Zonneboiler Pieterzijl

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Overweeg jij een zonneboiler in Pieterzijl? Via een zonneboiler systeem genereer je warm water op zonne-energie. Je bezuinigt ongeveer de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit duurzame systeem wordt gekenmerkt door twee aspecten: een zonnecollector op het dak en een buffervat voor warm tapwater. Via de zonneboiler-vergelijker doorzoek je uitgebreide toelichtingen die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Pieterzijl.

zonneboiler systeem installeren in 9844

 • Een zonneboiler is een interessante manier om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €4600.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €900.
 • Een gemiddeld huishouden in Zuidhorn stookt 1670 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 12%. Oftewel, een leuke kostenbesparing van wel €105 per jaar.

ProvincieGroningen
GemeenteZuidhorn
Postcode9844
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh2890 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Een zonneboiler installateur in Pieterzijl vergelijken

Het leeuwendeel van de jaarlijkse energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm water uit de kraan. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en ga voor een professionele zonneboiler installateur in Pieterzijl! Via onze vergelijker check je probleemloos een betrouwbare installateur in jouw eigen woonplaats. Tevens kun je terecht bij het Energieloket van de gemeente Zuidhorn. Of ga naar de website echteinstallateur.nl waar je een database treft met erkende installatiebedrijven in de regio. Bijgaand check je diverse aanbevelingen.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een systeem moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Controleer ook op referenties en certificering. Denk aan Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, Solar Keymark, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van warmte van het zonlicht en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Hoe gaat dit proces in z’n werk? In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Via warm zonlicht wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Middels het leidingsysteem wordt de hitte overgebracht op het voorraadvat. Wanneer de zon amper schijnt wordt het water niet warm genoeg. Gelukkig springt de naverwarmer bij (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Ook dat kan. Een zonneboiler combiketel is een combi van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. De installatie draagt zorg voor warm tapwater en verwarming (CV-installatie). Dit milieuvriendelijke systeem houdt in: zonnecollectoren, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en een pomp. Is er een gebrek aan zonne-energie? In dat geval vult de CV-brander het gat op. Vooral relevant voor grotere huizen met vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor gezinnen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Vanwege scherpe prijzen, ISDE subsidie, een interessante besparing en gereduceerde CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Pieterzijl. Dit apparaat is nog energiezuiniger als je het combineert met een warmtepomp installatie plus zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Vanzelfsprekend is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn gemiddelde 4 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Ook moet er ruimte zijn voor het voorraadvat voor heet water (buffervat). Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Hedendaags kan men ook kiezen voor het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De meest recente kosten zonneboiler Pieterzijl komen gemiddeld uit tussen €2925 en €3100, met montage. Dit product kan worden gebruik voor gemiddeld 20-30 jaar. De investering wordt gebudgetteerd middels de hoeveelheid zonnecollectoren, de omvang vaneen warm-water buffervat, het onderhoud en de installatie prijzen. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een mooie subsidie. Verderop lees je meer details.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In de onderstaande weergave ontdek jij voor diverse voorbeeldsituaties de aanschafprijzen en een schatting van de besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, dan stijgt het rendement. Een regulier huishouden verbruikt om en nabij de 50 liter p.p. Uitgangspunt: een huishouden van 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dit is plus minus €165 per jaar (energieprijzen juli 2024). Het gastarief gaat toenemen, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenVerwachte investeringBesparing per jaar
100 liter1€2.000 – €2.650€70
100 liter2€2.950 – €3.150€105
200 liter2€3.225 – €3.925€140
300 liter3€4.450 – €5.300€155
zonneboiler-kopen-pieterzijl

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Denk aan adres en contactgegevens. Belangrijk, want zo weten wij ook naar wie verdere info verzonden zal worden. Wat volgt is een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is belangrijk om onderzoek te doen naar hoeveel elektra & gas je op dit moment verbruikt. Op basis van deze info kan het installatiebedrijf een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Woningtypering

  Definieer uw woning eigenschappen. Je kunt denken aan de inhoud en wat er aan isolatie is gedaan. Goed om te noemen is ook wat voor dak het huis heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Geef uw wensen door

  Geef aan wat precies de behoefte is. Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combiketel inclusief zonnepanelen? Geef aan welke milieuvriendelijke oplossingen er aanwezig zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en verstuur jouw aanvraag. U ontvangt zo spoedig mogelijk een persoonlijke offerte via een zonneboiler monteur in Pieterzijl (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Dit is twee jaar geleden nog aantrekkelijker geworden. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, heeft hier recht op. Op RVO.nl is een apparatenlijst te vinden met alle merken en modellen. Alle artikelen op deze lijst bieden een tegemoetkoming. De subsidies lopen al gauw op van €950 tot wel €1850. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Pieterzijl

 • Econo (L54HPCPC-500-H2), vermogen 361 [KW], €2455 subsidie.
 • S.Smit Solar Multisystems (Atag Solar collectorII 6m²-HSP1 400A+), vermogen 2972 [KW], €2021 subsidie.
 • Trendy Eco (3x VTC 15 + 500L), vermogen 2080 [KW], €1414 subsidie.

Buiten de landelijke subsidie verschaft de gemeente Zuidhorn soms een extra tegemoetkoming. Zie www.zuidhorn.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Pieterzijl aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? Goed nieuws, want dan is zonneboiler + zonnepanelen combineren echt een prima optie. De zonneboiler regelt het warme tapwater en voorziet in de verwarming van de woning (in het geval van een een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Je elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Verder zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Pieterzijl!

 • Een warmtepomp: genereert warmte via de lucht of stromend water.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een bepaalde plek in de kamer. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van bijv. industriële ondernemingen. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!