Zonneboiler Doezum

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Overweeg jij een zonneboiler in Doezum? Geholpen door een zonneboiler systeem genereer je feitelijk gratis warm water. Je bezuinigt circa de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit milieuvriendelijke product wordt gevormd door 2 aspecten: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Door gebruik te maken van zonneboilerrevolutie.nl vind je handige toelichtingen die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Doezum.

zonneboiler systeem installeren in 9863

 • Een zonneboiler is een slimme manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Reken op gemiddelde kosten van €4300.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €850.
 • Een alledaags huishouden in Grootegast stookt 1760 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 10%. Oftewel, een interessante besparing van +/- €120 per jaar.

ProvincieGroningen
GemeenteGrootegast
Postcode9863
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31760 M3
Stroomverbruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Een zonneboiler installateur in Doezum vergelijken

Het belangrijkste deel van de jaarlijkse energiekosten wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en voor warm water om te douchen. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en kies voor een vakbekwame zonneboiler installateur in Doezum! Middels zonneboilerrevolutie.nl achterhaal je eenvoudig een vakbekwame installateur in jouw eigen woonplaats. Tevens kun je terecht bij het Energieloket van de gemeente Grootegast. Of ga naar echteinstallateur.nl voor actuele overzichten met erkende installatiebedrijven uit de buurt. In de volgende paragraaf vind je een aantal tips.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Zo’n systeem moet wel 20 jaar meegaan.
 • Wees scherp op ervaringen van anderen en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Bijvoorbeeld Solar Keymark, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Dat werkt op de volgende manier: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Door warme lucht (zon) kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Via het leidingstelsel wordt deze warmte overgebracht naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In de koudere maanden is de werking niet optimaal. Gelukkig biedt de naverwarmer ondersteuning (standaard centrale verwarming).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Deze zonneboiler combiketel is een koppeling van een speciale zonneboiler + HR-ketel. De installatie kan gebruikt worden voor warm tapwater en natuurlijk een warm huis (CV). Dit duurzame product bestaat uit een pomp, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Is er sprake van beperkt zonlicht? In die situatie is de CV-brander nodig. Voornamelijk aantrekkelijk voor huishoudens van minimaal 4 mensen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

Een zonneboiler is heel interessant voor huizen met een hoog warmwaterverbruik. Omwille van dalende prijzen, overheidssubsidie, een significante afname van het gasverbruik en beperkte CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Doezum. Een zonneboiler is nog energiezuiniger als je het combineert met een warmtepomp installatie met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Allereerst moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Natuurlijk heb je een plekje nodig voor een voorraadvat. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Vandaag de dag zijn er structuren met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De verwachte kosten zonneboiler Doezum fluctueren tussen de €2450 en €3400, met montage. Dit duurzame systeem kan worden gebruik voor plus minus 24 tot 26 jaar. De totaalprijs komt tot stand door het type zonnecollectors, de omvang vanhet voorraadvat, en de installatie- plus onderhoudskosten. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een aantrekkelijke subsidie. Op deze pagina tref jij meer specificaties.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In het volgende overzicht vind jij voor verscheide gevallen de kostprijs en gemiddelde besparing per jaar. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Gemiddeld gezien is het verbruik ongeveer 50 liter per persoon. We hanteren standaard: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat komt neer op €180 per jaar (gasprijzen december 2023). De prijs van aardgas neemt toe, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud vatAantal collectorenVerwachte investeringBesparing per jaar
100 liter1€2.000 – €2.525€45
100 liter2€2.775 – €3.150€75
200 liter2€3.225 – €4.000€130
300 liter3€4.500 – €5.150€160
zonneboiler-kopen-doezum

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Denk aan adres en contactgegevens. Dan is het helder naar wie de betreffende informatie aangeleverd zal worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is noodzakelijk om onderzoek te doen naar hoeveel stroom + gas het huis per jaar nodig heeft. Middels deze gegevens kan de vakman inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Beschrijf het huis

  Specificeer type woning. Je kunt denken aan woonoppervlak en staat van isolatie. Belangrijk daarbij is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Geef aan wat precies de behoefte is. Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of wellicht een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Geef aan welke alternatieve energiesystemen er voorhanden zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en verstuur jouw aanvraag. U krijgt zo spoedig mogelijk een complete offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Doezum (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze mogelijkheid werd in 2017 uitgebreid. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, komt in aanmerking. Via RVO.nl is de speciale apparatenlijst geplaatst met toegewezen modellen. Alle merken die benoemd worden zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies liggen zo tussen de €700 tot wel €1150. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en er is een bewijs van betaling
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Doezum

 • Stiebel Eltron (Zonneset SBB 400/2), vermogen 1479 [KW], €1006 subsidie.
 • S.Smit Solar Multisystems (Atag Solar collectorII 9m²-HSP1 500A+), vermogen 3343 [KW], €2273 subsidie.
 • Trendy Eco (2x VTC 30 + 1000L), vermogen 3268 [KW], €2222 subsidie.

Afgezien van deze subsidie op landelijk niveau faciliteert de gemeente Grootegast een speciale lokale tegemoetkoming. Bekijk www.grootegast.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Doezum aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Is er plek genoeg op het dak? Dan is zonnepanelen met een zonneboiler combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Deze stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Ook zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Doezum!

 • Een warmtepomp: haalt energie door gebruik te maken van de lucht of stromend water.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een bepaalde plek in je woning. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van een fabriek. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!