Zonneboiler Den Horn

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Overweeg jij een zonneboiler in Den Horn? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem heb je feitelijk gratis warm water. Je bespaart grofweg de helft van de energiekosten voor warm water. Dit duurzame systeem komt tot stand door 2 toepassingen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. Door gebruik te maken van onze tool ontdek je bruikbare raadgeving aangaande een zonneboiler kopen in Den Horn.

zonneboiler systeem installeren in 9832

 • Een zonneboiler is een slimme manier om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • De gemiddelde kosten bedragen €4900.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1500.
 • Een doorsnee huishouden in Zuidhorn stookt 1670 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 19%. Dit houdt in een flinke geldbesparing van wel €85 per jaar.

ProvincieGroningen
GemeenteZuidhorn
Postcode9832
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh2890 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Een zonneboiler installateur in Den Horn vergelijken

Zo’n 60 – 70% van van onze maandelijkse energiekosten komt voort uit gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en natuurlijk voor heet water. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en kies voor een professionele zonneboiler installateur in Den Horn! Via de zonneboiler-vergelijker achterhaal je moeiteloos een betrouwbare installateur uit de buurt. Tevens kun je terecht bij het Energieloket in de gemeente Zuidhorn. Of probeer kvinl.nl voor lijstjes met ervaren installateurs in je omgeving. Hierna check je enkele adviezen.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een installatie moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Bekijk ook verhalen van andere klanten en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Onder andere Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, Solar Keymark, KviNL, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. De werking is als volgt: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Door warme lucht (zon) vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Door het gesloten systeem wordt deze warmte overgebracht naar het voorraadvat voor warm water. Wanneer de zon amper schijnt zal het systeem niet warm genoeg worden. Dan hebben we dan een naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Liever een zonneboilercombi? Ook dat kan. Zo’n zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Deze milieuvriendelijke installatie draagt zorg voor warm tapwater (douche, keuken) en aangename temperaturen (CV). Het product bevat o.a. zonnecollectoren, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en een pomp. Is er een gebrek aan zonne-energie? Op dat moment zorgt de CV-brander voor de rest. Bovenal een rendabele oplossing voor grotere huizen die beschikken over vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor gezinnen met een grote vraag naar warm water. Omwille van interessante aanschafprijzen, aanlokkelijke subsidies, een mooie besparing op energiekosten en minder CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Den Horn. Zo’n systeem is nog energiezuiniger als je het combineert met een speciale warmtepomp met zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Allereerst is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze krachtige collectors zijn gemiddelde 4 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Uiteraard plaatsen ze ook een warm-water buffervat. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Vandaag kan men ook kiezen voor het buffervat t.b.v. verwarmd water die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De verwachte kosten zonneboiler Den Horn variëren tussen €2900 en €3500, waarbij installatie is inbegrepen. Het product heeft een typische levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. De feitelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. het type zonnecollectors, de capaciteit van een warm-water buffervat, en de installatie- plus onderhoudskosten. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een mooie subsidie. Als je iets verders scrollt ontdek jij meer specificaties.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
Hierna vind je voor verschillende scenario’sde kostprijzen en een raming van de potentiële besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, dan wordt de investering rendabeler. Ga uit van een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. In principe is het zo: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Je komt uit op €85 per 12 maanden (gasprijzen december 2023). In principe wordt gas nog duurder, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud voorraadvatCollectorenGemiddelde investeringBesparing per jaar
100 liter1€2.050 – €2.675€40
100 liter2€2.950 – €3.175€75
200 liter2€3.100 – €3.850€145
300 liter3€4.550 – €5.200€185
zonneboiler-kopen-den-horn

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Dit zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Hierdoor weten wij ook naar wie de benodigde info aangeleverd mag worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is belangrijk om een indicatie te hebben van hoeveel elektra en gas er op het adres wordt gebruikt. Met behulp van deze gegevens kan de vakman een beter voorstel doen.

 3. Beschrijf de woning

  Beschrijf uw huis. Denk aan aantal kamers en wat er aan isolatie is gedaan. Belangrijk daarbij is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Specificeer uw wensen

  Wat heb je precies in gedachten? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combiketel inclusief zonnepanelen? Geef aan welke duurzame warmtebronnen in de woning zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verstuur jouw aanvraag. Er volgt binnen een paar dagen een gespecificeerde offerte via een zonneboiler monteur in Den Horn (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Dit werd twee jaar geleden verder verhoogd. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan deze aanvragen. Op de site van RVO staat een database / apparatenlijst met beschikbare modellen. Alle modellen op deze lijst zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies lopen uiteen tussen de €775 tot €1200. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Den Horn

 • Econo (M18HPCPC-300-eco), vermogen 1732 [KW], €1178 subsidie.
 • S.Smit Solar Multisystems (Atag Solar collectorII 4m²-HSP1 300A+), vermogen 1932 [KW], €1314 subsidie.
 • Trendy Eco (3x vlakke plaat 2.7 + 500L Hygiëneboiler), vermogen 282 [KW], €1918 subsidie.

Naast de interessante ISDE-regeling verstrekt de gemeente Zuidhorn een speciale lokale tegemoetkoming. Doorzoek www.zuidhorn.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Den Horn aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Heb je genoeg dakoppervlak? In dat geval de zonneboiler met zonnepanelen combineren een perfecte keuze. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en zorgt voor de aansturing van de verwarming (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je verbruikt meer kWh stroom. Deze elektriciteit kan worden opgewekt met zonnepanelen. Mogelijk zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Den Horn!

 • De warmtepomp: genereert energie middels de omgeving.
 • Pelletkachel / Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een afgebakende plek in huis. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van o.a. een industrieterrein. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!