Zonneboiler Wytgaard

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek jij een zonneboiler in Wytgaard? Via een zonneboiler systeem genereer je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt plusminus de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Deze duurzame installatie wordt gevormd door 2 zaken: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een voorraadvat voor warm water. Dankzij onze vergelijker vind jij samengestelde raadgeving aangaande een zonneboiler kopen in Wytgaard.

zonneboiler systeem installeren in 9089

 • Een zonneboiler is perfect om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €4100.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €900.
 • Een alledaags gezin in Leeuwarden verbruikt 1220 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 13%. Concreet: een forse besparing van wel €150 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode9089
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Een zonneboiler installateur in Wytgaard vergelijken

Een steeds groter deel van de jaarlijkse energiekosten komt door ons gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en voor warm water uit de kraan. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en zoek naar een competente zonneboiler installateur in Wytgaard! Door middel van deze pagina ontdek je snel een erkende installateur werkzaam in jouw omgeving. Tevens kun je terecht bij het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Leeuwarden. Of bezoek Qbis.nl of Kvinl.nl voor een database met eerlijke installatiebedrijven uit de gemeente. Hieronder bekijk je nog wat adviezen.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een goede zonneboiler wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Check ook op ervaringen van anderen en relevante keurmerken. Je kunt denken aan Zonnekeur, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Hoe gaat dit proces in z’n werk? In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. D.m.v. zonnewarmte wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Aan de hand van het buizenstelsel pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het voorraadvat. In de herfst en winter zal het systeem niet warm genoeg worden. Geen nood, dan hebben we dan een naverwarmer (de traditionele ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. De zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Het systeem voorziet in je watervoorziening en een warme woning. Het product houdt in: geïntegreerde cv brander, een pomp, zonnecollectoren en een buffervat voor opslag warm water. Is er maar weinig zonlicht? In zo’n geval heb je de (ingebouwde) CV-brander. In de basis een rendabele oplossing voor grote woningen die verwarmen middels vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor woningen die relatief veel warm water gebruiken. Dankzij beperkte aanschafkosten, overheidssubsidie, een forse besparing en bewustere CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Wytgaard. Deze installatie kan nog duurzamer zijn i.c.m. een warmtepomp installatie plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Uiteraard is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors zijn gemiddelde 4 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Daarnaast is er nog het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Vandaag de dag zijn er installaties met een voorraadvat geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De meest recente kosten zonneboiler Wytgaard liggen tussen de €2450 en €3900, met installatie inclusief. Dit duurzame systeem heeft een levensduur van gemiddeld 20-30 jaar. De feitelijke prijs wordt vastgesteld door de zonnecollector specificaties, de inhoud van een warm-water buffervat, en installatie + onderhoudskosten. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een aantrekkelijke subsidie. In het volgende kopje ontdek je uitgebreide info.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In het volgende schema vind je voor een paar scenario’sde totaalprijs en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, dan stijgt het rendement. Houd rekening met een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. We hanteren standaard: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Je komt uit op €180 per 12 maanden (gasprijzen december 2023). De gasprijs stijgt, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud vatAantal collectorenRealistische prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.200 – €2.550€70
100 liter2€2.850 – €3.100€80
200 liter2€3.200 – €3.925€120
300 liter3€4.450 – €5.000€195
zonneboiler-kopen-wytgaard

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Belangrijk zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Op die manier weten we naar wie de productinfo verzonden kan worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is handig om boven water te krijgen hoeveel gas + elektra er verbruikt wordt. Middels het energieverbruik kan de vakman bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Woningtypering

  Benoem kenmerken van uw woning. Het betreft de inhoud en wat er aan isolatie is gedaan. Vul dit ook aan met te benoemen wat voor soort dak u heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Geef uw wensen door

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Vertel ook welke alternatieve energiesystemen er beschikbaar zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en dien de aanvraag definitief in. Jij krijgt zo spoedig mogelijk een persoonlijke offerte bij een zonneboiler monteur in Wytgaard (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Dit is in 2017 nog aantrekkelijker geworden. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan deze aanvragen. Via de overheid (RVO) is de speciale apparatenlijst geplaatst met toegewezen modellen. Alle systemen die staan op deze lijst komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies liggen zo tussen de €500 tot wel €1700. Wel zijn er een aantal regels:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Wytgaard

 • Rivusol (Aquatel S150-25T), vermogen 1724 [KW], €1172 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro+ 150 PAWT), vermogen 1232 [KW], €838 subsidie.
 • Daikin (EKHWP500B + 2xEKSH26P (D)), vermogen 1820 [KW], €1538 subsidie.

Behalve de subsidie van het RVOverstrekt de gemeente Leeuwarden een speciale duurzaamheidslening of regeling. Zie www.leeuwarden.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Wytgaard aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Heb jij een groot dakoppervlak? Goed nieuws, want dan zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker te overwegen. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (als je kiest voor een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Daarnaast vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Wytgaard!

 • Warmtepomp: genereert warmte a.d.h.v. de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletkachel / Pelletketel: zonder gas toch een warme woning. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een geselecteerde positie in je woning. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Maakt gebruik van restwarmte van o.a. lokale industrie. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!