Zonneboiler Sibrandahûs

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in Sibrandahûs? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem heb je in de zomer gratis warm water. Je bespaart circa 50% van de energiekosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke product wordt gevormd door twee onderdelen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Geholpen door onze tool bekijk jij bruikbare informatie over een zonneboiler kopen in Sibrandahûs.

zonneboiler systeem installeren in 9106

 • Een zonneboiler is een interessante manier om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €3000.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1800.
 • Een doorsnee gezin in Dantumadiel stookt 1630 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 20%. Oftewel, een interessante besparing van +/- €105 op jaarbasis.

ProvincieFriesland
GemeenteDantumadiel
Postcode9106
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31630 M3
Stroomverbruik kWh2620 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Een zonneboiler installateur in Sibrandahûs vergelijken

Zo’n 60 – 70% van onze energierekening komt door ons gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en voor warm tapwater. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en kies altijd een erkende zonneboiler installateur in Sibrandahûs! Door gebruik te maken van de zonneboiler-vergelijker check je moeiteloos een betrouwbare installateur werkzaam in jouw omgeving. Daarnaast bestaat er het Energieloket gemeente Dantumadiel. Of check de website echteinstallateur.nl voor een database met vakbekwame installateurs in de regio. In de volgende paragraaf ontdek jij verschillende tips.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een zonneboiler moet wel 20 jaar meegaan.
 • Bekijk ook ervaringen van anderen en kleine lettertjes (certificaten). Je kunt denken aan Zonnekeur, Sterkin, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon om warm tapwater te realiseren. Beschrijving van de werking: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Aan de hand van zon warmte kan de vloeistof wel 90 graden worden. D.m.v. het buizenstelsel wordt deze warmte overgebracht naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. In het najaar wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. In dit scenario kan de naverwarmer dit compenseren (meestal de CV-ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Een Zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. De dergelijke zonneboiler combiketel is een slimme combi van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Het systeem is toepasbaar voor je tapwaterbehoefte en verwarming (CV-installatie). Dit duurzame systeem houdt in: zonnecollectoren, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en een pomp. Is er maar weinig zonlicht? In dat geval springt de CV-brander bij. In de eerste plaats aantrekkelijk voor huishoudens van minimaal 4 mensen die vloerverwarming gebruiken.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor gezinnen met een hoog warmwater-gebruik. Door o.a. aantrekkelijke prijzen, hoge subsidies, een betaalbare energienota en beperkte CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Sibrandahûs. Dit apparaat kan nog duurzamer zijn i.c.m. een slimme warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Allereerst moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De heat pipes of de vlakke plaat collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Natuurlijk heb je ruimte nodig voor het voorraadvat voor heet water (buffervat). Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Tegenwoordig zijn er structuren met een voorraadvat verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De actuele kosten zonneboiler Sibrandahûs fluctueren tussen de €2825 en €4500, inclusief plaatsing. Deze milieuvriendelijke installatie hoort mee te gaan voor plus minus 24 tot 26 jaar. Het tarief wordt berekend a.d.h.v. het aantal zonnecollectors, de omvang vanhet voorraadvat voor warm water, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een mooie subsidie. Verderop vind je hierover meer info.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In het volgende schema vind jij voor een paar mogelijkheden de kostprijs en gemiddelde besparing per jaar. Hoe meer warm water je verbruikt, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Een doorsnee gezin verbruikt ongeveer 50 liter per persoon. Experts zeggen vaak: een familie met 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dat is +/- €85 op jaarbasis (gasprijs juni 2024). In principe wordt gas nog duurder, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud vatAantal collectorenGemiddelde investeringBesparing p/jaar
100 liter1€2.100 – €2.500€50
100 liter2€2.750 – €3.150€90
200 liter2€3.150 – €3.800€130
300 liter3€4.450 – €5.300€175
zonneboiler-kopen-sibrandahus

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  We vragen om naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Zodanig is het voor ons duidelijk naar wie de betreffende informatie aangeleverd mag worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is belangrijk om na te gaan hoeveel elektriciteit + gas er op je aansluiting verbruikt wordt. Met behulp van het energieverbruik kan de installateur bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Beschrijf de woning

  Vertel ons wat meer over de woning. Wat belangrijk is zijn woonoppervlakte in m2 en de staat van de isolatie. Goed om te noemen is ook wat voor dak het huis heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Geef uw wensen door

  Geef aan wat precies de behoefte is. Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combinatie met zonnepanelen en ketel? Omschrijf daarnaast welke milieuvriendelijke oplossingen er in jouw huis staan (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en dien de aanvraag definitief in. Jij krijgt zo spoedig mogelijk een heldere offerte via een zonneboiler monteur in Sibrandahûs (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze regeling werd in 2017 nog aantrekkelijker geworden. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem laat installeren, komt in aanmerking. Op RVO.nl staat een apparatenlijst met alle merken en modellen. Alle apparaten die staan op deze lijst bieden een tegemoetkoming. De subsidies schommelen tussen de €475 tot €1075. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en de factuur is voldaan
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Sibrandahûs

 • Rivusol (Aquatel S150-2.5V), vermogen 1159 [KW], €788 subsidie.
 • A.O. Smith (SGS 30/300/3C), vermogen 2426 [KW], €1650 subsidie.
 • PLEION (ECO COMPACT ECLIPSE 2 – 500 – 2 ECLIPSE), vermogen 1144 [KW], €778 subsidie.

In aanvulling op de subsidie van het RVOverstrekt de gemeente Dantumadiel wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Check www.dantumadeel.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Sibrandahûs aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? In een dergelijke situatie zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren de moeite waard. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en zorgt voor een aangenaam warm huis (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je bespaart veel gas, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Je elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Ook zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Sibrandahûs!

 • De warmtepomp: genereert warmte uit o.a. de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletkachel / Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een klein gedeelte van een kamer. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Maakt gebruik van restwarmte van o.a. een industrieterrein. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!