Zonneboiler Ferwerderadiel

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in Ferwerderadiel? Aan de hand van een zonneboiler systeem maak je warm water op zonne-energie. Je bezuinigt grofweg de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit milieuvriendelijke product bestaat uit twee onderdelen: de zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. Dankzij deze website vind je omvangrijke details die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Ferwerderadiel.

zonneboiler systeem installeren in 9112

 • Een zonneboiler is een ideale manier om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €3400.
 • Subsidies lopen op tot wel €1600.
 • Een gemiddelde woning in Ferwerderadiel stookt 1500 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 18%. Dit houdt in een leuke kostenbesparing van wel €120 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteFerwerderadiel
Postcode9112
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31500 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Een zonneboiler installateur in Ferwerderadiel vergelijken

Zo’n 60 – 70% van de jaarlijkse energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en kies altijd een vakbekwame zonneboiler installateur in Ferwerderadiel! Door middel van onze vergelijker check je eenvoudig een competente installateur uit de omgeving. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket gemeente Ferwerderadiel. Of surf naar echteinstallateur.nl voor informatie over erkende installateurs in de regio. Onderstaand achterhaal jij enkele tips waar je op moet letten.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een zonneboiler moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Bekijk ook reviews en kleine lettertjes (certificaten). Denk aan KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Solar Keymark, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon om warm tapwater te realiseren. De werking is als volgt: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Middels de zonnewarmte kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. D.m.v. het modulaire systeem gaat de warme vloeistof naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). Als de zon niet schijnt zal het systeem niet warm genoeg worden. Dan biedt de naverwarmer ondersteuning (meestal de CV-ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit is sterk in opkomst. Een zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit milieuvriendelijke systeem regelt het warme water en natuurlijk een warm huis (CV). De installatie houdt in: een groot voorraadvat, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er niet genoeg zonne-energie? In zo’n geval regelt de CV-brander de rest. Vooral toegepast door grotere huishoudens die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor woningen die relatief veel warm water gebruiken. Wegens lage winkelprijzen, aanlokkelijke subsidies, een lagere energierekening en beperkte CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Ferwerderadiel. Deze oplossing rendeert ook uitstekend samen met een slimme warmtepomp en zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Vanzelfsprekend moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) variëren van 3 tot 6 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Daarnaast moet er ruimte zijn voor het voorraadvat voor heet water (buffervat). Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Momenteel zijn er installaties met het buffervat voor warm tapwater geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De verwachte kosten zonneboiler Ferwerderadiel variëren tussen €2825 en €3950, met monteren & installeren. Dit duurzame systeem kan worden gebruik voor gemiddeld 20-30 jaar. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het type zonnecollectors, de grootte van het voorraadvat voor warm water, de plaatsingskosten en onderhoud. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een stukje subsidie. Op deze pagina ontdek je meer specificaties.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In onderstaande lijst bekijk je voor een variatie aan situatiesde aanschafprijzen en een raming van de potentiële besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, dan stijgt het rendement. We gaan vaak uit van een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. In principe is het zo: een familie met 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit is plus minus €120 per jaar (gasprijzen juli 2024). Men verwacht dat gas duurder wordt, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud buffervatCollectorenVerwachte kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.150 – €2.600€45
100 liter2€2.775 – €3.125€75
200 liter2€3.200 – €3.850€145
300 liter3€4.450 – €5.200€150
zonneboiler-kopen-ferwerderadiel

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Het betreft naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Belangrijk, want zo weten we naar wie de info toegezonden mag worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is noodzakelijk om een indicatie te hebben van hoeveel gas en elektriciteit er op je aansluiting verbruikt wordt. Middels het energieverbruik kan de expert een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Woningtypering

  Beschrijf uw huis. Je kunt denken aan woonoppervlakte in m2 en welke isolatie er is aangebracht. Vul dit ook aan met het soort dak (schuin of plat) en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Specificeer uw wensen

  Wat moet er exact voor installatie komen? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of eerder een systeem met CV-ketel en panelen? Geef aan welke milieuvriendelijke oplossingen er geplaatst zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en druk op de versturen-knop. Je ontvangt binnen een week een gespecificeerde offerte via een zonneboiler monteur in Ferwerderadiel (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze mogelijkheid is twee jaar geleden extra gestimuleerd. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan vragen om een vergoeding. Via de overheid (RVO) download u een apparatenlijst met beschikbare modellen. Alle modellen die daarin genoemd worden zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies variëren van €575 tot €1750. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Ferwerderadiel

 • TechniQ Energy.com (TQE-400L-VW+TW-48HP-15M), vermogen 2038 [KW], €1386 subsidie.
 • Remeha (TzerraSol 390 4C), vermogen 3055 [KW], €2077 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus 4cpc16 hssfhm sps fhs 600 a label), vermogen 3203 [KW], €2178 subsidie.

In aanvulling op de welbekende ISDE-subsidie van het RVO geeft de gemeente Ferwerderadiel een speciale duurzaamheidslening of regeling. Ga naar www.ferwerderadiel.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Ferwerderadiel aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? In zo’n scenario is zonnepanelen met een zonneboiler combineren echt een prima optie. De zonneboiler regelt het warme tapwater en draagt zorg voor de verwarming van je huis (in het geval van een een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je verbruikt meer kWh stroom. De elektriciteit kan worden opgewekt met zonnepanelen. Tevens zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Ferwerderadiel!

 • De warmtepomp: genereert warmte door gebruik te maken van de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • LT Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een geselecteerde positie in je woning. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Restwarmte wordt geleverd door bijv. een fabriek. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente