Zonneboiler Lettelbert

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in Lettelbert? Dankzij het zonneboiler systeem heb je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt pakweg de helft van de energiekosten voor warm water. Het product kent twee delen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Geholpen door onze vergelijker lees jij waardevolle adviezen die helpen bij een zonneboiler kopen in Lettelbert.

zonneboiler systeem installeren in 9827

 • Een zonneboiler is een interessante manier om zelf warm water te produceren.
 • De gemiddelde kosten bedragen €4200.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1650.
 • Een gemiddeld gezin in Leek stookt 1640 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 17%. Dit draait uit op een flinke geldbesparing van wel €65 per jaar.

ProvincieGroningen
GemeenteLeek
Postcode9827
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31640 M3
Stroomverbruik kWh3070 kWh
Gemiddelde energierekening€177,00

Een zonneboiler installateur in Lettelbert vergelijken

Het leeuwendeel van onze energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en voor warm water uit de kraan. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en kies voor een betrouwbare zonneboiler installateur in Lettelbert! Dankzij onze tool vind je moeiteloos een goede installateur in jouw eigen woonplaats. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket gemeente Leek. Of probeer Qbis.nl of Kvinl.nl voor een schema met ervaren installatiebedrijven uit jullie streek. Bijgaand tref je enkele tips waar je op moet letten.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een installatie moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Wees scherp op klantervaringen en kleine lettertjes (certificaten). Bijvoorbeeld KviNL, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon om water op te warmen. Beschrijving van de werking: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Door middel van warm zonlicht wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Door middel van de leidingen wordt deze warmte overgebracht naar het voorraadvat. In het najaar haalt het water niet de gewenste temperatuur. Dan dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (standaard centrale verwarming).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Deze zonneboiler combiketel is een integratie van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Dit duurzame product regelt warm tapwater (douche, keuken) en natuurlijk een warm huis (CV). Deze installatie bevat o.a. een pomp, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en zonnecollectoren. Is er (in de winter) weinig zon? In een dergelijke situatie heb je de (ingebouwde) CV-brander. In de basis aantrekkelijk voor grote gezinnen die verwarmen middels vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

Een zonneboiler is heel interessant voor mensen met een hoog warmwaterverbruik. Omwille van beperkte aanschafkosten, overheidssubsidie, een mooie besparing op energiekosten en minder CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Lettelbert. Dit systeem werkt ook uitstekend in combinatie met een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Uiteraard moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De heat pipes of de vlakke plaat collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Uiteraard plaatsen ze ook het buffervat. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Tegenwoordig zijn er systemen met een warm-water voorraad buffersysteem geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler november 2023

De meest recente kosten zonneboiler Lettelbert fluctueren tussen de €2775 en €3350, inclusief installeren. Dit duurzame product hoort mee te gaan voor ongeveer 25 jaar. Het tarief komt tot stand door de grootte van de zonnecollectors, de grootte van het buffervat voor warm tapwater, het onderhoud en de installatie prijzen. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een duurzaamheidssubsidie. Hierna check je hierover meer info.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In de onderstaande weergave bekijk je voor een paar voorbeeldsituaties de geschatte kosten en een schatting van de besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, hoe interessanter de besparing. Gemiddeld gezien is het verbruik standaard 50 liter p.p. per dag. De stelregel is: een 4-koppig gezin bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Je komt uit op €165 per jaar (energieprijzen november 2023). In principe wordt gas nog duurder, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud vatCollectorenVerwachte prijsBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.150 – €2.650€65
100 liter2€2.750 – €3.150€100
200 liter2€3.125 – €3.875€130
300 liter3€4.475 – €5.150€150
zonneboiler-kopen-lettelbert

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Van belang zijn adres en contactgegevens. Dan is het duidelijk naar wie de betreffende informatie verzonden moet worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is van belang om boven water te krijgen hoeveel gas + stroomhet huis per jaar nodig heeft. Door deze informatie kan de expert een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Beschrijf het huis

  Definieer uw woning eigenschappen. Je kunt denken aan woonoppervlakte in m2 en de isolatiewaarden. Wat we ook graag willen weten is het type dak en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Specificeer uw wensen

  Wat heb je precies in gedachten? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of juist een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Benoem ook welke andere systemen voorhanden zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en druk op de versturen-knop. Er volgt zeer binnenkort een gespecificeerde offerte via een zonneboiler monteur in Lettelbert (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze tegemoetkoming is recentelijk nog aantrekkelijker geworden. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan hiervan gebruik maken. Op RVO.nl staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met daarop alle systemen. Alle systemen die daarin genoemd worden bieden een tegemoetkoming. De subsidies wisselen tussen de €550 tot €1000. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Lettelbert

 • Sonnenkraft (Compact E 750L 4x SkR 500), vermogen 2889 [KW], €1965 subsidie.
 • S.Smit Solar Multisystems (Atag Solar collectorII 3 m²-HSP1 400A+), vermogen 1662 [KW], €1130 subsidie.
 • Trendy Eco (3x vlakke plaat 2.7 + 500L), vermogen 2833 [KW], €1926 subsidie.

Naast de landelijke subsidie biedt de gemeente Leek mogelijkerwijs een speciele lening. Ga naar www.leek.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Lettelbert aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Heb je genoeg dakoppervlak? In dat geval de zonneboiler met zonnepanelen combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en draagt zorg voor een (CV) warm huis (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je stroomverbruik stijgt. Deze elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Eveneens zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Lettelbert!

 • De warmtepomp: onttrekt energie a.d.h.v. de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een bepaalde plek in de kamer. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van o.a. lokale industrie. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!