Zonneboiler Munnekezijl

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in Munnekezijl? Geholpen door een zonneboiler systeem heb je feitelijk gratis warm water. Je bezuinigt circa de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit milieuvriendelijke product wordt gekenmerkt door 2 delen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een buffervat voor warm tapwater. Met behulp van de zonneboiler-vergelijker lees je handige informatie m.b.t. een zonneboiler kopen in Munnekezijl.

zonneboiler systeem installeren in 9853

 • Een zonneboiler is een handige manier om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €3000.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €950.
 • Een alledaags huishouden in Kollumerland en Nieuwkruisland gebruikt 1600 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 14%. Dit mondt uit in een forse besparing van wel €80 op jaarbasis.

ProvincieFriesland
GemeenteKollumerland en Nieuwkruisland
Postcode9853
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2640 kWh
Gemiddelde energierekening€165

Een zonneboiler installateur in Munnekezijl vergelijken

Een steeds groter deel van de jaarlijkse energiekosten is puur gasverbruik. Voor de basisverwarming en om water op te warmen. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en zoek naar een vakbekwame zonneboiler installateur in Munnekezijl! Middels onze website achterhaal je moeiteloos een erkende installateur uit de buurt. Of bezoek eens het Energieloket van de gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland. Of surf naar echteinstallateur.nl voor een schema met erkende installateurs in je omgeving. Verderop tref jij een aantal tips.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een goede zonneboiler moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Vraag ook om referenties en certificering. Bijvoorbeeld VCA, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte om water te verwarmen. De werking is als volgt: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Door middel van warm zonlicht vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Gebruikmakend van het leidingstelsel gaat de warme vloeistof naar een warm-water voorraad buffersysteem. Als de zon niet schijnt wordt het water niet warm genoeg. Dan gebruikt het systeem de naverwarmer (de gasketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Ook dat kan. Een zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een normale HR-ketel en de zonneboiler. Deze duurzame installatie zorgt voor heet water in huis en de verwarming van de woning. Dit product behelst een pomp, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en het buffervat. Is er sprake van beperkt zonlicht? In zo’n geval is de CV-brander nodig. Met name aantrekkelijk voor gezinnen met 4 personen of meer die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor woningen met een hoog warmwater-gebruik. Omwille van lagere prijzen, hoge tegemoetkomingen, een significante afname van het gasverbruik en bewustere CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Munnekezijl. Deze setup kan nog duurzamer zijn i.c.m. een warmtepomp plus zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Als randvoorwaarde is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze krachtige collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Uiteraard hebben we nog het buffervat t.b.v. verwarmd water. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Vandaag de dag zijn er systemen met een warm-water voorraad buffersysteem onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De kosten zonneboiler Munnekezijl fluctueren tussen de €2575 en €4100, inclusief installeren. Het systeem hoort mee te gaan voor maximaal 30 jaar. Het tarief komt tot stand door het aantal zonnecollectors, de omvang vaneen warm-water voorraad buffersysteem, het onderhoud en de installatie prijzen. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een royale subsidie. Als je iets verders scrollt check je hierover meer info.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In de tabel hieronder vind je voor meerdere voorbeelden de kostprijzen en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, hoe interessanter de besparing. Houd rekening met een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. In principe is het zo: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dat is +/- €60 per 12 maanden (gasprijzen juli 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud buffervatAantal collectorenGeschatte prijs Besparing p/jaar
100 liter1€2.300 – €2.600€60
100 liter2€2.800 – €3.125€105
200 liter2€3.200 – €3.925€145
300 liter3€4.600 – €5.100€195
zonneboiler-kopen-munnekezijl

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Dit zijn naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Op die manier is het helder naar wie de productinfo toegezonden kan worden. Wat volgt is een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is nodig om duidelijk te hebben hoeveel gas + elektra het huis per jaar nodig heeft. Door het energieverbruik kan de specialist een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Woningtypering

  Definieer uw woning eigenschappen. Denk aan aantal kamers en de staat van de isolatie. Belangrijk daarbij is ook het type dak en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Waar ben je precies naar op zoek? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of misschien met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Omschrijf daarnaast welke milieuvriendelijke oplossingen er geplaatst zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en verzend het formulier. U ontvangt zeer binnenkort een gespecificeerde offerte via een zonneboiler monteur in Munnekezijl (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze regeling is recentelijk uitgebreid. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan hiervan gebruik maken. Op RVO.nl staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met beschikbare modellen. Alle producten die worden genoemd zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies variëren van €475 tot €1500. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en er is een betaalbewijs
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Munnekezijl

 • Stiebel Eltron (Zonneset Basic 150/1), vermogen 1041 [KW], €708 subsidie.
 • S.Smit Solar Multisystems (Atag Solar collectorII 8m²-HSP1 800A+), vermogen 3291 [KW], €2238 subsidie.
 • Trendy Eco (1x VTC 30 + 300L), vermogen 1710 [KW], €1163 subsidie.

In aanvulling op de welbekende ISDE-subsidie van het RVO biedt de gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland mogelijk nog een extra vergoeding. Bekijk www.kollumerland.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Munnekezijl aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Is je dak groot genoeg? In deze situatie zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren een perfecte keuze. De zonneboiler regelt het warme tapwater en zorgt voor de aansturing van de verwarming (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je bespaart veel gas, maar je verbruikt meer kWh stroom. De stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Eveneens vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Munnekezijl!

 • De warmtepomp: haalt warmte a.d.h.v. de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een geselecteerde positie in je woning. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Toevoer restwarmte uit processen van bijv. industriële ondernemingen. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!