Zonneboiler Burdaard

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Behoefte aan een zonneboiler in Burdaard? Middels een zonneboiler systeem heb je feitelijk gratis warm water. Je bespaart ongeveer de helft van de energiekosten voor warm water. Dit duurzame product wordt gekenmerkt door 2 zaken: de zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Door middel van deze website tref je handige toelichtingen over een zonneboiler kopen in Burdaard.

zonneboiler systeem installeren in 9112

 • Een zonneboiler is een populaire manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • De gemiddelde kosten bedragen €3200.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1250.
 • Een gemiddelde woning in Ferwerderadiel gebruikt 1500 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 11%. Dat komt overeen met leuke kostenbesparing van wel €115 op jaarbasis.

ProvincieFriesland
GemeenteFerwerderadiel
Postcode9112
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31500 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Een zonneboiler installateur in Burdaard vergelijken

Meer dan de helft van van onze maandelijkse energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Voor de verwarming en natuurlijk voor heet water. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en maak een keuze voor een betrouwbare zonneboiler installateur in Burdaard! Aan de hand van onze vergelijker vind je snel een betrouwbare installateur in jouw eigen regio. En andere mogelijkheid is het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Ferwerderadiel. Of surf naar de website Qbis.nl voor een database met betrouwbare installatiebedrijven in de regio. Bijgaand ontdek je diverse aanbevelingen.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een dergelijke installatie moet wel 20 jaar meegaan.
 • Bekijk ook reviews en voorwaarden (keurmerken). Bekijk eens Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Solar Keymark, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van de zonnewarmte en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. De werking van het systeem: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Door warme lucht (zon) kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Door het leidingsysteem wordt de hitte overgebracht op een warm-water buffervat. In koude maanden is de werking niet optimaal. Dan is er de naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Zo’n zonneboiler combiketel is een combi van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Het systeem voorziet in je watervoorziening en aangename temperaturen (CV). Dit duurzame product behelst een pomp, geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat en de benodigde zonnecollectoren. Is er sprake van beperkt zonlicht? Dan heb je de (ingebouwde) CV-brander. Voornamelijk eenvoudig toe te passen voor grotere huizen die vloerverwarming gebruiken.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler wordt aangeraden voor woningen die veel warm water uit de kraan halen. Door dalende prijzen, hoge subsidies, een lagere energierekening en bewustere CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Burdaard. Een zonneboiler kan je ook gebruiken samen met een slimme warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Uiteraard moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, voor de meeste woningen geen probleem. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Uiteraard plaatsen ze ook het buffervat voor warm tapwater. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. In december 2023 zijn er installaties met het voorraadvat voor heet water (buffervat) die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De actuele kosten zonneboiler Burdaard komen gemiddeld uit tussen €2475 en €3200, inclusief plaatsing. Dit milieuvriendelijke product hoort mee te gaan voor gewoonlijk 25 jaar. De totaalprijs wordt bepaald door de grootte van de zonnecollectors, de grootte van een warm-water voorraad buffersysteem, het onderhoud en de installatie prijzen. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een mooie subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl ontdek je uitgebreide info.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In de tabel hieronder vind je voor een paar voorbeelden de geschatte prijs en gemiddelde besparing per jaar. Hoe hoger je verbruik van het warme water, hoe interessanter de besparing. Houd rekening met een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. We hanteren standaard: een 4-persoons huishouden bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit is circa €180 per jaar (energieprijzen december 2023). De prijs voor gas neemt toe, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Vat inhoudCollectorenVerwachte kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.050 – €2.500€45
100 liter2€2.750 – €3.025€75
200 liter2€3.250 – €3.850€115
300 liter3€4.500 – €5.000€160
zonneboiler-kopen-burdaard

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  We vragen om naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Op die manier is het duidelijk naar wie de specificaties aangeleverd kan worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is makkelijk om inzicht te hebben in hoeveel elektriciteit + gas de woning per jaar verbruikt. Via deze info kan het betreffende bedrijf een beter voorstel doen.

 3. Beschrijf het huis

  Omschrijf uw woning. Denk aan woonoppervlakte in m2 en leeftijd woning / mate van isolatie. Relevant is ook aan te geven wat voor dak u heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Naar welke opties kijk je specifiek? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of soms met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Beschrijf ook welke andere systemen beschikbaar zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verzend het formulier. Er volgt binnen een week een complete offerte van een zonneboiler monteur in Burdaard (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze mogelijkheid werd jaren geleden extra gestimuleerd. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, heeft hier recht op. Op de website van RVO treft u een apparatenlijst met beschikbare modellen. Alle producten die worden genoemd komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies variëren van €475 tot €1050. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Burdaard

 • Rivusol (Aquatel S250-5.0V), vermogen 2007 [KW], €1365 subsidie.
 • Daikin (EKS(V)(H)26P/(V)(H)26Px2 -EHS(H)(X)(B)08P30B(**)D), vermogen 1894 [KW], €1588 subsidie.
 • PLEION (ECO COMPACT RAY – 500 – 3 XRAY10), vermogen 2224 [KW], €1512 subsidie.

Behalve de landelijke subsidie biedt de gemeente Ferwerderadiel een groene lening of kleine subsidie. Ga naar www.ferwerderadiel.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Burdaard aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? In een dergelijke situatie is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen zeker aan te raden. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en voorziet jou van een verwarmde woning (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je bespaart veel gas, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Daarbij zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Burdaard!

 • Een warmtepomp: onttrekt energie via ventilatie en bodemwater.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een specifiek gebied in de woning. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van o.a. industriële ondernemingen. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!