Zonneboiler Leek

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in Leek? Middels een zonneboiler systeem heb je duurzaam warm water. Je bezuinigt plusminus de helft op je kosten voor warm water. De installatie wordt gevormd door 2 zaken: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een warm-water buffervat. Middels onze website bekijk jij veelzijdige adviezen over een zonneboiler kopen in Leek.

zonneboiler systeem installeren in 9351

 • Een zonneboiler is een handige manier om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €3900.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1550.
 • Een standaard woning in Leek stookt 1640 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 18%. Concreet: een mogelijk besparing van wel €50 op jaarbasis.

ProvincieGroningen
GemeenteLeek
Postcode9351
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31640 M3
Stroomverbruik kWh3070 kWh
Gemiddelde energierekening€177,00

Een zonneboiler installateur in Leek vergelijken

Het leeuwendeel van onze energierekening is puur gasverbruik. Voor de basisverwarming en voor warm water uit de kraan. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en selecteer een goede zonneboiler installateur in Leek! Door gebruik te maken van deze pagina vind je simpel en snel een vakbekwame installateur werkzaam in jouw omgeving. En andere mogelijkheid is het Energieloket van de gemeente Leek. Of klik door naar de website echteinstallateur.nl voor een database met geschikte installatiebedrijven in de buurt. Onderstaand check jij nog wat adviezen.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Zo’n systeem wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Vraag ook om recensies en relevante keurmerken. Denk aan Solar Keymark, VCA, KviNL, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van warmte van het zonlicht en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Beschrijving van de werking: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Door warme lucht (zon) wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Door middel van het leidingsysteem wordt de vloeistof getransporteerd naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In de winter is de werking niet optimaal. In dit scenario biedt de naverwarmer ondersteuning (standaard centrale verwarming).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Deze zonneboiler combiketel is een combi van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Het product is er voor 2 zaken: warm tapwater (douche, keuken) en uiteraard centrale verwarming. Dit duurzame systeem wordt gekenmerkt door een pomp, geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat en de benodigde zonnecollectoren. Is er een gebrek aan zonne-energie? Op dat moment springt de CV-brander bij. Voornamelijk toepasbaar op grote gezinnen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Is het een interessante investering voor mij?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor gezinnen die veel warm water gebruiken. Door o.a. beperkte aanschafkosten, hoge tegemoetkomingen, een betaalbare energienota en minder CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Leek. Zo’n systeem is nog energiezuiniger als je het combineert met een speciale warmtepomp of zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Als eerste moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, voor de meeste woningen geen probleem. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Ook moet er ruimte zijn voor een warm-water buffervat. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Tegenwoordig kan men ook kiezen voor het voorraadvat voor warm water die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De actuele kosten zonneboiler Leek liggen tussen de €2875 en €3200, inclusief plaatsing. Dit milieuvriendelijke product heeft een levensduur van gemiddeld 20-30 jaar. De feitelijke prijs wordt gebudgetteerd middels het aantal zonnecollectors, de inhoud van het buffervat, en de installatie- plus onderhoudskosten. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een duurzaamheidssubsidie. Op deze pagina vind je meer specificaties.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In onderstaande lijst vind jij voor verscheide omstandigheden de investering en mogelijke besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, hoe korter de terugverdientijd. Een doorsnee gezin verbruikt dagelijks 50 liter per dag (p.p). De stelregel is: een 4-persoons huishouden bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit is plus minus €170 per 12 maanden (gasprijzen juli 2024). De gasprijs stijgt, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud vatHoeveelheid collectorenVerwachte prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.300 – €2.575€40
100 liter2€2.900 – €3.200€90
200 liter2€3.200 – €3.900€145
300 liter3€4.450 – €5.400€170
zonneboiler-kopen-leek

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Belangrijk zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Daarmee komen wij erachter naar wie de benodigde info toegezonden mag worden. Wat volgt is een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is noodzakelijk om te weten hoeveel gas en stroomje op dit moment verbruikt. Door het energieverbruik kan de expert een goed advies geven.

 3. Woningomschrijving

  Beschrijf de woning. Denk aan de inhoud en de isolatiewaarden. Wat we ook graag willen weten is wat voor dak het huis heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Naar welke opties kijk je specifiek? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of eerder een combiketel inclusief zonnepanelen? Omschrijf daarnaast welke duurzame warmtebronnen voorhanden zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en druk op de versturen-knop. U krijgt snel een gespecificeerde offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Leek (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze regeling is recentelijk extra gestimuleerd. Iedereen die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan vragen om een vergoeding. Via de overheid (RVO) staat een apparatenlijst met een compleet overzicht. Alle apparaten die beschreven staan zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies variëren van €675 tot €1000. Wel zijn er een aantal regels:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Leek

 • 2-improve energy (HYG800CS1ww2xPro24), vermogen 3533 [KW], €2402 subsidie.
 • Stiebel Eltron (Zonneset SBB 500/3), vermogen 2695 [KW], €1833 subsidie.
 • Solar2all (HP55HE/300/PWM), vermogen 3413 [KW], €2321 subsidie.

Naast de genoemde ISDE-subsidieverstrekt de gemeente Leek mogelijk nog een extra vergoeding. Check www.leek.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Leek aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? Goed nieuws, want dan is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen de moeite waard. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en draagt zorg voor de verwarming van je huis (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Deze elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Daarnaast zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Leek!

 • De warmtepomp: wint energie a.d.h.v. ventilatie en bodemwater.
 • Pelletkachel & Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. Je stookt op houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een bepaalde plek in de kamer. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Toevoer restwarmte uit processen van bijv. plaatselijke bedrijven. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente