Zonneboiler Damwâld

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een zonneboiler in Damwâld? Door middel van een zonneboiler systeem heb je warm water op een duurzame manier. Je bespaart circa de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem wordt gekenmerkt door 2 zaken: de zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Dankzij onze tool lees jij toepasbare details die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Damwâld.

zonneboiler systeem installeren in 9104

 • Een zonneboiler is perfect om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €2500.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1550.
 • Een alledaags huishouden in Dantumadiel stookt 1630 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 10%. Oftewel, een aantrekkelijke kostenbesparing tot €160 op jaarbasis.

ProvincieFriesland
GemeenteDantumadiel
Postcode9104
Netnummer0511 (+31511)
Gasverbruik M31630 M3
Stroomverbruik kWh2620 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Een zonneboiler installateur in Damwâld vergelijken

Het belangrijkste deel van onze energierekening komt door ons gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en natuurlijk voor heet water. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en ga in zee met een vakbekwame zonneboiler installateur in Damwâld! Middels de zonneboiler-vergelijker check je eenvoudig een professionele installateur uit de omgeving. Informeer ook eens bij het Energieloket in de gemeente Dantumadiel. Of klik door naar echteinstallateur.nl voor lijstjes met ervaren installatiebedrijven uit jouw provincie. In onderstaande box ontdek jij verschillende tips.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je altijd een referentie.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een dergelijke installatie moet wel 20 jaar meegaan.
 • Kijk goed na beoordelingen en kleine lettertjes (certificaten). Denk aan Sterkin, KviNL, VCA, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht om water te verwarmen. Beschrijving van de werking: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Via warm zonlicht vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Aan de hand van het leidingsysteem pompt het systeem de warme vloeistof naar het buffervat voor warm tapwater. Wanneer de zon amper schijnt is de werking niet optimaal. Geen nood, dan biedt de naverwarmer ondersteuning (meestal de CV-ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Ook dat kan. Zo’n zonneboiler combiketel is een koppeling van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Dit product draagt zorg voor warm tapwater en aangename temperaturen (CV). Dit duurzame product bestaat uit een pomp, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Een periode met weinig zonlicht? Op deze momenten is de CV-brander nodig. Met name een rendabele oplossing voor bovengemiddelde woningen die beschikken over vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor gezinnen die relatief veel warm water gebruiken. Wegens scherpe prijzen, hoge subsidies, een mooie besparing op energiekosten en bewustere CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Damwâld. Deze installatie is goed te combineren met een speciale warmtepomp of zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Vanzelfsprekend moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Tevens plaatsen ze ook het voorraadvat voor warm water. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Tegenwoordig zijn er structuren met een voorraadvat geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De meest recente kosten zonneboiler Damwâld komen gemiddeld uit tussen €2825 en €3150, inclusief installeren. Dit duurzame product kan worden gebruik voor gewoonlijk 25 jaar. Het tarief wordt berekend a.d.h.v. het type zonnecollectors, de eigenschappen van het buffervat t.b.v. verwarmd water, en de installatie- plus onderhoudskosten. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een interessante subsidie. Als je iets verders scrollt lees jij hoe dit precies zit.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In het volgende overzicht vind je voor velerlei mogelijkheden de kostprijzen en besparing op jaarniveau. Hoe hoger je verbruik van het warme water, hoe meer je netto gaat besparen. We gaan vaak uit van een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). In de basis zeggen we: een huishouden van 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dit komt neer op €95 op jaarbasis (gasprijs juli 2024). De prijs voor gas neemt toe, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Vat inhoudHoeveelheid collectorenGeschatte prijs Besparing (jaarlijks)
100 liter1€2.400 – €2.650€50
100 liter2€2.925 – €3.075€80
200 liter2€3.150 – €3.850€130
300 liter3€4.525 – €5.400€180
zonneboiler-kopen-damwald

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  We vragen om adres en contactgegevens. Zo weten wij ook naar wie de benodigde info aangeleverd mag worden. Wat volgt is een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is handig om te weten hoeveel gas & elektriciteit het huis per jaar nodig heeft. Op basis van deze data kan de vakman inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Beschrijf het huis

  Beschrijf uw huis. Denk aan woonoppervlakte in m2 en welke isolatie er is aangebracht. Vergeet ook niet het type dak en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Waar ben je precies naar op zoek? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht een systeem met CV-ketel en panelen? Benoem ook welke andere systemen in jouw huis staan (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en verstuur het formulier. U ontvangt binnen een paar dagen een heldere offerte bij een zonneboiler monteur in Damwâld (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze tegemoetkoming is in 2017 verbreed. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan vragen om een vergoeding. Op de site van RVO kan men een apparatenlijst vinden met beschikbare modellen. Alle systemen die worden genoemd zijn geschikt voor subsidie. De subsidies liggen zo tussen de €425 tot €1375. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Damwâld

 • Rivusol (Aquatel S250-40T), vermogen 2164 [KW], €1472 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro+ 300 PAWT), vermogen 2027 [KW], €1378 subsidie.
 • PLEION (ECO COMPACT ECLIPSE 2 – 200 – 1 ECLIPSE), vermogen 699 [KW], €475 subsidie.

Buiten de welbekende ISDE-subsidie van het RVO geeft de gemeente Dantumadiel een groene lening of kleine subsidie. Zie www.dantumadeel.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Damwâld aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Is je dak groot genoeg? In een dergelijke situatie is een zonneboiler met zonnepanelen combineren een uitstekende optie. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en voorziet jou van een verwarmde woning (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Deze stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Bovendien kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Damwâld!

 • Een warmtepomp: genereert warmte uit bijvoorbeeld de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een bepaalde plek in de kamer. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van bijv. lokale industrie. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!