een gemiddelde woning in Grootegast stookt 1760 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 17%. Dit betekent een potentiële besparing tot wel €95 op jaarbasis.

ProvincieGroningen
GemeenteGrootegast
Postcode9866
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31760 M3
Stroomverbruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Een zonneboiler installateur in Lutjegast vergelijken

Het leeuwendeel van onze energiekosten komt voort uit gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm water om te douchen. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en zoek naar een goede zonneboiler installateur in Lutjegast! Dankzij de zonneboiler-vergelijker ontdek je snel een competente installateur in jouw eigen regio. Daarnaast bestaat er het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Grootegast. Of check Qbis.nl of Kvinl.nl voor een database met erkende installatiebedrijven in je omgeving. Verderop vind jij verschillende tips.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je altijd een referentie.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een dergelijke installatie moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Kijk goed na beoordelingen en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Denk aan Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, Sterkin, KviNL, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)gebruikt warmte uit zonlicht om warm tapwater te realiseren. Dit werkt als volgt: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Aan de hand van zon warmte vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Gebruikmakend van het modulaire systeem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof een warm-water buffervat. Als de zon niet schijnt wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Dan springt de naverwarmer bij (de HR-ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Een Zonneboilercombi? Ook dat kan. Een zonneboiler combiketel is een combi van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Dit systeem voorziet in warm tapwater (douche, keuken) en verwarming (CV-installatie). Dit duurzame product wordt gekenmerkt door geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een pomp. Een periode met weinig zonlicht? In dat geval springt de CV-brander bij. Voornamelijk een rendabele oplossing voor grotere huizen die beschikken over vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor gezinnen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Als gevolg van lage aanschafprijzen, overheidssubsidie, een significante afname van het gasverbruik en lagere CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Lutjegast. Deze installatie kan nog duurzamer zijn i.c.m. een warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Allereerst is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), voor de meeste woningen geen probleem. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. In aanvulling daarop heb je ruimte nodig voor een warm-water buffervat. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Op dit ogenblik zijn er voorbeelden met het voorraadvat geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De geschatte kosten zonneboiler Lutjegast schommelen tussen de €2600 en €4050, waarbij installatie is inbegrepen. Deze milieuvriendelijke installatie heeft een levensduur van om en nabij de 25 jaar. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de aard van de zonnecollectoren, de inhoud van het voorraadvat voor warm water, en de installatie- plus onderhoudskosten. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een tegemoetkoming vanuit de overheid. Op zonneboilerrevolutie.nl bekijk jij meer specificaties.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
Hierna vind je voor een paar scenario’sde kostprijzen en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, hoe korter de terugverdientijd. Een regulier huishouden verbruikt plus minus 50 liter per bewoner (per dag). Experts zeggen vaak: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Omgerekend €135 per jaar (gasprijzen juni 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud vatHoeveelheid collectorenRealistische prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.200 – €2.600€55
100 liter2€2.875 – €3.075€95
200 liter2€3.175 – €3.950€110
300 liter3€4.525 – €5.150€160
zonneboiler-kopen-lutjegast

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Relevant zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Belangrijk, want zo is het voor ons duidelijk naar wie verdere info aangeleverd kan worden. Je ontvangt een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is van belang om een indicatie te hebben van hoeveel elektra en gas er in het huishouden gebruikt wordt. Op basis van deze statistieken kan de expert inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Woningtypering

  Wat voor soort huis heeft u. Bijvoorbeeld aantal kamers en wat er aan isolatie is gedaan. Vergeet ook niet het dak (plat of schuin) te omschrijven en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Waar ben je precies naar op zoek? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of soms een combi met ketel en zonne-energie? Benoem ook welke duurzame warmtebronnen in jouw huis staan (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verzend het formulier. Je krijgt binnen een week een gespecificeerde offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Lutjegast (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze subsidie is recentelijk uitgebreid. Elke huizenbezitter die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan het aanvraagformulier indienen. Via de overheid (RVO) kan men een apparatenlijst vinden met daarop alle systemen. Alle artikelen die daarin genoemd worden doen mee met de regeling. De subsidies schommelen tussen de €900 tot wel €1125. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Lutjegast

 • ZBPro (ZBPR 400-3-2510), vermogen 2957 [KW], €2011 subsidie.
 • S.Smit Solar Multisystems (Atag Solar collectorII 9m²-HSP 1500A+), vermogen 35 [KW], €2380 subsidie.
 • Trendy Eco (3x VTC 30 + 1000L), vermogen 3633 [KW], €2470 subsidie.

Behalve de welbekende ISDE-subsidie van het RVO biedt de gemeente Grootegast mogelijkerwijs een speciele lening. Bezoek www.grootegast.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Lutjegast aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? In dat geval zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren echt een prima optie. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en draagt zorg voor een (CV) warm huis (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Deze elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Verder kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Lutjegast!

 • Een warmtepomp: haalt warmte a.d.h.v. de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Het systeem draait op speciale houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • Infrarood panelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een specifieke plek in het huis. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Restwarmte in samenwerking met plaatselijke bedrijven. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!