Zonneboiler Schiermonnikoog

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Schiermonnikoog? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem genereer je duurzaam warm water. Je bespaart plusminus 50% van de energiekosten voor warm water. Het product wordt gekenmerkt door twee delen: natuurlijk een zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Door gebruik te maken van onze tool check jij accurate info die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Schiermonnikoog.

zonneboiler systeem installeren in 9166

 • Een zonneboiler is een handige manier om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €2700.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1100.
 • Een standaard woning in Schiermonnikoog stookt 1730 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 11%. Dit houdt in een leuke kostenbesparing van wel €115 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteSchiermonnikoog
Postcode9166
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31730 M3
Stroomverbruik kWh3380 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Een zonneboiler installateur in Schiermonnikoog vergelijken

Het leeuwendeel van onze energiekosten komt voort uit gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm tapwater. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en maak een keuze voor een vakbekwame zonneboiler installateur in Schiermonnikoog! Via de zonneboiler-vergelijker vind je moeiteloos een professionele installateur die actief is in jouw plaats. En andere mogelijkheid is het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Schiermonnikoog. Of check Qbis.nl of Kvinl.nl waar je een database treft met geschikte installateurs uit de buurt. Hieronder lees je nog wat adviezen.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een zonneboiler moet wel 20 jaar meegaan.
 • Vraag ook om klantervaringen en eventuele keurmerken. Dit zijn o.a. Solar Keymark, VCA, Sterkin, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector gebruikt zonne-energie en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. De werking van het systeem: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Middels de warmte van de zon vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Door middel van de leidingen wordt deze warmte overgebracht naar het buffervat. Als de zon niet schijnt wordt het water niet warm genoeg. Dan dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (de HR-ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Zo’n zonneboiler combiketel is een koppeling van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Deze milieuvriendelijke installatie draagt zorg voor je watervoorziening en uiteraard centrale verwarming. Deze milieuvriendelijke installatie houdt in: geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een pomp. Is er maar weinig zonlicht? Op deze momenten kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. In de eerste plaats eenvoudig toe te passen voor grotere huizen die verwarmen middels vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

Een zonneboiler is heel interessant voor woningen met een hoog warmwater-gebruik. Door lage aanschafprijzen, RVO subsidie, een betaalbare energienota en minder CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Schiermonnikoog. Deze installatie kan je ook gebruiken samen met een warmtepomp of zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Als randvoorwaarde moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De collectors zijn gemiddelde 4 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Tevens plaatsen ze ook het buffervat t.b.v. verwarmd water. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Op dit ogenblik zijn er constructies met het buffervat t.b.v. verwarmd water geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De kosten zonneboiler Schiermonnikoog liggen tussen de €2925 en €4400, met montage. Dit systeem gaat normaal gesproken mee voor maximaal 30 jaar. De feitelijke prijs komt tot stand door het soort zonnecollectoren, de capaciteit van het voorraadvat voor heet water (buffervat), en installatie + onderhoudskosten. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een duurzaamheidssubsidie. Op onze website vind jij een nadere toelichting.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave ontdek jij voor velerlei omstandigheden de kostprijs en besparing op jaarniveau. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, des te interessanter een zonneboiler is. Ga uit van een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. We hanteren standaard: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dat resulteert in €90 per jaar (gasprijzen juni 2024). In principe wordt gas nog duurder, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud buffervatAantal collectorenRealistische kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.050 – €2.625€50
100 liter2€2.775 – €3.100€95
200 liter2€3.200 – €3.950€110
300 liter3€4.525 – €5.400€150
zonneboiler-kopen-schiermonnikoog

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Van belang zijn naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Hierdoor is het helder naar wie de info verstuurd mag worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is noodzakelijk om een indicatie te hebben van hoeveel elektriciteit & gas er op het adres wordt gebruikt. Geholpen door deze gegevens kan de specialist bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Beschrijf de woning

  Vertel ons wat meer over de woning. Het betreft leefruimte (m2) en de isolatiewaarden. Relevant is ook het soort dak (schuin of plat) en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Specificeer uw wensen

  Geef aan wat precies de behoefte is. Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of juist een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Vertel ook welke andere systemen beschikbaar zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en druk op de versturen-knop. Jij krijgt zo spoedig mogelijk een heldere offerte bij een zonneboiler monteur in Schiermonnikoog (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze is 2 jaar geleden nog aantrekkelijker geworden. Iedereen die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan een verzoek indienen. Op RVO.nl treft u een apparatenlijst met alle merken en modellen. Alle merken die daarin genoemd worden komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies lopen uiteen tussen de €600 tot wel €1425. Wel zijn er een aantal regels:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Schiermonnikoog

 • HRsolar (HRS120/3,2), vermogen 1453 [KW], €988 subsidie.
 • Sunex (3xAMX2.0 300L), vermogen 2421 [KW], €1646 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus 3cpc16 2cpc9 hssfhm sps fhs 1000 a label), vermogen 3307 [KW], €2249 subsidie.

In aanvulling op de reeds besproken subsidieregeling levert de gemeente Schiermonnikoog een speciale duurzaamheidslening of regeling. Ga naar www.schiermonnikoog.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Schiermonnikoog aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In zo’n scenario is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler een uitstekende optie. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en zorgt voor de aansturing van de verwarming (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je verbruikt wel meer stroom. Deze stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Ook zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Schiermonnikoog!

 • De warmtepomp: wint energie uit bijv. de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een specifieke plek in het huis. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Maakt gebruik van restwarmte van o.a. een industrieterrein. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!