Zonneboiler Kollumerland en Nieuwkruisland

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in Kollumerland en Nieuwkruisland? Met behulp van een zonneboiler systeem heb je warm water op een duurzame manier. Je bespaart ongeveer de helft op je kosten voor warm water. Dit duurzame product wordt gekenmerkt door twee delen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Door middel van onze tool doorzoek je praktische toelichtingen die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Kollumerland en Nieuwkruisland.

zonneboiler systeem installeren in 9299

 • Een zonneboiler is een interessante manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €4000.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1500.
 • Een alledaags gezin in Kollumerland en Nieuwkruisland gebruikt 1600 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 18%. Concreet: een potentiële besparing tot wel €85 op jaarbasis.

ProvincieFriesland
GemeenteKollumerland en Nieuwkruisland
Postcode9299
Netnummer0511 (+31511)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2640 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Een zonneboiler installateur in Kollumerland en Nieuwkruisland vergelijken

Het belangrijkste deel van onze energierekening komt voort uit gasverbruik. Voor de verwarming en om water op te warmen. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en maak een keuze voor een erkende zonneboiler installateur in Kollumerland en Nieuwkruisland! D.m.v. onze tool tref je simpel en snel een vakbekwame installateur uit de omgeving. Daarnaast bestaat er het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland. Of surf naar de website kvinl.nl waar je een database treft met eerlijke installateurs in je omgeving. Hierna vind je belangrijke zaken.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een systeem moet wel 20 jaar meegaan.
 • Vraag ook om beoordelingen en voorwaarden (keurmerken). Denk aan Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, KviNL, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) gebruikt warmte uit zonlicht en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Dat werkt op de volgende manier: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. D.m.v. zonnewarmte wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Door het buizensysteem gaat de warme vloeistof naar een warm-water buffervat. Van november tot en met februari zal het systeem niet warm genoeg worden. Dan is er de naverwarmer (de gasketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Zo’n zonneboiler combiketel is een combi van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Dit duurzame systeem zorgt voor het warme water en aangename temperaturen (CV). Dit duurzame systeem wordt gevormd door zonnecollectoren, een pomp, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Is er niet genoeg zonne-energie? In zo’n geval is de CV-brander nodig. Bijzonder interessant voor gezinnen met 4 personen of meer met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor mensen die relatief veel warm water gebruiken. Door scherpe prijzen, aantrekkelijke subsidie, een lagere energierekening en minder uitstoot van CO-2 willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Kollumerland en Nieuwkruisland. Dit apparaat kan nog duurzamer zijn i.c.m. een speciale warmtepomp of zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Als randvoorwaarde moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Natuurlijk heb je ruimte nodig voor het voorraadvat voor heet water (buffervat). Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. In juli 2024 zijn er constructies met het voorraadvat voor warm water geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De actuele kosten zonneboiler Kollumerland en Nieuwkruisland vinden we terug ergens tussen de €2975 en €3800, met installatie. Dit systeem heeft een geschatte levensduur van om en nabij de 25 jaar. De uiteindelijke prijs kan men berekenen met het soort zonnecollectoren, de capaciteit van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een duurzaamheidssubsidie. Verderop ontdek je een gedetailleerde omschrijving.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In het volgende schema lees je voor enkele scenario’sde kosten en mogelijke besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. We gaan vaak uit van een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. Vuistregel: een familie met 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dit is plus minus €150 per 12 maanden (gasprijzen juli 2024). In principe wordt gas nog duurder, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud voorraadvatCollectorenGemiddelde prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.100 – €2.650€60
100 liter2€2.950 – €3.125€80
200 liter2€3.300 – €3.950€135
300 liter3€4.400 – €5.100€185
zonneboiler-kopen-kollumerland-en-nieuwkruisland

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Belangrijk zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Daarmee weten wij ook naar wie de info aangeleverd moet worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is noodzakelijk om te weten hoeveel gas + elektra de woning per jaar verbruikt. Op basis van deze data kan de installateur een goed advies geven.

 3. Huisomschrijving

  Eigenschappen van de woning ingeven. Het betreft leefruimte (m2) en staat van isolatie. Interessant is ook het type dak en de totale dakoppervlakte.

 4. Specificeer uw wensen

  Waar ben je precies naar op zoek? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of misschien een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Schets tevens welke duurzame energiebronnen er aanwezig zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Voeg een persoonlijke noot toe, en klik op versturen. Jij ontvangt zeer binnenkort een offerte op maat via een zonneboiler monteur in Kollumerland en Nieuwkruisland (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze subsidie is twee jaar geleden verhoogd. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, komt in aanmerking. Via de overheid (RVO) kan men een apparatenlijst vinden met een compleet overzicht. Alle modellen op deze lijst zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies lopen al gauw op van €875 tot €1775. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Kollumerland en Nieuwkruisland

 • Greenhill (Systeem B4-T), vermogen 2708 [KW], €1841 subsidie.
 • ReHeat/AgriHeat/FlexHeat/ReSolar (Duovat Solar _RVS750 RS-2401-3-3REK), vermogen 2940 [KW], €1999 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus 4cpc9 cpc30 hssfhm sps fhs 1000 a label), vermogen 3306 [KW], €2248 subsidie.

In aanvulling op de welbekende ISDE-subsidie van het RVO geeft de gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland soms een extra tegemoetkoming. Bekijk www.kollumerland.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Kollumerland en Nieuwkruisland aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Heb je genoeg dakoppervlak? In een dergelijke situatie de zonneboiler met zonnepanelen combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en draagt zorg voor een (CV) warm huis (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je stroomverbruik stijgt. Elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Eveneens zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Kollumerland en Nieuwkruisland!

 • De warmtepomp: genereert energie a.d.h.v. de directe omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een afgebakende plek in huis. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Restwarmte in samenwerking met een fabriek. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente